مبانی نظری و پیشینه پژوهش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فصل دو) مبانی نظری و پیشینه پژوهش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فصل دو) | ![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 56 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 65 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فصل دو)
در 65 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
فناوری اطلاعات
فناوری عبارت است از کاربرد نظام دار مفاهیم علوم رفتاری و علوم دیگر برای حل مشکلات. اصطلاحاتی که در این تعریف باید شناخته شوند عبارتند از:
1- "کاربرد نظام دار" بدان معناست که همه اجزاء در اجزاء دیگر تأثیرگذارند و اجزاء دیگر موجود در محیط نیز آنها را تحت تأثیر قرار می دهند.
2-کلمه " کاربردی" به معنای تبدیل و به اجرا درآوردن دانش های دیگر برای حل مشکل از طریق به کارگیری راهبردها و فنون طراحی است؛ بنابراین راهبردها و ( نقشه ی اجرای عمل ) فنون (وسایل عملی یا تثبیت شده برای انجام دادن کار) از واحدهای اصلی فناوری به شمار می روند؛ به عبارت دیگر، راهبردهای انتخاب شده برای حل مشکل با نقشه اجرای عمل یکسان است، در حالی که روش هاوت دابیر به کاراندازی راهبردها با فنون برابر است. در تأیید تعریف ارائه شده، نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
الف) فناوری مستقل از ارزش خاص است؛ استفاده صحیح یاناصحیح از آن به نظام ارزشی افرادی که آن را به کار می گیرند بستگی دارد.
ب) کاربرد راه حلهای فنی برای حل مشکل گاه ممکن است مشکلات دیگری را به وجود آورد که از مشکل اصلی جدی تر است.
ج) کاربرد فناوری باید پس از تعیین برتری نتایج مطلوب بر نتایج نامطلوب انتخاب شود (ذوقن، 1383).
فناوری های اطلاعات به طور کلی به فناوری هایی گفته می شود که برای جمع آوری، ذخیره، ویرایش و انتقال اطلاعات به شکل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد (جاگرو لوکمن، 1997) دبیرخانه ی شورای عالی انفورماتیک ایران (1378 به نقل از صالحی، 1382) فناوری اطلاعات را این گونه تعریف می کند: " فناوری اطلاعات به مجموعه ی به هم پیوسته از روش ها، سخت افزارها، نرم افزارها و تجهیزات ارتباطی که اطلاعاتی را در اشکال گوناگون (صدا، تصویر و متن،جمع آوری، ذخیره سازی، بازاریابی، پردازش، انتقال و یا عرضه می کند،اطلاق می شود).
فناوری اطلاعات مجموعه ای از سخت افزار، نرم افزار و فکر افزار است که گردش اطلاعات را مسیر و بهره برداری از آن را فراهم می سازد. در واقع فناوری اطلاعات عبارت است از: همه شکل های فناوری که برای ایجاد، ذخیره و استفاده از انواع مختلف اطلاعات (شامل اطلاعات تجاری، مکالمات صوتی، تصاویر متحرک و داده های چندرسانه ای) به کار می رود(صنایعی، 1383).
فناوری اطلاعات و ارتباطات
فاوا که عبارت است از گردآوری، سازمان دهی، ذخیره سازی و بازتاب اطلاعات در قالب صوت و متن های نوشتاریو عددی که با استفاده از ابزارهای رایانه ای و به کارگیری سیستم های مخابراتی محقق می شود. فاوا مشخصه های فراوانی دارد که از میان آنها می توان فعالیت گسترده اطلاعاتی و ارتباطی، ارتباط شبکه ای سهل و آسان در میان استفاده کنندگان را به عنوان مشخصه های اصلی آن برد (جاریانی، 1382).
" آی تی" ترکیبی از حروف اول کلمه های اطلاعات و فناوری است که در نهایت، ترکیب این دو پدیده با عنوان فناوری اطلاعات مطرح می شود و هدف آن دسترسی کاربر به گنجینه دانش بشری است. در سال های اخیر این مفهوم به صورت " آی سی تی" تغییر یافته است و هدف آن تسهیل و تسریع دسترسی به اطلاعات از طریق ابزارها و فنون ارتباطات است." آی سی تی" ابزار بسیار قدرتمندی است که ما ناچاریم با آن مواجه شویم؛ چرا که در دنیای امروز که " آی سی تی" نه تنها دائما در درون خود در حال رشد و نوسازی است، بلکه با نفوذ سریع و خزنده خود توانسته است در میدان علم و عمل وارد شود و دگرگونی های وصف ناپذیری در زمینه های گوناگون پدید آورد." آی سی تی" شاید بیش از همه، زمینه های فرهنگی، اجتماعی و آموزش و پرورش ما را تحت تأثیر ویژگی های خود قرار داده است و میزان این تغییرات به قدری سریع و درخور توجه است که حتی برای لحظه ای هم نمی توان از آن غافل شد. به بیانی ساده تر، می توان گفت که فناوری اطلاعات و ارتباطات به مثابه یکی از جدیدترین فناوری های ساخته شده به دست بشر، توانایی گردآوری، سازماندهی، ذخیره و بازتاب اطلاعات را در قالب صوت و تصویر، متن های نوشتاری و عددی دارد که این کار با استفاده از ابزارهای رایانه ای و به کارگیری سیستم های مخابراتی محقق می شود. ...
...
فناوری اطلاعات و ارتباطات و نقش های جدید دبیر و دانش آموز
تکنولوژی جدید برای دبیران فرصتی فراهم می آورند تا بر طبق رویکرد ساختارگرایی اجتماعی، یادگیری را به شکل تعاملی و مشارکتی ارائه دهند. بر طبق این رویکرد، محیط های یادگیری، دانش آموز محور می شود و نقش دبیر به تسهیل کننده تغییر می یابد. در این محیط ها یادگیرندگان از یادگیری با هم لذت می برند. این رویکرد به تفاوت های فردی که در زمینه های اجتماعی اتفاق می افتد، توجه دارد و معتقد است که همیاری میان افراد در یک جامعه یاد گیرنده، اساس هرتجربه آموزشی است (مائور، 2003). یک دبیر خوب، در این محیط که رویکرد غالب ان رویکرد ساختارگرا و سرشار از اطلاعات و رسانه های گوناگون برای دسترسی به اطلاعات است، نه تنها باید از توانایی تعلیم دادن برخوردار باشد، بلکه باید بتواند در کلاس نیز رفتار شایسته ای داشته باشد و برای انتخاب عاقلانه و استفاده خلاقانه تر از کامپیوتر و دیگر وسایل مربوط به تکنولوژی، نه تنها در به کارگیری فاوا ، بلکه در استفاده از کلیه تکنولوژی های آموزشی از مهارت و دانش کافی برخوردار باشد.
ظهور فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، تغییرات فراوانی را در موقعیت و نقش دبیران ایجاد کرده است. دبیر دیگر تنها منبع اطلاعاتی به شمار نمی رود؛ اما می تواند نحوه یافتن منابع مختلف را آموزش دهد. دبیر امروز دیگر تمامی پاسخ ها را نمی داند و دیگر به عنوان فردی که تمامی مسائل و راه حل آنها را می داند، مطرح نیست؛ ولی نقش مهم خود را به عنوان مشاور و تسهیل کننده امر یادگیری پذیرفته است و می تواند به دبیری تبدیل شود که با انجام ماهرانه کارها، دانش آموزان را به یادگیری تشویق می کند. ...
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مبانی نظری و پیشینه پژوهش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فصل دو) ,
طرح توجیهی تولید جوراب معطر با فناوری نانو طرح توجیهی تولید جوراب معطر با فناوری نانو | ![]() |
دسته بندی | طرح های توجیهی و کارآفرینی |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 844 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 59 |
طرح توجیهی تولید جوراب معطر با فناوری نانو
مناسب برای
اخذ وام بانکی از بانک ها و موسسات مالی اعتباری
گرفتن وام قرض الحسنه خود اشتغالی از صندوق مهر امام رضا
ارائه طرح به منظور استفاده از تسهیلات بنگاه های زود بازده
گرفتن مجوز های لازم از سازمان های دولتی و وزارت تعاون
ایجاد کسب و کار مناسب با درآمد بالا و کارآفرینی
*********************************
این طرح توجیهی شامل موارد زیر است :
***********
معرفی محصول
مشخصات کلی محصول
شماره تعرفه گمرکی
شرایط واردات
استانداردهای ملی وجهانی
قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
موارد مصرف و کاربرد
کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
وضعیت عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه و در دست اجرا و روند تولید از آغاز برنامه سوم تا کنون
بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال
بررسی روند مصرف از آغاز برنامه
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم و امکان توسعه آن
بررسی نیاز به محصول یا اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
بررسی اجمالی تکنولوژی و روشهای تولید و تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم
در فرآیند تولید محصول
ماشین آلات
بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی شامل برآورد حجم سرمایه گذاری ثابت
محوطه سازی
ساختمان
ماشین آلات
تاسیسات
وسائط نقلیه
تجهیزات و وسائل اداری و خدماتی
هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده
هزینه های قبل از بهره برداری
سرمایه در گردش
برآورد حقوق و دستمزد
برآورد آب, برق, سوخت و ارتباطات
هزینه های تعمیر و نگهداری و استهلاک
هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده تولید
هزینه های توزیع و فروش
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید
نتیجه گیری
میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و محل تامین آن
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح
وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی و چگونگی امکان تامین آنها در منطقه مناسب برای اجرای طرح
وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی شامل حمایت تعرفه گمرکی و حمایتهای مالی
تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحد های جدید
در صورت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی وضعیت این پروژه ها چگونه خواهد بود
مراجع
پیوست ها ( بخش نامه های مربوط به قوانین واردات و صادرات )
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
,
بررسی آموزش فناوری اطلاعات و الكترونیك و كاربرد آن بررسی آموزش فناوری اطلاعات و الكترونیك و كاربرد آن در 205 صفحه ورد قابل ویرایش | ![]() |
دسته بندی | فنی و مهندسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 97 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 205 |
بررسی آموزش فناوری اطلاعات و الكترونیك و كاربرد آن در 205 صفحه ورد قابل ویرایش
كلیات
تاریخ نشانگر تغییر و تحول بسیار در عصرهای مختلف میباشد. با هر نسل ابزارها، سنتها و عقاید جدید رشد میكنند و این موضوع در آغاز قرن بیستم از جایگاه ویژهای برخوردار است. نظامهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی در حال تحول میباشند. ابزارهای جدید موجب پدید آمدن روشهای نوین و نیز چالش در اندیشه انسانی شده و با این چالش تفكرات جدید متولد میشوند و در نتیجه نظامهایی متنوع و سازگار با نیازهای اجتماعی جدید خلق میشوند. زمانی كه ایده مرتبط ساختن كامپیوتر به وسیله تلفن در سال 1965 به وسیله دو نفر از محققان به نامهای لری رابرتز (Lary Roberts) و توماس مریل (Thomas Merril) مطرح گردید و توانستند دو كامپیوتر یكی در كالیفرنیا و دیگری در ماساچوست را به هم وصل نمایند هیچ كس تصور نمیكرد كه این فناوری بتواند چنین تحولی در جوامع بشری ایجاد كند. در سال 1972، رابرتز اولین حافظه E-mail را نوشت. در سال 1980 ساخت كامپیوترهای شخصی با سرت و حافظه بیشتر توسعه یافت و در دهة 1990 با طراحی شبكه جهانی وب (world wideweb) و گسترش ناگهانی اینترنت تحولی عظم در فناوری اطلاعات به وجود آمد كه این فناوری بر روی دانش، آموزش، یادگیری، ارتباطات و دهها مقوله دیگر تأثیر بسزایی گذشت و این موضوع آنچنان سریع رخ داد كه بسیاری از دستاندركاران، سیاستگذاران و رهبران آموزش عالی را حتی در كشورهای پیشرفته غافلگیر نمود. به طوریكه پیش بینی میشود پس از پایان دهة اول 21 كمتر فعالیت آموزشی و پژوهشی بدون استفاده از اینترنت و ارتباطات كامپیوتری صورت پذیرد. (chronicle of Higher Education, 2001)
مراكز آموزش عالی اغاز مسیر استفاده از اشكال مختلف فناوری اطلاعات برای بهبود آموزش، پژوهش و خدمات اجتماعی را طراحی میكنند و این ابزار به عنوان منبع قوی وارد آموزش عالی شده است. (Szatmary, 2000)
در عصر حاضر شكاف شمال و جنوب ناشی از شكاف علمی و فناوری میان این دو گروه از كشورهاست. پر كردن این فاصله محتاج رویكردی نوین و متفاوت به آموزش در سطوح مختلف و برنامه ریزی صحیح و بلندمدت با استفاده از فناوریهای نوین میپردازد.
مفهوم آموزش در تمام طول زندگی یكی از كلیدهای ورود به هزاره جدید است. این مفهوم به دلیل پاسخگویی به مسئله تغییر و تحول جهان و نیز به دلیل مزیتهای انعطاف پذیری و تنوع و قابل دسترس بودن، خود مفهومی ضروری است. به علاوه این مفهوم از تمایز سنتی آن میان آموزش اولیه مدرسهای و آموزش پیوسته پا را فراتر میگذارد. (ادگارفورد، 1972) بنابراین آموزش مداوم و مادام العمر میتواند از نخستین راهبردهایی باشد كه مورد توجه تصمیم سازان آموزش به ویژه فنی و حرفهای و عالی قرار گیرد. قابلیت انعطاف دانشگاهها و متعاقب آن دانش آموختگان و آمادگی برای فراگیری و همگامی با فناوریهای نوین باید سرلوحه برنامهریزان آموزشی آینده باشد. چه بسا دانشگاههایی كه آموزش پایهای خوبی را ارائه دهند. اما اگر این آموزش در قالبی خشك و منجمد ارائه شود، نمیتواند آموزش صحیح و اصولی در قرن حاضر محسوب شود. و این اصل صرفا شامل حاصل اساتید و دانشجویان نخواهد شد بلكه دانش آموختگان نیز باید بتوانند قابلیت انعطاف را در خود فراهم آورند تا بتوانند در عرصه رقابتهای حرفهای و عملی باقی بمانند.
امروزه هیچ كس نمیتواند منكر اهمیت آموزش و مهارت آموزی شود و پس از جنگ جهانی دوم تقریبا اكثریت نظامهای آموزشی به این اهمیت پی بردهاند. وانگهی امروزه ما در سیارهای زندگی میكنیم كه ساكنان آن ارتباط گستردهای با یكدیگر دارند و تداوم پیشرفت فناوری موجب ایجاد تحولات نوینی در این مناسبات خواهد شد و به عصری گام نهادهایم كه دانش و مدیریت دانش نقش عمدهای در زندگی هر یك از ما ایفا میكند.
اغلب فعالیت های اقتصادی مبتنی بر دانش است و كارهای دستی اغلب برای كارگران بسیار ماهر در نظر گرفته میشوند، توده دانش با سرعتی بیشتر از گذشته، نو میشود و افكار تازه، خیلی زودتر تازگی خود را از دست میدهند.
در سدة بیستم، نظامهای جدید آموزشی به طور گسترده متأثر از شیوه تولید صنعتی بودند. اما در آستانه هزارة سوم باید آموزش را به گونهای تعریف كرد كه بتواند امكانات محدودیت ناپذیری را برای فراگیری در سراسر زندگی ایجاد كند. از این رو نظامهای آموزشی در این سده با چالشهای نوینی مواجه بوده و چنانچه نتوانند انعطاف لازم را در خود ایجاد كنند، دیگر قادر به ادامة حیات نخواهند بود.در جامعه مبتنی بر دانش، كار دستی بدون مهارت در نهایت از میان خواهد رفت و این در حالی است كه استفاده از كار دستی ارزان قیمت در گذشتهای نه چندان دور یكی از عوامل موفقیت (CSF) محسوب میشده است.
در آینده نزدیك، مهارت در كار دستی یكی از عوامل توسعه به شمار خواهد رفت و دستیابی به مهارتهای روز آمد جز در سایة آموزشی مداوم میسر نخواهد شد. در سدة بیست و یكم، آموزشی مورد قبول یك جامعه پویاست كه در آن دستیابی به اطلاعات،امتیازی برای افراد خاص محسوب نمیشود و ارتباطات تمامی سدههای اجتماعی را درهم خواهد شكست، بنابراین وظیفه آموزش ایجاب میكند كه موقعیتهای پایان ناپذیر فراگیری را به همگان در همه جا عرضه كند و آموزش از راه دور كه با شیوههای جدید آمیخته شده میتواند از مهمترین راهكارهای پاسخگویی این عصر باشد.
در دنیای كنونی فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش مهمی را در پیشرفت كشورها از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایفا میكند. در دنیائی كه ارتباط و اطلاع رسانی در اولویت اول بسیاری از كشورهای نیمه صنعتی قرار دارد، بیتوجهی نسبت به این پیشرفتها خصوصاً در سطح آموزش عالی باعث میشود كه جامعه به نوعی عقب ماندگی و برخورد انفعالی در برابر هجوم اطلاعات از سوی جامعه جهانی گرفتار شود. دانشگاهها باید با استفاده بهینه از امكانات فناوری جدید و با توجه به ابعاد مثبت و منفی آن، زمینه را برای تغییر و تحول بنیادی در حركت نظام آموزشی كشور از حالت سنتی به سوی آموزش نوین آغاز نماید. مهمترین دلایل برای توجه مراكز دانشگاهی به فناوری اطلاعات و ارتباطات به شرح ذیل است:
- از آنجائیكه مراكز دانشگاهی محل جمع آوری و تجزیه و تحلیل آخرین اطلاعات علمی هستند، تجهیز دانشگاهها به هر فناوری، كه در انتقال اطلاعات و اطلاع رسانی نقش مهمی را ایفا میكند، ضروری به نظر میرسد.
- مراكز دانشگاهی محل تحقیق و تتبع برای نیل به حقایق و واقعیات بوده و لازمه دستیابی به این حقائق، داشتن اطلاعات جامع پیرامون موضوع اصلی است. این امر با ایجاد ارتباط تنگاتنگ با مراكز علمی و متخصصان در سطوح مختلف در سراسر جهان حاصل میگردد.
فعالیتهای انجام شده در زمینه آموزشهای مجازی در كشور
امكانات رایانهای و شبكههای قوی مخابراتی، چهار گوشه جهان را به هم دوختهاند. دنیا كوچكتر از آن شده كه در گذشتهها تصور میشد. راه اندازی مركز آموزشهای مجازی و فراگیری از راه دور ایران، در سایه چنین تحولاتی در جهان دیجیتال اتفاق میافتد. البته كمی دیرتر از چند كشور. تا چندی دیگر علاقمندان به شركت در كلاسهای دانشگاه و ادامه تحصیل در نظام دیجیتالی آموزش عالی كشورمان میتوانند بدون آن كه در كلاس واقعی و سر ساعت درس شركت كنند و یك لحظه هم از آموزش غافل نمانند.
در كشور ما هنوز هیچ سازمان یا مركزی مختص آموزشهای مجازی نداریم این در حالی است كه در مراكز مختلف علمی، آموزشی حركتهایی در حال انجام است كه در این راستا به فعالیتهای چند دانشگاه در كشور میپردازیم. از نیمه دوم سال 80 به بعد، به طور كلی رویكرد به این مقوله جدیتر شده و فعالیتهای عملیاتی در زمینه آموزش اینترنتی و بهرهگیری از پهنای باند اینترنت برای ایجاد دورههای آموزشی در گوشه و كنار كشور آغاز شده است. در این زمینه جمعی از اساتید و كارشناسان دانشگاه صنعتی شریف (مركز محاسبات دانشگاه شریف)، گروهی در دانشگاه كامپیوتر دانشگاه امیركبیر و اخیراً تنی چند در دانشگاه اصفهان، دانشگاه مشهد، گامهایی برداشتهاند. در ضمن مركز فن آوری اطلاعات دانشگاه شریف ATCI نیز مطالعات اولیه در مورد طرح جامع دانشگاه الكترونیكی شروع كرده است.
طرح جامع آموزش الكترونیكی
طی پنج سال آینده طرح جامع دانشگاه الكترونیكی كه آغازگر آن دانشگاه پیام نور است اجرا خواهد شد. اجرای طرح دانشگاه الكترونیكی (دانشستان) این كار ملی بوده و مختص دانشگاه پیام نور نیست، از آنجایی كه این طرح در بسیار از زمینهها بی سابقه است بنابراین هزینه پیشنهادی از سوی متخصصین امر توسعه زیر ساخت ها و نرم افزارهای مربوطه متفاوت است. در سطح كشور نیاز به سرمایهگذاری بیش از 10 میلیارد تومان نیاز داشته باشد. سالی 2 میلیارد تومان این كار ملی بوده و نیاز به حمایتهای دانشگاهها و سازمانها و ارگانها میباشد.
فاز اول این طرح كه شامل مطالعات اولیه است، انجام شده و فاز دوم آن قرارداد با مركز اطلاعات پیشرفته شریف ATCI تنظیم شده و این مركز در حال فراهم ساختن زیرساختهای مربوطه است.
دانشگاه مجازی شریف
یكی از لینكهایی كه در سایت دانشگاه شریف دیده میشود sharifviual university كه هدف آن ارائه سرویسهای آموزشی روی شبكه اینترنت است. برای این منظور دانشگاه یك پایگاه آموزشی روی شبكه آماده میكند و استادهای رشتههای مختلف جزوهها، تمرینها، سرفصل درسها را در قالب خاص روی شبكه میگذارند و دانشجویان مطابق معمول برای یك ترم ثبت نام میكنند. اشكالات خود را از طریق پست الكترونیكی و گفتگوی دو طرفه حل میكنند. میتوانند از ویدئوهای آموزشی استفاده كنند و به این ترتیب بدون حضور در كلاس در ساعات فراغت خود، درسها را مرور كنند. دانشجویان میتوانند از كارهای معمولی مشاوره با استاد راهنما و حذف اضافه هم استفاده كنند. امتحان این دانشگاه به سه طریق انجام میشود یا در هر استان یك مركز تعیین میشود و همه دانشجویان یك استان در مركز مربوطه امتحان میدهند یا این كه همه دانشجویان در دانشگاه مركز امتحان میدهند و یا این كه امتحان به صورت آن لاین برگزار میشود.
آموزش الكترونیكی در دانشگاه تهران
در حال حاضر بر روی سایت آموزش مجازی دانشگاه تهران 11 درس وجود دارد كه شامل ریاضی 1و 2 ، فیزیك 1 و 2 ، مبانی كامپیوتر، شبیه سازی كامپیوتر، شبكههای كامپیوتری كاربردهای آن، تكنولوژی اطلاعات، مدار واسط، مدار منطقی، به جز 11 درس برخی دورههای عمومی كه به نظر میرسد برای دانشجویان مفید میباشد از قبیل جمعیت و كنترل و راهكارهای موفقیت در تحصیل در سایت گذاشته شده است.
دانشگاه مجازی امیركبیر
در دانشگاه امیركبیر از اوایل تابستان 81 برنامهای برای بستر سازی ایجاد مركز آموزشهای مجازی و فراگیری از راه دور تهیه و تدوین شده و در حال حاضر تهیه نرم افزار و مقدمات آن فراهم شده است.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
بررسی آموزش فناوری اطلاعات و الكترونیك و كاربرد آن ,
فصل دوم پایان نامه درمورد نقش فناوری در آموزش و یادگیری فصل دوم پایان نامه درمورد نقش فناوری در آموزش و یادگیری | ![]() |
دسته بندی | مبانی و پیشینه نظری |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 44 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 32 |
فصل دوم پایان نامه درمورد نقش فناوری در آموزش و یادگیری
در 32 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه
چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع نفش فناوری در آموزش و یادگیری
2-1 مقدمه:
در این فصل در ابتدا به بیان مبانی نظری موجود در خصوص آموزش های مبتنی بر رایانه، آموزش الکترونیک، فناوری های آموزشی، چند رسانه های آموزشی و به طور کلی استفاده از فناوری در آموزش میپردازیم و در ادامه به معرفی الگوهای تدریس و الگوهایی که با الگوی دریافت مفهوم هم خانواده می باشند و همچنین الگوی دریافت مفهوم، اصول این الگو، مراحل تدریس در این الگو و ... مطالبی در زمینه ی آموزش زبان انگلیسی میپردازیم؛ و در انتها مبانی تجربی موجود در داخل و خارج از کشور در خصوص موضوع پژوهش (استفاده از چند رسانه ای های آموزشی مبتنی بر الگوی دریافت مفهوم و سایر الگوهای آموزشی) و تأثیر آن بر یادگیری و یادداری دانش آموزان در درس زبان انگلیسی بیان میگردد.
2-2 مبانی نظری
2-2-1 نقش فناوری در آموزش و یادگیری:
لغت نامه وبستر تکنولوژی را نحوه انجام کار با استفاده از فناوری تعریف کرده است. پل ساتلر، فناوریهای آموزشی را بیشتر فرآیند میداند و نه محصول. استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات برای یادگیری به بیش از 5000 سال قبل بر میگردد. اختراع نوشتن با ابزارهای نوک تیز اولین انقلاب اطلاعات بود که ساخت، انباشت اطلاعات و برقراری ارتباط با نسلهای بعد را ممکن ساخت. انقلاب اطلاعات دوم پس از اختراع چاپ (1459) میلادی آغاز شد. انقلاب اطلاعات سوم تنها 50 تا 60 سال پیش با اختراع رایانه شروع شد که امکان تبدیل داده های خام به اطلاعات سازمان بندی شده، تبدیل اطلاعات به دانش و تبدیل دانش به عمل را با استفاده از نرم افزار هوشمند و روبات فراهم ساخت. بیل گیتس، مدیر اجرایی شرکت مایکروسافت نیز بر این نکته اشاره دارد که رایانه ابزاری قدرتمند برای آموزش و پرورش و دست یافتن یادگیرندگان به دنیای جدید اطلاعات، ایجاد خلاقیت و تسهیل ارتباط غنی و همکاری گسترده از راه دور است. آموزش مبتنی بر فناوری به دو ارتباط برخط و نا برخط تقسیم میشود. منظور از برخط، مجموعه فرصتهایی است که یادگیرندهها با یکدیگر، با یاد دهنده و با مواد یادگیری به طور همزمان از طریق رایانه و اینترنت تعامل برقرار میکنند و در ارتباط نا برخط این تعامل در زمانهای متفاوت است. کلاسهای مبتنی بر فناوری، یادگیرنده را قادر میسازد تا یادگیری مورد نیاز خود را انتخاب و دنبال کند و به جای یادگیری در زمان و مکان خاص، یادگیری در زمان مناسب فراهم شود (فرج اللهی و همکاران، 1388، ص 169).
آموزش الکترونیکی با وجود عمر کوتاه، به خوبی در تمام جوانب سیستم آموزشی وارد گردیده و همه گیر شده است. این سیستم از آموزش به خاطر ویژگیهای خاص خود، به خوبی جایگاه خویش را در میان متخصصین آموزشی یافته و مورد توجه نظامهای آموزشی بیشماری قرار گرفته است (رضوی، 1386). گزارشهای گوناگونی که سازمانهایی مانند یونسکو منتشر کرده است، حاکی از آن است که فناوری اطلاعات موجب ایجاد تغییراتی اساسی در فرآیند یادگیری شده است. امروزه با توجه به گوناگونی جوامع، انسانها، خلاقیتها و علاقهمندیهای آنان، نیاز به وجود تنوع روشهای یادگیری وجود دارد و این امر نیازمند یک قالب جدید از آموزش است که انعطاف کافی را در این زمینه داشته باشد (حداد و جورچ، 2000، نقل از نوروزی و همکاران، 1387، ص 12).
...
2-2-9 طبقه بندی الگوهای تدریس:
از الگوهای تدریس، طبقه بندی های مختلفی صورت گرفته است. معروفترین و در عین حال جامع ترین طبقه بندی الگوهای تدریس که سایر طبقه بندی ها را هم پوشش می دهد، طبقه بندی جویس و همکاران است (به نقل از بهرنگی، 1387). در این طبقه بندی الگوهای تدریس در 5 خانواده به شرح زیر گروه بندی شده است:
الف) خانواده الگوهای اجتماعی یادگیری: الگوهای این خانواده، یادگیری را حاصل فعالیت در گروه ها و اجتماعات یادگیری و در کل از طریق هم افزایی می داند. الگوهای اجتماعی تدریس، بر ماهیت اجتماعی انسان، چگونگی یادگیری اجتماعی و اینکه چگونه تعامل اجتماعی، یادگیری آموزشگاهی را افزایش می دهد، تأکید دارد. این خانواده شامل الگوهای همیاری، کاوشگری سازمان یافته، کاوشگری گروهی، ایفای نقش و کاوشگری به شیوه ی محاکم قضایی است.
ب) خانواده الگوهای پردازش اطلاعات: این خانواده بر روش های مبتنی بر کنجکاوی درونی انسان، برای درک جهان از طریق گردآوری و سازماندهی اطلاعات اولیه، کشف مسائل و ارائه راه حل های آنها و ایجاد مفاهیم و انتقال آنها تأکید دارد. این خانواده شامل الگوی تفکر استقرایی، الگوی دریافت مفهوم، الگوی کاوشگری علمی، الگوی یادیاری، الگوی بدیعه پردازی، الگوی پیش سازماندهنده، و الگوی مهارت آموزی کاوشگری است.
ج) خانواده الگوهای رشد عقلی و سازگاری: الگوهای این خانواده بر اساس نظریات رشد، چهارچوب هایی برای تفکر درباره شاگردان و سازگاری آموزشی با تفاوت های فردی آنان ترسیم می نماید که شامل الگوی سیستم های مفهومی، رشد شناختی و شرایط یادگیری است.
د) خانواده الگوهای انفرادی: خانواده الگوهای انفرادی بر آن هستند تا آموزش را چنان شکل دهند که افراد بتوانند خود را بهتر بشناسند، مسئولیت آموزشی خود را بر عهده بگیرند و به حدی بالاتر از رشد خود دست یابند تا در جستجوی زندگی سطح بالاتر باشند. به بیان دیگر، خانواده الگوهای انفرادی علاوه بر این باور که رشد شاگرد به عنوان یک فرد به لحاظ آموزشی به نوبه خود، هدف باارزشی است، اعتقاد دارد که فراگیران رشد یافته تر، مثبت تر و خودشکوفاتر در یادگیری توانمندترند. این خانواده شامل الگوی تدریس غیر مستقیم و الگوی افزایش عزت نفس است.
ه) خانواده سیستم های رفتاری: این الگوها بر پذیرش انسان به عنوان سیستم های مقابله پیام با رفتارهای خود، تصحیح و تغییر دهنده ی رفتار ناشی از اطلاعات دریافتی از نحوه ی عملکرد است. این خانواده شامل الگوهای تسلط یاب، آموزش مستقیم، شبیه سازی، یادگیری اجتماعی، و آموزش تقویت مدار (شرطی سازی) است (به نقل از گنجی و همکاران، 1391، ص 95 و 96).
2-2-10 روش آموزش مبتنی بر مشارکت گروهی:
آموزش مبتنی بر مشارکت گروهی روشی است که بر یادگیری از طریق کار با یکدیگر تأکید دارد. این رویکرد بر جایگزین کردن آنچه یادگیرندگان می توانند برای ابداع و مدیریت یادگیری از طریق مشارکت با دیگران انجام دهند، به جای آن چه که مربی یا سخنران انجام می دهد، تأکید دارد (اینگلتون[1] و همکاران، 2005). اصطلاح «آموزش مبتنی بر مشارکت گروهی» به یک شیوه ی آموزشی اشاره دارد که یادگیرندگان در سطوح مختلف اجرا در گروه های کوچک در جهت یک هدف مشترک با یکدیگر کار می کنند.
[1] Ingleton
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
فصل دوم پایان نامه درمورد نقش فناوری در آموزش و یادگیری ,
تحلیل فناوری اطلاعات (IT تحلیل فناوری اطلاعات (IT) | ![]() |
دسته بندی | کامپیوتر و IT |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 381 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 93 |
تحلیل فناوری اطلاعات (IT
قسمت اول:
فنآوری اطلاعات
(IT)
قسمت دوم :
سازمان و ساختار سازمانی
قسمت سوم :
پیشینه تحقیق
مقدمه:
اطلاعات همانند خونی است كه در كالبد سازمان جریان مییابد و به آن حیات میبخشد، اطلاعات میتواند فرایند تصمیمگیری را در مورد ساختار، تكنولوژی و نوآوری تغذیه نماید، و همچنین اطلاعات همانند یك رگ حیاتی است كه سازمان را به عرضه كنندگان مواد اولیه و مشتریان متصل میسازد، توسعه فنآوری اطلاعات مانند كامپیوترها و وسایل ارتباط الكترونیكی ماهیت بسیاری از كارهای دفتری را دگرگون كردهاند، شبكههای كار در خانه و خودكار شدن، امكان محدود كردن بعضی بخشها و كاهش تعداد كاركنان سازمان را فراهم آوردهاند. از این پدیدهها (فنآوری اطلاعات) ممكن است چنین استنباط شود كه سازمانهای بزرگ كوچكتر میشوند و گرایش بسوی انواع انعطافپذیرتر و كوچكتر سازمان نیرومندتر میشود.
فنآوری اطلاعات همچنین میتواند منجر به تغییرات نسبتاً وسیعی در سطح بینالمللی باشد. زیرا این فنآوریهای اطلاعاتی و كامپیوترها میتوانند تاثیر شدیدی بر عملكردهای اقتصادی و اجتماعی و مناسبات جهانی داشته باشند. هم در پیشبینیهای خوشبینانه از نظر ابعاد مثبت تاثیرات فنآوری اطلاعات بر شیوههای زندگی و هم در بدبینیهای موجود نسبت به تاثیرات مخرب آن عناصری از واقعیت نهفته است، به هر تقدیر، بر بازار كار و شیوه زندگی تاثیر خواهد نهاد. در حال حاضر فنآوری اطلاعات مهمترین مسالهای نیست كه یك كشور بخصوص با آن روبرو باشد بلكه تجلی آن بعنوان سریعالتغیرترین عامل اقتصاد بسیاری از كشورها، مسالهساز است. این فنآوری به سرعت در حال بهسازی و ارتقاست و هزینهها با سرعت قابل توجه كاهش مییابند. دامنه كاربرد آن بسیار وسیع است و در غالب صنایع تاثیرات آن بر قیمت تمام شده محصول از نظر سهم هزینههای مربوط به نیروی انسانی از اهمیت بسیار برخوردار است.
همچنین كاربرد این فنآوریهای اطلاعاتی در سازمانها در حكم یكی از منابع و دارائیهای با ارزش سازمانی است و انتخاب و تعیین استراتژی صحیح برای كاربرد آن ضروری است.
البته در مرحله اول این مطلب برای بسیاری از مدیران سازمانها چندان پذیرفتنی نیست و برخورد با اطلاعات در حكم منبعی همپایه همچون نیروی انسانی، مواد اولیه، منابع مالی و … و گاه مهمتر از اینها، امر راحتی نیست. حتی برای بسیاری از مدیران سطح اجرایی نیز، تلقی عنصری غیر ملموس در حكم منبع اصلی امكانات حیاتی، مشكل است. اما اگر درست توجه كنیم میبینیم كه چطور این عناصر غیر ملموس، بر بالا رفتن بهرهوری و سوددهی هر سازمانی و بهینهسازی اتخاذ تصمیمات مدیران راهبردی تاثیر میگذارند. اطلاعات در حیات هر سازمانی میتواند نقش مهمی را بعهده داشته باشد. در واقع اطلاعات وسیلهای است كه امكان استفاده بهتر و مناسبتر از منابع ملموس سازمان را برای مدیریت فراهم میآورد. اطلاعات در سازمان غالباً به شكل موثری اداره نمیشود و با وجود آنكه در بسیاری از سازمانها، اطلاعات با فنآوری پیشرفته همراه شد و نظامهای پیچیده خودكار برای خدمات اطلاعات[1] و همچنین نظامهای خودكار دفتری و اداری[2] در سطح وسیع به كار گرفته میشوند، هنوز در مورد مسئله مدیریت این نظامها و مراكز خدمات اطلاعاتی و چگونگی و میزان كاربرد این فنآوریها و مدیریت منابع اطلاعاتی بحث و بررسی دقیق و مفصلی نشده یا اجرا نگردیده است.
میتوان اولین گام برای كاربرد فنآوریهای اطلاعاتی را آگاهی مدیران از ارزش بالقوة آن دانست. همان طوری كه با فعالتر شدن مدیریت، بكارگیری اصول و علوم آن سادهتر گردید، با ارج نهادن به نقش اطلاعات در سازمان به كاربرد فنآوریهای اطلاعاتی و نیز نقشآفرینی اطلاعات در تصمیمات و استراتژیهای مدیریتی و چگونگی بهرهگیری از آن آگاهتر خواهیم شد.
تكنولوژی (فنآوری) :
تكنولوژی یكی از عوامل موثر و تعیین كننده در ساختار سازمانی است و تغییرات و تحولات تكنولوژیكی باعث پیدایش صنایع و مشاغل جدید و از بین رفتن یا بیاهمیت شدن بعضی از صنایع و مشاغل قبلی میگردد. بنابراین ورود تكنولوژی به سازمان محدودیتها و فرصتهایی را پدید میآورد كه از جمیع جهات بر سازمان تاثیر میگذارد. تكنولوژی تركیب جدیدی از تلاش انسان، ماشینها و تجهیزات و روشهای انجام كار را ایجاد میكند كه نیازمند آمادگی سازمان در جهت پذیرش و انتخاب تركیب صحیح میباشد. در مفهوم واقعی تكنولوژی، اتفاق نظر كامل وجود ندارد. برداشتهای متفاوت از تاثیر تكنولوژی در سازمان شده است همچین سطوح تجزیه و تحلیل تاثیر تكنولوژی در سازمان نیز متفاوت بوده است و عدهای كل سازمان را بعنوان استفاده كنندگان تكنولوژیهای متفاوت و حتی عدهای دیگر فرد را بعنوان یك واحد تاثیرپذیر تكنولوژی مورد بررسی قرار دادهاند.
به همین جهت تعریف واحدی از تكنولوژی ارائه نشده است.
به هر حال، تكنولوژی عبارتی است كه برای هر نوع سازمانی قابل كاربرد است. سازمانها همگی اعم از صنعتی و خدماتی از تكنولوژی استفاده میكنند. همه سازمانها به این منظور بوجود آمدهاند كه تغییری را در «شیء» بوجود آورند و ایجاد این تغییر مستلزم داشتن تكنولوژی است. البته شیء مذكور حتما نباید دارای شكل ظاهری و مادی باشد، بلكه میتواند شامل مواردی مثل اطلاعات، نمادها و حتی افراد نیز باشد. محسوس و ملموس بودن یا نبودن شیء مورد تغییر در سازمان، تاثیری در مفهوم و اهمیت تكنولوژی به طور عام ندارد به عبارت دیگر بعنوان عامل موثر هماهنگی كه در یك پالایشگاه نفت مورد بررسی قرار میگیردبه همان نحو نیز در یك موسسه بیمه مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.(Scott . Bedeian . 1986)
تكنولوژی در جهان پیشرفته امروز، همان گنج پر ارزشی است كه نوع بشر پس از قرنها تلاش برای دانستن و كاربرد دانشها برای زندگی بهتر و آسانتر بدست آورده است و در یك كلام میتوان گفت تكنولوژی دستاورد دانش است. (هوا كیمیان، 1374، ص 20)
علم، صنعت و تكنولوژی میتوانند جامعه و جهان را متحول كنند تا آن حد كه پایهگذار تحولهای تاریخی باشند و جوامع بشری را از دورانی به دوران دیگر، با ویژگیهای كاملا متفاوت انتقال دهند. «ژان ـ ژاك سروان ـ شرایبر» نویسنده كتاب (تكاپوی جهانی)از لحظههای استثنایی و دگردیسی جوامع سخن میگوید كه پیشرفت تكنولوژی زمینهساز آن خواهد بود. شرایبر میگوید «ما در لحظهای استثنایی از دگردیسی جوامع از جمله جامعه خودمان (فرانسه) زندگی میكنیم، لحظهای كه نظیر آن در طول قرنها كمتر پیش میآید. … شرایبر برای اثبات این سخن به پیشگفتار كتاب «تكاپوی آمریكا» استناد میكند.
پنج قرن پیش، رابله و سروانتز، بر پایه اختراع صنعت چاپ، جهش بزرگ نورزایش (رنسانس) را بنا نهادند. و نظم اخلاقی را به لرزه در آوردند. زیر و رو شدن فنون در ساختهای اجتماعی و الگوی ذهنی جامعه قرون وسطی شكاف ایجاد كرد. این ضربه «نوزایش» را بوجود آورد.
شرایبر ابراز امیدواری میكند كه این بار تحول جهان به گونهای باشد كه همه جوامع از دستاوردهای آن برای رفاه و بهرورزی بهره گیرند. او میگوید «البته اراده و حماسه را نباید از ماشینهای كوچكی كه مردمان سواحل اقیانوس آرام یكی پس از دیگری به خدمت ذكاوت انسانها در میآورند، انتظار داشت. اگر قرار است و باید جامعه اطلاعات كه هم اكنون جانشین جامعه صنعتی فرو پاشیده میشود، به اشتغال كامل استعدادهای همه بیانجامد و درهای آینده را بر روی ما و پنج میلیارد انسان دیگر پیش از پایان نفت، بگشاید، یك انقلاب اجتماعی آنهم همین امروز ضروری است…»
با این تفاسیر باز بنظر میرسد كه هنوز نمیتوان تعریف جامعی را از تكنولوژی ارائه داد ما در این پژوهش پس از بررسی تعاریف متعدد از تكنولوژی تعریف هنری مینتزبرگ از تكنولوژی را جامعتر یافتیم مینتز برگ تكنولوژی را عبارت از ابزاری میداند كه برای دگرگون كردن «وارده یاin Put » به «ستاده یا Out Put» در هستة عملیاتی بكار میرود. مجموع تكنولوژیهای مورد استفاده در سازمان، نظام فنی سازمان را تشكیل میدهند كه شامل سه تكنولوژی، انسانی، ماشینی و روشهای انجام كار میباشد. (مینتز برگ، 1371 ص 17)
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
تحلیل فناوری اطلاعات (IT ,
سمینار مواد کاربرد فناوری نانو در تولید کامپوزیتهای نوین سمینار مواد کاربرد فناوری نانو در تولید کامپوزیتهای نوین | ![]() |
دسته بندی | سمینار |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 855 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 82 |
سمینار مواد کاربرد فناوری نانو در تولید کامپوزیتهای نوین
چکیده
فناوری نانو، دانش و مهندسی در سطح مولکولهاست. امروزه صنایع مختلف به کمک فناوری نانو به
پیشرفتهای چشمگیری دست یافته اند. یکی از زمینه هایی که فناوری نانو باعث پیشرفت اساسی در آن
شده است، مقوله کامپوزیتها و تولید نانو کامپوزیتها می باشد. در تحقیق حاضر به گوشه ای از این
پیشرفتها که مربوط به نانو کامپوزیتهای پلیمری می باشد، اشاره شده است. این نانوکامپوزیتها امروزه به
طور گسترده در صنایع هوافضا، اتومبیل سازی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
مقدمه
کاربرد مواد و توسعه آنها از پایه های تمدن به شمار می روند. به طوری که دوره های تاریخی را با نام
مواد نامگذاری کرده اند: عصرسنگ، عصربرنز، عصرآهن، عصر فولاد، عصر سیلیکون و عصر کربن. ما
اکنون در عصر کربن به سر می بریم. عصر جدید با شناخت یک ماده جدید به وجود نمی آید، بلکه با
بهینه کردن و ترکیب چند ماده می توان پا در عصر نوین گذاشت. دنیای نانومواد، فرصتی استثنایی برای
انقلاب در مواد کامپوزیتی است.
کامپوزیت ترکیبی است از چند ماده متمایز، به طوری که اجزای آن به آسانی قابل تشخیص از یکدیگر
باشند. یکی از کامپوزیتهای آشنا بتن است که از دو جزء سیمان و ماسه ساخته می شود.
برای تغییر دادن وبهینه کردن خواص فیزیکی و شیمیایی مواد، آنها را کامپوز یا ترکیب می کنیم. به
طورمثال، پلی اتیلن که درساخت چمنهای مصنوعی ازآن استفاده می شود، رنگ پذیر نیست و بنابراین
رنگ این چمنها اغلب مات به نظر می رسد. برای رفع این عیب به این پلیمر وینیل استات می افزایند تا
خواص پلاستیکی، انعطافی و رنگ پذیری آن اصلاح شوند. در واقع، هدف از ایجاد کامپوزیت، به
دست آوردن ماده ای ترکیبی با خواص دلخواه است.
نانوکامپوزیت، همان کامپوزیت در مقیاس نانومتراست. نانو کامپوزیتها در دو فاز تشکیل می شوند. در
فازاول ساختاری بلوری در ابعاد نانوساخته می شود که زمینه یا ماتریس کامپوزیت به شمارمی رود. این
زمینه ممکن است از جنس پلیمر، فلزیا سرامیک باشد. در فاز دوم ذراتی در مقیاس نانو به عنوان تقویت
کننده برای استحکام، مقاومت، هدایت الکتریکی و… به فاز اول یا ماتریس افزوده می شود. مهمترین
تاثیرنانوکامپوزیتها درآینده کاهش وزن محصولات خواهد بود. ابتدا کامپوزیتهای سبک وزن و بعد
تجهیزات الکترونیکی کوچکتر و سبکتر در ماهواره های فضایی.
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) درحمایت از فناوری نانوبسیارفعال است. بزرگترین تاثیر فناوری
نانودرفضاپیماها، هواپیماهای تجاری وحتی فناوری موشک، کاهش وزن مواد ساختمانی سازه های
بزرگ درونی و بیرونی، جداره سیستمهای درونی، اجزای موتور راکتها یا صفحات خورشیدی خواهد
بود.
در مصارف نظامی نیز کامپوزیتها موجب ارتقا درنحوه حفاظت ازقطعات الکترونیکی حساس در برابر
تشعشع و خصوصیات دیگر همچون ناپیدایی در رادار می شوند.
کامپوزیتهای نانو ذره سیلیکاتی به بازار خودروها وارد شده اند. در سال 2001 هم جنرال موتورز و هم
تویوتا شروع به تولید محصول با این مواد را اعلام کردند. فایده آنها افزایش استحکام و کاهش وزن
است که مورد آخر صرفه جویی در سوخت را به همراه دارد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
سمینار مواد کاربرد فناوری نانو در تولید کامپوزیتهای نوین ,
مقاله فناوری ساخت دیوارهای دو جداره مقاله فناوری ساخت دیوارهای دو جداره | ![]() |
دسته بندی | معماری |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 19 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 33 |
مقاله فناوری ساخت دیوارهای دو جداره
بخشهایی از متن:
هدف از عایقكاری حرارتی، كاهش گرمای انتقال یافته یا به حداقل رساندن اثرات شیوههای جداگانه انتقال حرارت است و فرآورده های جدید سعی در تحقق بهتر این هدف دارد چندی پیش دورههای تخصصی آموزش آشنایی با مصالح ساختمانی جدید در مركز تحقیقات ساختمان و مسكن برای گروهی از متخصصان و دستاندركاران امر ساختمان برگزار شد.بخشی از این دوره آموزشی به فرآوردههای عایقكاری حرارتی جدید در ساختمان اختصاص داشت كه سهراب ویسه و ناهید خدابنده در این دورههای آموزشی به ارایه این مباحث و معرفی عایق های حرارتی جدید پرداختند. شرح این مباحث در پی می آید. اگر عایق به درستی نصب شود، انتقال گرما كه از طریق جدارهای ساختمان انجام میشود كاهش مییابد. هدف از عایقكاری حرارتی، كاهش گرمای انتقال یافته یا به حداقل رساندن اثرات شیوههای جداگانه انتقال حرارت است. برای مثال عایق پتویی پشم شیشه یا یك تخته صلب پلی استایرن كه فضای خالی دیوار دو جداره را پر میكند، انتقال حرارت را با تبدیل فضای خالی به تعداد زیادی فضاهای هوایی بسیار كوچك كم میكند. فضاهای هوایی كوچك حركت هوا را كاهش داده و جریان همرفت را به حداقل میرساند تا از توان عایقكاری هوای ساكن استفاده شود. به طور كلی اثربخشی یك فرآورده عایقكاری حرارتی به نوع مصالح و در نتیجه ضریب هدایت حرارتی، چگالی و ضخامت آن بستگی دارد. این موارد باید همراه با سایر مشخصات لازم از جمله شماره استاندارد ویژگی فرآورده مربوط، مقاومتهای مكانیكی و خواص انتقال بخار آب روی برچسب فرآورده عایقكاری حرارتی ثبت شود. چند نوع عایق حرارتی تجاری برای دستیابی به مقاومت حرارتی مورد نیاز در دسترس است. انواع اصلی عایقهای موجود در كشور پشم شیشه، پشم سنگ، پشم سرباره، پلی استایرن منبسط، فوم پلی یورتان صلب و فرآوردههای پرلیت منبسط است. سایر عایقهای رایج در كشورهای صنعتی عبارتند از: فرآوردههای فوم فنولیك، فرآوردههای پشم و الیاف چوب، فرآوردههای پشم و پنبه و فرآوردههای شیشه سلولی.
...
دیوارهای بتنی جدید همپا با دیوارهای دو جداره
به همت یك پژوهشگر سازه نوع جدیدی از قطعات و اتصالات قالب پلیمری جهت دیوارهای بتنی ساخته شد.
یك پژوهشگر مبتكر ایرانی موفق به ابداع نوع جدیدی از قالب و اتصالات سبك پلیمری جهت قالب بندی دیوارهای بتنی شد.
مهندس مجید مظاهری، كارشناس و پژوهشگر سازه و مبتكر این روش در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره ویژگی های این سیستم جدید گفت: با ابداع روش جدید و طراحی قطعات مورد نیاز، نوعی سیستم قالب بندی بر مبنای ضوابط آیین نامه بتن ایران، راهنمای قالب بندی دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان و آییننامه قالببندی بتن Aci347 طراحی و ارائه شده كه دارای امتیازات متعددی از جمله سرعت بیشتر نسبت به سایر سیستمهای قالب بندی به دلیل سبكی و سهولت نصب قطعات میباشد.
وی افزود: صفحات سبك قالب در این سیستم از فوم تقویت شده با دانستیه بالا تشكیل شده و رابطهایی پلاستیكی وظیفه ارتباط بین صفحات تماس را به عهده دارند.
طراحی صفحات و رابط ها به صورتی انجام شده كه امكان باز كردن قالب و استفاده مجدد از آنها وجود دارد و در عین حال می توان آنها را در جای خود باقی گذاشت.
مهندس مظاهری با اذعان به این كه سیستمهای موسوم به Icf نیز با ظاهری مشابه این سیستم وجود دارد اظهار كرد: در این سیستمها، صفحات قالب صرفا به صورت ماندگار مصرف میشوند كه در نهایت به افزایش شدید هزینهها منجر میشود كه این موضوع یكی از ایرادات اصلی این سیستمها برای اجرای انواع دیوارهای بتنی به شمار میرود.
به گفته وی، اگر چه در سیستمهای Icf از خواص مناسب عایق حرارتی قالبهای ماندگار برای جداره دیوارههای اجرا شده، استفاده میشود اما باید در نظر داشت اولا عایق بندی حراتی در تمامی جدارههای ساختمانها مورد نیاز نیست و ثانیا در بسیاری از دیوارهای بتنی كه در سازهها به كار میروند (مانند دیوارهای حائل و مخازن) نیازی به عملكرد عایق حرارتی دیوار در زمان بهرهبرداری نیست، با اتخاذ تدابیر مناسب در سیستم ابداعی جدید، این نقیصه وجود ندارد و در عین حال در سیستم Icf امكان اجرای پوششهای رایج به طور مستقیم بر روی قالبها و دیوارها وجود ندارد و نیازمند اتخاذ تمهیداتی میباشد كه در نهایت به افزایش منجر هزینه میشود اما در سیستم ابداع شده به دلیل امكان باز كردن قالبها، سطح تمام شده بتن در دسترس بوده و اجرای پوششهای متنوع بر روی آن میسر است.
وی در گفتوگو با ایسنا افزود: سهولت نصب و باز كردن مجموعه قالب بندی به نحوی است كه سرعت قالب بندی و اجرای دیوار اعم از مسلح و غیر مسلح را در مقایسه با سایر سیستمها سه تا چهار برابر افزایش میدهد.
اجرای این سیستم نیازی به مهارت خاصی نداشته و با تجربه اندكی قابل نصب است.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مقاله فناوری ساخت دیوارهای دو جداره ,
مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی | ![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 21 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 37 |
مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی
یادگیری
چكیده:
امروزه آموزش مهارتهای پایه از مرز خواندن، نوشتن و حساب كردن و استدلال كردن فراتر رفته و آموزش مهارتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات قلب و هسته مركزی بسیاری از نظامهای آموزش و پرورش جهان را تشكیل داده است.
ادغام فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی كشور علاوه بر ملاحظات فرهنگی، اقتصادی ، اجتماعی ، تكنولوژیكی و ارزشی ، مستلزم بستر سازی و آماده سازی دقیق ، عالمانه، آگاهانه و همه جانبه نگری است. از آنجایی كه نهادینه كردن فناوری اطلاعات و ارتباطات درنظام آموزشی كشور ،گذر از مراحل انتقال ایده، ایجاد ، جذب و بومی سازی ، اشاعه و مستند سازی را طلب می كند، دسترسی به منابع و ذخایر دانش و تجربیات جهانی به تسهیل این گذر كمك می كند.
پیشرفتهای فناوری منجر به تحول در كار ، و تغییر در سازماندهی كار شده است. بنابراین صلاحیتها و شایستگی مورد نیاز در حال تغییر می باشد . صلاحیتهایی كه اهمیت می یابند عبارتند از :
تفكر انتقادی ، صلاحیتهای گسترده عمومی، شایستگی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات و توانایی در كار كارشناسی، تصمیم گیری ، سر و كار داشتن با موقعیتهای پویا، كار به عنوان عضوی از گروه، برقراری ارتباطهای موثر (قورچیان ،1382).
مفاهیم كلیدی: یادگیری – آموزش مجازی – ICT - ارتباطات
مقدمه:
تغییر نقش معلم دركلاس درس
- فناوری چه تأثیری بر مدارس می گذارد؟
- چگونه یادگیری را غنی تر می سازد؟
- فناوری چه تأثیری بر معلم و روش تدریس او دارد؟
- معلم چگونه تغییر می كند؟
- ورود ICT به كلاسهای درس ، چه تأثیری بر معلمان دارد؟
- آیا بر كار و فعالیت آن ها می افزاید یا آن را كاهش می دهد؟
آیا ICT ابزاری برای كمك به تدریس برنامه ی درسی است یا محتوای برنامه را افزایش می دهد؟
...
بیان مسئله :
كاربردهای جدید فناوری ارتباطات و اطلاعات چون پست الكترونیكی و ویدئو كنفرانس ، اینترنت و شبكه ی جهانی ، امكانات ارتباطی گوناگونی را برای مدارس فراهم آورده است. در كلاسی كه دانش آموزان به اینترنت دسترسی دارند، ارتباط با خارج از محیط و فرهنگ مدرسه می تواند امكان درك فراتر از محیط اطراف و فرهنگ را فراهم نماید.
دانش آموزان در یك شهر ، استان و كشور می توانند تجربیات خود را از طریق پست الكترونیكی و ویدئو كنفرانس با دانش آموزان شهرها، روستاها و كشورهای دیگر به اشتراك گذارند.
دانش آموزان هنگام كار با ICT اغلب در گروه ها با یكدیگر مشاركت می كنند. تجربه ی كار گروهی ICT بر رشد و توسعه ی مهارت های فردی - اجتماعی تأثیرات مفیدی دارد. در حل مسائل به شكل گروهی ، در عین این كه همه به طور فعال درگیر انجام دادن تكلیف و فعالیت اند، هر دانش آموز نقش خاصی دارد. ICT ابزار مناسب برای برقراری ارتباط و كنترل آن در اختیار دانش آموزان قرار می دهد.
دانش آموزان در مواجهه با چالش های موجود ، اعتماد به نفس خود را افزایش می دهند و احساس قدرت می كنند. این امر روابط بین معلمان ودانش آموزان را تغییر می دهد. ارتباط های On- line به دانش آموزان قدرت كنتر ل می دهد. در این حالت معلم یك رهبر ، هدایت گر ، یاری دهنده، همكار و ارزیاب است كه نقش سنتی كارشناس موضوعی وی را با مدیر برنامه تلفیق می كند.
ICT از طریق درگیر كردن دانش آموزان در كار جمعی مشترك، یك كلاس درس را به محیطی جامع با دایره شمول وسیع تر تبدیل می كند. ظرفیت و قابلیت ICT به گونه ای است كه برای هر دانش آموز با هر میزان توانایی مورد استفاده قرار می گیرد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مقاله فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی ,
مقاله ویروسهای تلفن همراه، نگرانی جدید دنیای فناوری مقاله ویروسهای تلفن همراه، نگرانی جدید دنیای فناوری | ![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 27 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 24 |
مقاله ویروسهای تلفن همراه، نگرانی جدید دنیای فناوری
با آسانتر شدن اتصال تلفن همراه به رایانهی شخصی و بالعكس، خطر موجود برای منتقل شدن ویروسهای رایانهیی به تلفن همراه موجب افزایش تقاضاها برای خرید نرمافزارهای آنتی ویروس تلفن همراه شده است.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوری اطلاعات ایران، از ایسنا، كارشناسان امنیت كامپیوتری اعلام كردهاند، اگر چه ویروسهای كامپیوتری تهدیدی بزرگ برای گوشیهای تلفن همراه محسوب میشوند، اما هنوز زود است كه در خصوص انتقال این ویروسها به تلفن همراه احساس نگرانی شود.
هرچند شركت McAfee، تولید كنندهی نرمافزارهای آنتی ویروس اعلام كرده است كه طی 20 ماه گذشته، بیش از 150 ویروس كه منحصرا گوشیهای تلفن همراه را مورد هدف قرار میدهند، شناسایی شدهاند، كه این رقم در مقایسه با ویروسهای مربوط به رایانه (150 هزار) بسیار ناچیز است.
اما مسالهای كه در این میان متخصصان نرمافزار ضدویروس و امنیت رایانه را نگران ساخته این است كه طی یك سال گذشته، تعداد تلفن همراه فروخته شده در جهان بسیار بیشتر از رایانه بوده و همین امر میتواند موجب گسترش و انتقال ویروسهای تلفن همراه شود.
ویروس های كامپیوتری و نحوه عملكرد آن ها بر سیستم های رایانه ای |
ویروسهاى اینترنتى معرفی چندویروس: همانطور که می دانیم تعداد ویروس ها بی شمار است. تمام ویروس ها از نقاط ضعف سیستم استفاده نموده، وارد سیستم می شوند و کارهای زیان آور خود را انجام می دهند. Alabama پرونده های اجرایی و Fat را خراب می کند. Albania دارای اثرات جانبی نیست و فقط خود را تکثیر می کند. Anticad برنامه های اتوکد را آلوده می کند. Antipascal پرونده های دارای پسوند bat,bak,pas را خراب می کند. Armagdam علاوه بر ایجاد اختلال در کار مودم ها، یک شماره می گیرد و ساعت را اعلام می کند. Baby lonia این ویروس به پرونده های hip در ویندوز علاقمند است. Back band سندهایی را که دارای کلمه عبور هستند آلوده می کندواگر تاریخ، سال2000 را نشان دهد، آن را به 1980 تبدیل می کند. Brain رکوردبوت را خراب می کند. Bubble سندهای word را آماده می کند. این برنامه با استفاده از نقاط ضعف سیستمهای محافظتی ویندوز، این کاررا صورت می دهد. Chantal پرونده های دستداری و ویژال بیسیک را آلوده می کند. Crypto یک ویروس مقیم در حافظه است و تمام اطلاعات روی دیسک را با صورت و روش های بسیار پیچیده ای رمزگذاری می کند. اگر ویروس در حافظه، فعال باشد، پرونده های رمز شده، قابل استفاده خواهند بود. زیرا آنها را رمزبرداری می کند. اما اگر در حافظه نباشد، یعنی با ضدویروس از حافظه حذف شده باشد، پرونده های به رمز تبدیل شده، قابل استفاده نخواهند بود. ویروس هنگام راه اندازی سیستم وارد حافظه می شود و ضدویروس های مشهور را می شناسد و آنها را آلوده نمی کند. Dbase روی رکوردبوت می نشیند و پایگاههای داده شده را آلوده می کند. Disk killeاگر رایانه، بیشتر از 24 ساعت روشن باشد، دیسک نرم و سخت را خراب می کند. Excel این ویروس، پرونده ها و سندهای Excel را آلوده می کند. Lazy در حافظه مقیم می شود و سرعت رایانه و فضای حافظه اصلی را کم می کند. Manquin بالای سر هر نوشته ای را که برای چاپ به چاپگر فرستاده می شود خراب می کند. Mirror حروف صفحه نمایش را مانند آینه به صورت وارونه نشان می دهد. Mypics خود را به صورت پست الکترونیک بر روی سیستم های ویندوز تکثیر می کند. Pc-fiu کار بعضی ضدویروس ها را مختل می کند. Vbs-Tun یک کرک است که به زبان ویژوال بیسیک نوشته شده و سعی دارد تا از طریق پست الکترونیکی خود را منتشر سازد. Zelu یک اسب است که پیغام هایی صادر و پرونده ها را حذف می کند. |
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مقاله ویروسهای تلفن همراه، نگرانی جدید دنیای فناوری ,
مقاله پیرامون فناوری اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی مقاله پیرامون فناوری اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی | ![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 38 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 13 |
مقاله پیرامون فناوری اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی
سیستم:
هر انسان در زندگی روزمره خود خواسته یا نا خواسته با هزاران سیستم سروکار دارد. این سیستمها گاه ساخته دست بشرند مانند اتومبیل، کارخانه جات، سیستمهای حمل و نقل شهری، سیستمهای نرم افزاری، و بسیاری از سیستمهای دیگر که آنها را سیستمهای مصنوعی مینامیم. از طرفی بسیاری از سیستمها نیز وجود دارند که بشر دخالتی در ایجاد آنها نداشته است مانند گیاهان، رودخانه ها، حیوانات، خورشید و ... که آنها را سیستم های طبیعی می نامیم. انسان همواره تلاش کرده تا سیستمهای طبیعی را شناسایی کرده و با الگو برداری از آنها باعث بهبود عملکرد سیستمهای ساخت دست خود شود. یکی از پیچیده ترین سیستمهای دنیا، سیستم بدن انسان است که خود از ترکیب چندین سیستم با کارکردهای مختلف تشکیل می شود و برای مثال متخصصین هوش مصنوعی همواره در پی الگو برداری از سیستم مغز انسان و نحوه استدلال فکری انسانند تا بتوانند هوشمندی سیستمهای خود را بهبود دهند.
اما سیستم چیست؟
یک سیستم عبارت است از مجموعه ای از اجزا كه با یكدیگر در تعاملند و برای براوردن هدف یا اهداف مشخصی مجموعه ای از داده ها یاورودی ها[1] را مصرف كرده و به باز داده یا خروجی [2] مورد نظر تبدیل می كنند.
پنج مفهوم عمده در مورد یك سیستم قابل ملاحظه است:
- هدف سیستم: فلسفه وجودی سیستم را بیان می كند.
- ورودی سیستم: عبارتست از اشیاء، اطلاعات، موجودیتها و یا هر چیزی که باید به منظور تامین اهداف وارد سیستم شوند.
- فرایند: عبارتست از اقداماتی كه یك سیستم انجام میدهد تا ورودی ها را در راستای تامین اهداف سیستم به خروجی های مورد نیاز تبدیل كند.
- خروجی سیستم: عبارتست از اشیاء، اطلاعات، موجودیتها و یا هر چیزی كه سیستم به منظور تامین و یا محقق ساختن آن بوجود آمده است.
- بازخور[3] و كنترل: عبارتست از تطبیق عملكرد سیستم با اهداف آن و اطلاع رسانی مبنی بر نشان دادن انحرافات سیستم از اهداف.
[1] Input [2] Output [3] Feedback
اطلاعات درواقع دادهایی است که سازماندهی شده است و از این رو برای دریافت کننده آن معنا و مفهوم خاصی دارد. برای مثال معدل دانش آموزان یک کلاس اطلاعات است. دریافت کننده این اطلاعات قادر است آن را تفسیر کرده و به نتیجه گیری و استنتاجاتی در مورد آن دست می یابد. اقلام داده ای اغلب با استفاده از یک برنامه نرم افزاری به اطلاعات تبدیل می شوند. چنین پردازشی ارزشی فراتر از تنها بازیابی و خلاصه سازی از روی یک پایگاه داده دارد. این برنامه نرم افزاری می تواند یک سیستم موجودی انبار مبتنی بر شبکه، یک سیستم ثبت نام آنلاین دانشگاه و یا یک سیستم خرید و فروش مبتنی بر شبکه باشد.
نهایتاً، دانش تشکیل شده است از داده و یا اطلاعاتی که مورد پردازش قرار گرفته و به گونه ای شکل گرفته اند که بیان کننده دریافته ها، تجربیات، یادگیری ها و تخصصهای مربوط به حل مسائل و یا انجام فعالیتهای مورد نظر باشند. داده هایی که به منظور استنتاجات حیاتی و بازنمایی تجربیات گذشته و تخصصها پردازش شده باشند فراهم آورنده دانش سازمانی اند که دارای ارزش بالقوه فراوانی هستند. اخیراً مدیریت دانش به یکی از داغترین مباحث در رشته فناوری اطلاعات تبدیل شده است.
پردازش تراكنشی آنلاین[1] و پردازش تحلیلی آنلاین[2]
سیستمهای اطلاعاتی را برحسب اینكه تا چه میزان با داده ها كار می كنند و اینكه تا چه میزان به سمت دانش محور شدن و تولید دانش پیش می روند در دو قالب عمده قرار می گیرند.
زمانی که موسسات مختلف از سیستمهای اطلاعاتی در جهت پردازش اطلاعاتی مانند پرداخت حقوق و دستمزد یا سفارشات بکار گرفته می شود به آن پردازش تراكنشی آنلاین می گویند. پردازش تراكنشی آنلاین(OLTP) عبارتست از جمع آوری اطلاعات ورودی، پردازش این اطلاعات و بروز رسانی سیستم برای بازنمایی اطلاعات جمع آوری شده و پردازش شده. در واقع در این مفهوم سیستمهای اطلاعاتی در فرایندهای روزمره و روتین مورد استفاده قرار می گیرند.
[1] Online Transaction Processing
[2] Online Analytical Processing
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مقاله پیرامون فناوری اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی ,