تحقیق بررسی بازاریابی محصولات کشاورزی تحقیق بررسی بازاریابی محصولات کشاورزی | ![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 36 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |
تحقیق بررسی بازاریابی محصولات کشاورزی
بخشهایی از متن مقاله:
نگاهی به ابرقدرتان بازار پرتقال جهان
تولید پرتقال در طول سالهای 2005-2004 معادل 1/2 میلیون تن با بریكس 65 اعلام شده است كه 18% نسبت به سال قبل كمتر شده است. آمریكا و برزیل 88% بازده جهانی تولید پرتقال را بواسطه داشتن شركتهای بزرگ تولیدكننده در اختیار دارند.
برزیل:تولید پرتقال برزیل در طول سالهای 2005-2004 معادل14/1 میلیون تن با بریكس 65 اعلام شده است كه 15% نسبت به سال 2004-2003 كاهش یافته است و علت عمده آن پایین بودن سطح برداشت است.از آنجاییكه صادرات پرتقال تازه برزیل بعلت برخی بیماریها محدود شده است، افزایش یا كاهش عرضه پرتقال سبب ابجاد نوسان و تغییر در تولید آب پرتقال شده است.
آمریكا: تولید پرتقال در طول سالهای 2005-2004 معادل 711000 تن اعلام شده است كه 32% نسبت بسال قبل كاهش نشان می دهدكه علت آن كاهش تولید در فلوریدا است.در حالت معمولی بیش از 95% برداشت پرتقال در فلوریدا برای تولید پرتقال اختصاص یافته است.
تجارت جهانی : صادرات پرتقال در طول سالهای 2005-2004 از كشورهای تولیدكننده اصلی معادل 5/1 میلیون تن با بریكس 65 پیش بینی شده است كه حدود 2% نسبت بسال قبل افزایش یافته است.صادرات از برزیل كه 81% كل جهانی این رقم را بخود اختصاص داده است معادل 23/1 میلیون تن تخمین زده شده است كه نسبت بسال قبل تغییری نكرده است.
برزیل:صادرات پرتقال برزیل در سال 2005-2004 معادل 23/1 میلیون تن اعلام شده است كه نسبت بسال قبل تغییری نكرده است علیرغم اینكه برداشت پرتقال كاهش داشته است. برزیل در سال 2005-2004 اقدام به ذخیره مقادیر زیادی پرتقال نموده است تا بتواند صادرات آب پرتقال را در یك سطح نرمال حفظ كند(احتمال دارد این سطح نرمال معادل 000/159 تن باشد).
...
درباره محصولات استراتژیک مانند گندم، چغندرقند، توتون و پنبه مشاهده می کنیم که قیمت ها نسبتا بالاست اما در محصولاتی مثل پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی شاهد نوسانات زیادی در سال های مختلف، بوده ایم. نوسان قیمت گوجه فرنگی به طور آنی به چند صد درصد می رسد! چنین وضعیتی عادی نیست. در هیچ جای دنیا چنین چیزی وجود ندارد. بلکه حداکثر نوسانات 2، 3 تا 10 درصد است. به طور مثال در بازار فرانسه قیمت سیب زمینی، در اول و آخر فصل تغییرمحسوسی نمی کرد و حداکثر اختلاف موجود 10 درصد بود، که این اختلاف نیز ناشی از هزینه های نگهداری و افت وزن بود.
در کشورما، از آن جایی که کشاورزان امکان نگهداری و انبار کردن محصولات را ندارند، محصولات را با قیمت بسیار پایین در اختیار دلالان قرار می دهند. دلالان این محصولات را انبار کرده و در زمان مناسب عرضه می کنند و در نتیجه سود سرشاری نصیب این افراد می شود. به طور مثال در سال گذشته قیمت گوجه فرنگی به 2 تا 3 هزار تومان نیز رسید. در حالی که ممکن است کشاورز حداکثر آن را 50 تومان فروخته باشد. بنابراین شاهد تفاوت چند صد درصدی قیمت ها هستیم که نصیب دلالان می شود.
اختلاف زیاد میان قیمت سرمزرعه و قیمت های پرداختی مصرف کننده از مهم ترین و قدیمی ترین معضلات بازار محصولات کشاورزی در ایران است که به آن «اقتصاد حاشیه بازاریابی» گفته می شود.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
تحقیق بررسی بازاریابی محصولات کشاورزی ,
مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی | ![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 13 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 24 |
مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی
موضوعات مورد بحث در مقاله:
سمینار بازاریابی محصولات کشاورزی
وضعیت مارکتینگ درکشور ما
.........................................................
سمینار بازاریابی محصولات کشاورزی
آن چه که در پی می آید اولین بخش گزارشی از کارگاه «بررسی سیاست اصلاح نظام بازار محصولات کشاورزی در ایران» است که از سوی دفتر مطالعات ایسنا، برگزار شد.
در این کارگاه دکتر صدرالاشرافی، مدیر گروه سابق اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران و دکتر امیر محمدی نژاد عضو هیات علمی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، حضور داشتند.
دکتر صدرالاشرافی در این مصاحبه که از سوی زهرا شعبان نژاد کارشناس اقتصاد کشاورزی سرویس مسائل راهبردی خبرگزاری دانشجویان ایران انجام شد اختلاف زیاد میان قیمت باراز مزرعه و بازار مصرف را یکی از روشن ترین معضلات نظام بازار محصولات کشاورزی عنوان می کند و یادآور می شود به رغم آن که این مشکل یکی از قدیمی ترین مشکلات بازار محصولات کشاورزی در ایران است، اما هیچ چشم اندازی برای حل آن دیده نمی شود. این در حالی است که بند 7 سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی، بر اصلاح نظام بازار محصولات کشاورزی همزمان با ساماندهی فرآیند تولید تاکید دارد.
دکتر صدرالاشرافی به برخی از مهم ترین عوامل پیدایی اقتصاد حاشیه بازاریابی اشاره می کند و توضیح می دهد که نقصان های موجود در سیاست خرید تضمینی که یکی از مهمترین سیاست های حمایتی رایج در دنیا برای حمایت از قیمت (دریافتی تولید کننده) محصولات کشاورزی است، چگونه باعث می شود که رشد بازار حاشیه بازار یابی می شود.
دکتر سید مهریار صدرالاشرافی فارغ التحصیل دکتری اقتصاد کشاورزی و اقتصاد توسعه از دانشگاه مونپیلیه فرانسه است. وی پیش از این به مدت 10 سال مدیر گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران بود. مدتی مسوولیت ریاست دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران را عهده دار شد واکنون پس از بازنشستگی به عنوان مدیر گروه اقتصاد کشاورزی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت های آموزشی خود را ادامه می دهد.
...
وضعیت مارکتینگ درکشور ما
توجه کنید که مارکتینگ یک موضوع کلی است که شامل 2 مقوله بازاریابی و بازاررسانی می شود. بازاریابی بدان معنی است که محصول برای فروش موجود است و درمرحله بازاریابی باید به دنبال بازارهای جدید رفت. البته چنین اقدامی رادر داخل نیزمی تواند انجام گیرد. دراین مرحله باید به بررسی این نکته پرداخت که چه محصولی، درکدام بازار، مشتری بیشتری دارد و قیمت مناسب تری برای آن پرداخت می شود.
مساله بازاریابی، بیشتربرای کشورهای توسعه یافته مطرح است. بنابراین ما باید به دنبال راهکارهایی باشیم که بتوان محصولات داخلی را در بازارهای جهانی به فروش برسانیم.
متاسفانه در حال حاضر اکثر محصولات کشور، به صورت فله ای صادر می شود. برای نمونه صادرات محصولاتی مانند زعفران، خرما و پسته نیز به روش فله ای انجام می گیرد و در رعایت اصول بهداشتی و بسته بندی این محصولات مشکلاتی وجود دارد.
خرماهایی که درکشورما عرضه می شود، اکثرا به شکل بسته های 5 کیلویی است که بسته بندی نامناسبی نیزدارند، درحالی که، کشورهایی مانند ترکیه یا امارات متحده عربی که بزرگترین وارد کننده و صادر کننده خرما هستند، خرما به صورت بسته بندی های بسیار شیک و بهداشتی به چند برابر قیمت در بازارهای جهانی عرضه می کنند. همچنین در این زمینه می توان به صادرات پسته کشوراشاره کرد. در کشورما پسته در گونی یا بسته بندی های چند کیلویی به بازار عرضه می شود. این درحالی است که هیچ کشوری پسته را به صورت کیلویی عرضه نمی کند بلکه با خرید فله ای پسته ازکشورما، آن را در بسته های چند گرمی به چند برابر قیمت خریداری شده در بازارهای جهانی به فروش می رسانند.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی ,
مقاله بررسی تاریخچه و محصولات كارخانه پارس متال مقاله بررسی تاریخچه و محصولات كارخانه پارس متال در 34 صفحه ورد قابل ویرایش | ![]() |
دسته بندی | فنی و مهندسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 31 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 34 |
مقاله بررسی تاریخچه و محصولات كارخانه پارس متال در 34 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه:
شركت پارس متال در سال 1343 واقع در كیلومتر 7 جاده مخصوص كرج تاسیس گردید و در سال 1347 به بهره برداری رسید. فعالیت كارخانه در زمینه تولید انواع لوله های چدنی به روش ریخته گری گریز از مركز و اتصالات به روش ریخته گری در قالبهای ویژه شروع گردید و طی سالیان متمادی راه اندازی خطوط ریخته گری اتوماتیك و نیمه اتوماتیك مانند خطوط فیتینگ، گیزاگ و دیزاماتیك با تولید انواع قطعات از قبیل: گلوله های آسیاب صنایع سیمان، فولاد و مس، انواع قطعات خودرو غلطك های تبریدی، انواع پوسته های موتور، انواع بوش سیلندر، قاب و درپوش كانالهای تاسیساتی و غیره جزء پیشگامان صنایع ریخته گری ایران بوده و در كنار تولید سالانه 27000 تن انواع محصولات ریخته گری، با استفاده از مدرن ترین آزمایشگاهها و مركز تحقیقات و توسعه پژوهشهای وسیعی در شناسایی و كاربرد آلیاژهای جدید مطابق با تكنولوژی روز را فراهم نموده است.
از آنجائیكه طراحی ساختار یك كارخانه از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل بر كارایی و كیفیت تولید كارخانه است، شاید بتوان پروژه این درس را یكی از وسیعترین و جامع ترین پروژه ها دانست.
در این میان نوع كارخانه و شرایط حاكم بر آن یكی از عوامل تعیین كننده در حجم كار و میزان سختی ارائه الگو میباشد. از این حیث شاید بتوان پروژه حاضر را از پیچیده ترین و پركارترین پروژه ها دانست چرا كه این پروژه برای كارخانه ای از كارخانجات بزرگ ریخته گری در ایران طراحی و اجرا شده است.
واضح است كه بسیاری از تعاریفی كه در مورد سایر كارخانجات تولیدی و مونتاژی شده است و كتاب ها براساس آن تنظیم شده اند در مورد یك كارخانه ریخته گری و با این ابعاد كمتر قابل اجرا خواهد بود حتی آیتمهای گزارش داده شده برای پروژه نیز در این میان باید كمی تعدیل شده و یا تغییر میكردند.
این مسئله وقتی اهمیت پیدا می كند كه بدانیم كارخانه ای با این وسعت و سابقه كمتر كار كارشناسی در این زمینه انجام داده است. كوچكترین اطلاعات هم باید شخصاً و با مصاحبه با افراد بدست میآمد. هیچ نقشه كاملی حتی از خود كارخانه وجود نداشت. كلیه نقشهها توسط نویسندگان این پروژه و با بررسی وضع موجود و استفاده از نقشههای ناقص قبلی، طراحی و آماده شد.
جالب است كه بدانید نتایج حاصل از این پروژه مورد توجه مسئولین كارخانه هم قرار گرفت و حتی پیشنهادی از طرف كارخانه برای ادامه همكاری در مورد سایر پروژهها نیز گردید كه هم اكنون در حال اجرا میباشند. این مساله ما را تشویق كرد كه بجای این كه صرفاً كاری آكادمیك ( كه در اكثر موارد غیرقابل استفاده است.) انجام دهیم، متن پروژه و نتایج آن را به گونهای آماده كنیم كه كاملاً قابل اجرا و عملی باشد و تصور میكنیم تا حدودی در این كار موفق بودهایم. هر گونه ایرادی در این پروژه متوجه نویسندگان آن میباشد و خواهشمندیم كه حتی الامكان در این موارد به ما آگاهی های لازم داده شود.
تاریخچه:
شركت پارس متال دارای 34000 هزار مترمربع زمین كه 1400 متر مربع آن بعنوان انبار مواد اولیه از قبیل آهن قراضه و فروسیلیس و .. میباشد. 20000 متر مربع آن دارای سولههای تولید و قسمتهای اداری و ساختمان آنرا تشكیل میدهد.
این شركت دارای دفتر مركزی و در داخل شهر تهران میباشد و همچنین دارای 1030 پرسنل كه در قسمتهای تولید و اداره مشغول بكار هستند.
شركت پارس متال با تولید متوسط روزانه 70000 هزار كیلوگرم چدن و اتصالات وغیره بزرگترین شركت ریخته گری فعال در داخل كشور میباشد. كلیه تولیدات شركت در داخل بفروش میرود. و هیچگونه صادراتی ندارد و همچنین نیازهای ساختمانی و اتصالات و لولههای مربوط به آن را تولید میكند و هیچگونه نیاز به واردات اینگونه محصولات به داخل كشور را نداریم.
شركت پارس متال در سال 1343 (هجری-شمسی) به شماره ثبت 9631 و با سرمایه اولیه صد هزار ریال منقسم به صد سهم ده هزار ریالی با نام بصورت شركت با مسئولیت محدود با نام اولیه پارس متال در محل فعلی در كیلومتری 5/6 جاده مخصوص كرج روبروی شركت ساپكو خیابان نگین خیابان شهید بزرگی تأسیس شد. عمده فعالیتهای شركت بشرح زیر میباشد.
1- ایجاد كارخانجات به منظور ذوب فلزات و تبدیل آن به انواع لوازم لوله كشی و بهداشتی و مصنوعات چدنی چكشخوار(مالیبل) و قطعات یدكی ماشین آلات و لوله و اتصالات چدنی و .. غیره بهره برداری از كارخانجات مذكور.
2- انجام كلیه امور بازرگانی كه با موضوع شركت ارتباط داشته باشد.
تاریخچه فعالیتهای شركت به اختصار به شرح ذیل میباشد.
این شركت در سال 1347 (هجری شمسی) از وزارت صنایع و معادن وقت، پروانه تأسیس به شماره 6042 را دریافت كرده و عملاً مورد بهره برداری قرار گرفت.
در زیر وضعیت بهره برداری از قسمتهای مختلف كارخانه طی سنوات مختلف از بدو تأسیس مختصراً بشرح زیر میباشد.
روند سفارش در این كارخانه:
به طور كلی میتوان به صورت زیر خلاصه كرد:
1- برآورد اولیه طرح توسط بخش برنامه ریزی صورت میگیرد كه آیا اصلاً خطوط تولید این كارخانه ظرفیت تولید این قطعه را دارد یا خیر.
2- امكان سنجی تولید یك قطعه توسط بخش مهندسین تولید انجام میشود. این بخش با ارتباط نزدیك با بخش برنامه ریزی مواردی از قبیل هزینه، امكان ساخت قالب و ذوب ریزی و مواردی از این قبیل را بررسی میكند و امكان پیاده شدن آن را در خط تولید كارخانه می سنجد.
3- نتیجه با مشتری در میان قرارداده میشود و در صورت موافقت و عقد قرارداد اطلاعات موردنیاز تولید از قبیل نقشه (در صورتی كه توسط مشتری داده نشده باشد) آلیاژ مناسب و مدل به بخش تولید می رود.
4- در یك مرحله تولید آزمایشی انجام میشود و در صورت موفق بودن و انطباق با نیاز مشتری، تولید این قطعه به رویه ای كه بعداً ذكر خواهد شد برنامه ریزی میشود.
لازم به ذكر است كه موارد بررسی شده در قسمت 1 و 2 بیشتر به مسائل ریخته گری مربوط میشود مثلاً تركیب شیمیایی، سختی و … ضمناً انتخاب دستگاه جهت تولمید معمولاً براساس پارامترهای زیر صورت میگیرد.
1- ابعاد قطعه
2- تعداد و حجم تولید مورد تقاضا
3- شكل قطعه (ساده یا پیچیده و ماهیچه گذاری و …)
روش برنامه ریزی تولید در پارس متال:
در شركت پارس متال به علت پیچیدگی و تنوع محصولات كه هر یك روشهای تولید خاص خود را دارند و نیز عدم كارشناسی در بخش های تولیدی و برنامه ریزی، اكثر روشهای برنامه ریزی تولید تجربی بوده و سعی میكند با یك تخمین بالا و نیز استفاده از انبار ضعف برنامه ریزی خود را پوشانده و به تقاضاها پاسخ دهد.
اگرچه اصولاً در مباحث ریخته گری و با توجه به تنوع محصولات، محدودیت متفاوت و بسیاری از مسائل تكنولوژیكی، جای یك روش برنامه ریزی تولید جامع (لااقل در كشور ما) خالی است.
روش كار موجود:
1- ارسال برگه ارجای سفارش ماهیانه از واحدهای سفارشات و فروش به برنامه ریز (ماهیانه) و در كنار آن ارجای برگ سفارش موردی وسط ماه
2- اطلاع از وضع ماشین آلات خط با همكاری واحد فنی
3- هماهنگی با واحد كنترل موجودی جهت تعیین وضعیت مواد
4- هماهنگی با بخش تولید از نظر نیروی انسانی و اختصاص شیفت سوم.
5- بررسی تناژ یا تعداد درخواستی و انبار محصول
6- لحاظ كردن ظرفیت استاندارد تولید دستگاه ها.
7- هماهنگی با واحد مهندسی تولید برای قطعاتی كه اولین بار تولید میشوند و قطعات حساس
8- تدوین برنامه كوتاه مدت 15 روزه و هفتگی.
نحوه برنامه ریزی دستگاه ها به این صورت میباشد كه هر شیفت را 390 دقیقه مفید میگیرد و با استفاده از ظرفیت تولید هر خط تولید كه مطابق زیر میباشد و جدول 3 كه شامل وزن و ظرفیت تولید میباشد میتوان كوره ها و دستگاه ها را برنامه ریزی كرد.
گیزاك: 300 قالب در هر شیفت.
دیزاماتیك: 600 قالب در هر شیفت.
كوكیل: 7 تن در هر خط (45 دستگاه در هر خط)
دستی 2.5 تن در هر شیفت (یا 5 تن در هر روز)
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
مقاله بررسی تاریخچه و محصولات كارخانه پارس متال ,
دانلود داده های متغیرهای حسابداری شرکتهای موجود در صنعت مواد و محصولات شیمیایی بورس اوراق بهادار تهران از سال 80 الی 89 عنوان دانلود داده های متغیرهای حسابداری شرکتهای موجود در صنعت مواد و محصولات شیمیایی بورس اوراق بهادار تهران از سال 80 الی 89 فرمت excel دسته حسابداری مدیریت مالی اقتصاد این فایل شامل داده های متغیرهای حسابداری و مالی مربوط به شرکتهای موجود در صنعت مواد و محصولات شیمیایی بورس اوراق بهادار تهران برای بازه زمانی10ساله 1380 الی 1389 بصورت اکسل می | ![]() |
دسته بندی | حسابداری |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 46 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 35 |
عنوان: دانلود داده های متغیرهای حسابداری شرکتهای موجود در صنعت مواد و محصولات شیمیایی بورس اوراق بهادار تهران از سال 80 الی 89
فرمت: excel
دسته: حسابداری- مدیریت مالی- اقتصاد
این فایل شامل داده های متغیرهای حسابداری و مالی مربوط به شرکتهای موجود در صنعت مواد و محصولات شیمیایی بورس اوراق بهادار تهران برای بازه زمانی10ساله 1380 الی 1389 بصورت اکسل می باشد که می توان از این داده ها در در برآورد مدل رگرسیونی تحقیقات، مقاله ها و پایان نامه های رشته های حسابداری، مدیریت مالی و اقتصاد استفاده کرد. داده های متغیرهای موجو.د در این فایل شامل تعداد مقاطع، بازدهی مرکب، بازدهی واقعی، بازدهی انتظاری، ریسک، انتظاری به ریسک، ضریب β، نسبت شارپ، رتبه نقد شوندگی و میانگین روزهای معاملات به تفکیک هر شرکت موجود در صنعت مواد و محصولات شیمیایی می باشد. دقت اطلاعات محاسبه شده 100 صد در صد می باشد و بر اساس آخرین و به روزترین نرم افزارهای حسابداری و مالی و همچنین صورتهای مالی شرکتها بدست آمده است.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
دانلود داده های متغیرهای حسابداری شرکتهای موجود در صنعت مواد و محصولات شیمیایی بورس اوراق بهادار تهر,
پایان نامه بررسی وضعیت فروش محصولات چرمیسبک (داخلی-خارجی) پایان نامه بررسی وضعیت فروش محصولات چرمیسبک (داخلیخارجی) در207 صفحه ورد قابل ویرایش | ![]() |
دسته بندی | علوم انسانی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 135 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 207 |
پایان نامه بررسی وضعیت فروش محصولات چرمیسبک (داخلی-خارجی) در207 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست مطالب
فصل اول طرح تحقیق... 1
بیان موضوع یا تعریف مسأله: 2
ضرورت انجام تحقیق: 4
پیشینه تحقیق: 5
فرضیات.... 6
تعریف عملیات متغیرها: 7
نوع تحقیق و دلایل آن: 7
ابزار گردآوری داده ها: 8
جامعه آماری: 8
مراحل انجام تحقیق: 8
تعریف مفاهیم: 8
محدودیت ها 12
فصل دوم ادبیات تحقیق.. 13
تاریخچه استفاده از پوست، چرم و چرمسازی: 14
تكنولوژی (فن آوری) در صنعت چرم. 21
مراحل ساخت چرم. 28
عوامل مؤثر بر كیفیت پوست و چرم 30
الف- پوست: 30
ب- چرم: 33
انواع چرم و موارد استفاده از آن: 35
انواع محصولات چرمی: 37
بخش دوم مباحثی در باب صادرات و ابعاد مدیریتی آن.. 39
تجارت بین الملل و كشورهای روبه توسعه 40
جایگاه صادرات غیر نفتی در اقتصاد كشور 42
آثار جانبی افزایش ظرفیت های تولیدی... 42
نقش صادرات غیر نفتی در ایجاد اشتغال.. 43
تعریف استراتژی... 45
نقش و جایگاه صادرات غیر نفتی در استراتژی های توسعه اقتصادی... 45
الف- استراتژی جایگزینی واردات... 45
ب- استراتژی توسعه صادرات: 47
انواع استراتژی های رقابتی عام. 48
رهبری در هزینه. 50
تمایز محصول. 51
تمركز (محدودنگری) 53
میانه روی.. 55
تعریف بازاریابی: 57
استراتژی های عمده تقسیم بندی بازار. 58
1- استراتژی بازاریابی یكسان.. 59
2- استراتژی بازاریابی تفكیكی... 59
3- استراتژی بازاریابی تمركزی... 60
ارزشیابی و انتخاب استراتژی تقسیم بندی بازار. 61
تقسیم بندی بازار های بین المللی... 63
استراتژی توسعه آمیخته بازاریابی 65
آمیخته محصول. 66
اهمیت قیمت در آمیخته بازاریابی 68
آمیخته تشویق و ترفیع. 70
اجزای تشویق و ترفیع. 71
توزیع فیزیكی در آمیخته بازاریابی 72
تصمیمات عمده در بازاریابی بین المللی... 73
1- ارزیابی اوضاع و احوال و محیط بازاریابی بین الملل.. 74
2- تصمیم به فعالیت در سطح بینالملل (Deciding wether to go abroad) 83
3- تصمیم در مورد انتخاب بازارها در سطح بینالملل (Deciding Which market to enter) 85
4- تصمیم در مورد چگونگی وارد شدن به بازار بینالمللی (Diciding how to enter the market) 87
5- تصمیم در مورد برنامه های بازاریابی بینالملل (Deciding on the markting program) 96
6- تصمیم در مورد نوع سازمان بازاریابی بینالملل (Diciding on the marketing organizition) 103
فصل سوم - روش تحقیق... 107
مقدمه. 108
روش تحقیق.. 108
روش جمع آوری اطلاعات.... 108
منابع اطلاعات ثانویه. 109
منابع اطلاعات اولیه. 110
روش اجرای پرسشنامه. 110
جامعه آماری: 111
نمونه آماری... 111
تهیه و تنظیم پرسشنامه. 113
نحوه توزیع سوالات پرسشنامه. 114
روشهای آماری مورد استفاده. 116
فصل چهارم - جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها 119
مقدمه. 120
اطلاعات مربوط به ویژگیهای مدیران مراكز نمونه گیری شده. 120
آماره آزمون. 125
سوالات مربوطه: 127
بررسی فرضیه 2: 129
آماره آزمون: 129
آزمون فرضیه 2: 129
جداول آزمون فرض گروه نمونه مراكز صنعتی... 129
بررسی فرضیه 3: 138
آماره آزمون.. 138
جداول آزمون فرض گروه نمونه مراكز صنعتی... 139
سوالات مربوطه: 141
بررسی فرضیه 4: 145
آزمون فرضیه 4: 146
آزمون فرضیه 4: 147
سوالات مربوطه: 148
بررسی فرضیه 5: 151
آزمون فرضیه 5: 151
تذكر: 153
سوالات مربوطه: 154
بررسی فرضیه 6: 156
آماره آزمون: 156
آزمون فرضیه 6: 156
سوالات مربوطه: 158
فصل پنجم - نتیجه گیری و پیشنهادات... 161
نتیجه گیری... 162
نتایج بدست آمده در ارتباط با فرضیه 1: 162
نتایج بدست آمده در ارتباط با فرضیه 2: 163
نتایج بدست امه در ارتباط با فرضیه 3: 165
نتایج بدست آمده در ارتباط با فرضیه 4: 167
نتایج بدست آمده در ارتباط با فرضیه 5: 169
پیشنهادات.... 171
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 1: 171
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 2: 173
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 3: 177
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 4: 178
پیشنهادات در ارتباط با فرضیه 5: 180
پیشنهادات در ارتباطات با فرضیه 6: 182
سایر پیشنهادات.... 184
سایر پیشنهادات.... 185
توصیه به سایر دانشجویان محققین.. 188
منابع: 190
بیان موضوع یا تعریف مسأله:
كشور ایران به دلیل داشتن انواع پوست بز و گوسفند از تولید كنندگان عمده پوست و چرم سبك محسوب میشود و به علت آب و هوای نیمه خشك پوست گوسفند و بز ایران از مرغوبیت بالایی برخوردار است ولی متأسفانه دامداران كشور به دلیل كم ارزش قلمداد نمودن پوست و پشم و اینكه نوع تغذیه در ایران بیشتر به گوشت گوسفند اختصاص دارد و همچنین به علت نداشتن آگاهی و انگیزه لازم جهت حفظ و حراست از این ثروت ملی، توجه لازم را مبذول نمیدارند و از سالیان گذشته انواع پوست، سالامبور و محصولات نیمه ساخته چرمیاز كشور ما با دیدگاه سنتی صادر گردیده است كه عمده صادرات ایران بر حسب آمار موجود مختص به صدور سالامبور و كراست بوده است و این در حالی است كه میتوان ارزش افزوده زیادی را از طریق تولید محصولات ساخته شده چرمیبه وجود آورده و به تبع آن درآمد ارزی بالایی را تحصیل نمود. بویژه اینكه محصولات چرمیاز تنوع بالایی برخوردار بوده به نحوی كه تنوع این محصولات بالغ بر 60 نوع میگردد و هر ساله در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی نمایشگاههای محصولات چرمیبه نمایش گذاشته میشود كه متأسفانه نقش كشور ما علی رغم امكانات بالقوه و بالفعل در این نمایشگاهها بسیار كم رنگ میباشد، برای مثال در سال 1376 در نمایشگاههای جهانی چرم و البسه چرمیدر پاریس و بولونیا ایتالیا و بارسلون اسپانیا و دوسلدورف آلمان در كنار كشورهای پیشرفته جهان، كشورهای تركیه، هندوستان، پاكستان، بنگلادش، اتیوپی و بوركینافاسو دارای چندین غرفه بودند ولی هیچ اثری از محصولات و صنعتگران ایران و پرچم مقدس جمهوری اسلامیایران نبود.
قطعاً وجود چنین نقیصه ای برایند عوامل متعددی است كه شناخت آنها و بویژه حركت در جهت رفع موانع، این امكان را فراهم خواهد ساخت تا به گونه ای شایسته استعداد و ظرفیت های خود را در صحنه بین الملل عرضه نماییم.
پژوهشگر در این تحقیق، به دنبال تبیین و تحلیل متغیرها و عواملی است كه صادرات محصولات كشور را چه به صورت مثبت و چه منفی، تحت تأثیر قرار میدهند و از این طریق ضمن بیان این عوامل، راه كارهای مناسب جهت بهبود و ارتقاء صادرات محصولات چرمیرا پیشنهاد خواهد كرد. در واقع مسأله اصلی تحقیق این است كه موانع موجود بر سر راه صادرات محصولات چرمیسبك شناسایی شده و گامهایی را كه در جهت رفع این موانع میتوان برداشت تعیین كرد.
هدف از مطالعه موضوع:
1- دستیابی به تصویر وضعیت موجود به ویژه ترسیم مسائل و مشكلات تولید كنندگان و صادر كنندگان محصولات چرمیسبك.
2- كمك به سیاست گذاران در امر صادرات و فروش محصولات چرمیو توجه بیشتر به ارزش افزوده ای كه از این طریق بدست خواهد آمد.
3- فراهم آوردن مبنایی برای مراجعه استفاده كنندگان در زمینه صادرات و فروش محصولات چرمیبه دلیل اطلاعات جمع آوری شده در این خصوص.
4- جلب توجه دست اندركاران تولید و صادرات محصولات چرمیسبك به ضرورت تحول در بینش و شیوه های انجام كار.
ضرورت انجام تحقیق:
متأسفانه پوست به عنوان یك ماده اولیه ارزشمند مورد بی لطفی قرار گرفته است و قرنها توسط افراد خواص با دیدگاه سنتی و صرفاً برای منافع كوتاه مدت و بدون توجه به ارزش افزوده زیادی كه میتواند ایجاد نماید صادر گردیده است و به تبع آن صنعت چرم ایران نیز علیرغم امكانات بالقوه و بالفعل نتوانسته است جایگاه خود را تثبیت نماید.
تمركز (محدودنگری)
سومین استراتژی عام، تمركز بر محصول است. این استراتژی كاملاً با دو استراتژی دیگر فرق دارد، زیرا بر گزینش دامنه رقابت محدود، بر درون یك رشته صنعتی مبتنی است- مؤسسه محدود نگر عضو یا گروهی از اعضای صنعت مربوط به خود را بر میگزیند (پاره بازار) و استراتژی خود را برای خدمت به آنها و حذف دیگران به كار میبرد چنین مؤسسه ای با بهبود استراتژی خود برای بازارهای انتخابی میكوشد به نوعی برتری رقابتی در آن بازارها دست یابد. حتی اگر كه از یك برتری رقابتی فراگیر برخوردار نباشد.
استراتژی محدودنگر به دو گونه است:
الف: تمركز بر هزینه
ب: تمركز بر تمایز
در استراتژی تمركز بر هزینه، مؤسسه در پی برتری هزینه در پاره بازار مورد نظرش میباشد. ولی در استراتژی تمركز بر تمایز، مؤسسه میكوشد در پاره بازار خود به تمایز محصول دست یابد. هر دوگونه استراتژی تمركز بر تمایز مؤسسه میكوشد در پاره بازار خود به تمایز محصول دست یابد. هر دو گونه استراتژی تمركز بر تفاوتهای موجود میان پاره بازار مورد نظر مؤسسه و دیگر پاره بازارهای صنعت ذیربط استوار است.
پاره بازار مورد نظر یا باید در بردارنده خریدارانی با نیازهای غیر معمول باشد، یا در غیر اینصورت، نظام تولید و توزیعی كه به شایسته ترین وجه به این پاره بازار خدمات میرساند باید با نظام تولید و توزیع مربوط به پاره بازارهای دیگر متفاوت باشد. تمركز بر هزینه از اختلافهای موجود در وضعیت هزینه برخی پاره بازارها سود میبرد، ولی تمركز بر تمایز، نیازهای ویژه خریداران یك پاره بازار خاص را مورد نظر قرار میدهد. چنین اختلافهایی حاكی از آن است كه بر این پاره بازارها خدمات مناسب به توسط رقبای بزرگی كه در عین حال باید پاره بازارهای بسیار دیگری را در نظر داشته باشند نمیرسد. از این رو مؤسسه تمركزنگر میتواند برتری رقابتی را با خدمت كردن تنها به این پاره بازارها به دست آورد. البته آشكار است كه گستردگی بازار مورد نظر درجاتی دارد، اما اصل بنیادی تمركز، عبارت است از استفاده از تمایزات ظریفی كه بازار مورد نظر با وضعیت تعادلی رشته صنعتی دارد. ناگفته نگذاریم كه تمركز محدود نیز به تنهایی برای دست یابی به عملكرد بالای میانگین كافی نیست.
محدود گرایی، یعنی استفاده از فرصتهای ناشی از عملكرد پایین تر یا بالا تر از حد مطلوب رقبای بزرگ ممكن است رقبا در تأمین نیازهای یك پاره بازار خاص عملكرد مطلوب نداشته باشند و این امر امكان اقدام را برای تمایز محدود فراهم میآورد، رقبایی كه هدفهای بسیار وسیع دارند نیز ممكن است عملكردی فراتر از میزان لازم برای تأمین نیازهای یك پاره بازار داشته باشند، بدین معنا كه برای این خدمات، هزینه هایی را بیش از حد لازم تقبل میكنند. فرصتی كه برای استراتژیست های محدود نگر باقی میماند این است كه با نیازهای چنین پاره بازاری برخورد كنند و دیگر هیچ.
اگر پاره بازاری كه مورد نظر استراتژیست تمركزگراست با پاره بازارهای دیگر تفاوت نداشته باشد، استراتژی تمركز موفق نخواهد شد. مثال این مطلب رقابت شركت های كوچك نوشابه سازی با سایر شركتهای بزرگ با تنوع محصولات در این زمینه میباشد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پایان نامه بررسی وضعیت فروش محصولات چرمیسبک (داخلی-خارجی) ,
پایان نامه بررسی تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید پایان نامه بررسی تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید | ![]() |
دسته بندی | مدیریت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1025 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 128 |
پایان نامه بررسی تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید
چکیده:
امروزه سازمانهای کشور به مانند سایر سازمانهای جهان ناگزیرند تا با دیگر سازمانها چه در داخل و چه در خارج کشور به رقابت بپردازند تا بتوانند در محیط کسب و کار باقی بمانند. از این رو آنها باید بتوانند دست کم در یک زمینه برتر از رقبای خود بوده، به عبارت دیگر آنها چاره ای ندارند جز اینکه نوآور باشند. این پژوهش با هدف "تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید" به صورت موردی زنجیره تأمین شرکت عقاب افشان اجرا شد. اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسشنامه محقق ساخته ای که مبتنی بر مدل مفهومی پژوهش اقتباس از مدل شفیعی نیک آبادی (1391) و ون پای ونگ (2009) گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل داده های جمعآوری شده ابتدا در سطح توصیفی با استفاده از شاخصهای آماری به توصیف و تلخیص ویژگیهای جمعیت شناختی افراد نمونه در تحقیق شامل سابقه کاری و تحصیلات و جنسیت پرداخته میشود. در آمار تحلیلی این تحقیق به منظور آزمودن معناداری روابط میان سوالات و متغیرها و برازش مدلهای اندازهگیری به دست آمده و سنجش روایی عاملی از تحلیل عاملی تأییدی استفاده گردیده است. همچنین به منظور بررسی وضعیت متغیرهای تحقیق از آزمون میانگین یک جامعه یا تی یک نمونهای استفاده شده است و پس از بررسی روایی سوالات پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم، به منظور بررسی اثرات میان متغیرهای تحقیق از مدل معادلات ساختاری و بطور اخص تکنیک تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شده است. یافته ها نشان میدهد که بین استراتژی های مدیریت دانش و عملکرد توسعه محصول جدید رابطه معناداری وجود دارد، طبق نتایج بدست آمده از پنج فرضیه فرعی تحقیق حاضر، سه فرضیه یعنی خلق دانش- عملکرد توسعه محصول جدید، ثبت، ذخیره و نگهداری دانش- عملکرد توسعه محصول جدید و ارزیابی و بازخور دانش- عملکرد توسعه محصول جدید با توجه به عدد معناداری آنها تأیید شدند. این پژوهش در خاتمه به ارائه پیشنهادهای کاربردی پرداخته است.
کلمات کلیدی: استراتژی های مدیریت دانش، عملکرد توسعه محصول جدید، توسعه محصول جدید.
مقدمه
از اواخر قرن گذشته میلادی تا زمان حال، بحث مدیریت دارایی های نامشهود سازمان به عنوان بخشی از منابع حیاتی سازمان بسیار مورد توجه واقع شده است از بین این داراییها، دانش بیشترین توجه را به خود معطوف ساخته و به عنوان مهمترین دارایی نامشهود سازمان مورد تأکید قرار گرفته است. اکنون بحث مدیریت دانش به یکی از موضوعات اصلی در تحقیقات مدیریت در سراسر دنیا تبدیل شده است و آن را به عنوان ابزاری کلیدی برای مدیریت کردن اطلاعات و ابزاری استراتژیک برای مدیریت و راهی مؤثر برای کسب مزیت رقابتی پایدار می دانند(شفیعی نیکابادی، 1391). از جمله تحولات چشمگیر در قلمرو علوم مدیریت، بروز و ظهور پدیده هایی همچون مدیریت دانش و توسعه محصول جدید می باشد. برای موفقیت سازمان، دانش به عنوان یک سرمایه، باید بین انسانها قابل مبادله بوده وتوانایی رشد داشته باشد. دانش نحوه حل مشکلات، می تواند کسب شود و بدین ترتیب مدیریت دانش قادر خواهد بود یادگیری سازمانی را که منجر به خلق دانش دیگری می شود، توسعه دهد. سازمانهای آگاه می دانند که دانش، سرمایهای فکری است و تنها سرمایه ای است که با گذشت زمان تغییر میکند و اگر به طور مؤثری مهار شود، میتواند خلاقیت و وضعیت رقابتی سازمان را حفظ نماید. استفاده از کل منابع فکری سازمان، میتواند مزایای مالی قابل توجهی را در پی داشته باشد.
قسمتی از متن
اگر فرایند توسعه محصول را به مسابقه اى شامل سه زمان: 1) زمان تولید: مرحله توسعه ایده اولیه براى محصول جدید تا مرحله قبل از عرضه محصول در بازار؛ 2) زمان ورود به بازار: مرحله عرضه و ارائه محصول در بازار و بازار سنجى محصول؛ 3) زمان کسب سود: مرحله گذر از نقطه سر به سر و کسب سود؛ در نظر بگیریم، شرکت و سازمانى برنده واقعى خواهد بود که در این مسابقه برنده هر سه بخش باشد. کسب چنین موفقیتى منجر به این خواهد شد که فرایند توسعه محصول را یک فرایند زمان رسیدن به موفقیت بنامیم. جالب است که هنگام عرضه و ارائه محصولات به بازار سه نوع متفاوت از رویکردهاى ارائه محصول به بازار را بین رقبا شاهد خواهیم بود.
این رویکردها عبارتند از:
1) رویکرد اولین در بازار: سازمان علاقه مند است اولین سازمانى باشد که محصول جدیدى را به بازار عرضه مى دارد.
2) رویکرد سریع ترین دنباله رو: در این رویکرد سازمان نمى خواهد همچون حالت قبل اولین عرضه کننده محصول جدید در بازار نام بگیرد، ولى راغب است سریعترین شرکتى باشد که همان محصول را به بازار عرضه مى دارد.
3) رویکرد دنباله رو عادی: سازمان اولین دنباله رو نیست، ولى در زمره دنباله روهاى تولیدکننده و عرضه کننده محصول جدید قرار خواهد گرفت. در عصر حاضر، شتاب تغییرات در علوم و فناوری های سطح بالا به قدری فزونی یافته است که بسیاری از متفکرین بر این باورند که شتاب در نوآوری محصولات تولید شده با تکنولوژی سطح بالا و ایجاد دانش و توسعه آن از سرعت یادگیریی بشر فراتر رفته است. پس سازمانهای متولی حتی اگر تمام راهبردها، زمان و سرمایه های انسانی در اختیار خود را صرف یادگیری نمایند، باز هم ممکن است از عهده رویارویی مناسب با این شتاب بر نیایند. دانش در طولانی مدت به عنوان منبع کلیدی برای سازمانها در نظر گرفته شده است و مدیریت مؤثر آن هم برای موفقیت ضروری است (نوو و چان 2007). نوناکا و تاکوچی (1995)، شرکت های موفق را شرکت هایی می دانند که به طور پیوسته برای حل مسائل جدید و نا آشنا دانش جدید را کشف و یا خلق کرده و این دانش را به صورتی هدفمند و نظام یافته و متناسب با اهداف تخصصی و راهبردی در تمامی لایه ها و بخش های مختلف سازمان توسعه داده و بدنبال تبدیل آن به فناوری و محصولات جدید باشند.
فهرست مطالب
فصل اول: ع
کلیات تحقیق. ع
1-1: مقدمه. 2
1-2: بیان مسئله. 2
1-3: اهمیت و ضرورت موضوع. 6
1-4: مدل مفهومی پژوهش.. 7
1-6: فرضیه های پژوهش.. 9
1-7: جامعه و نمونه آماری. 9
1-8: روش شناسی پژوهش.. 10
1-9: قلمرو زمانی و مکانی و موضوعی. 10
1-10: تعاریف عملیاتی واژگان پژوهش.. 11
1-10-1: مدیریت دانش: 11
1-10-2: فرآیند: 11
1-10-3: قابلیت نوآوری: 11
1-10-4: عملکرد بازار: 11
1-10-5: توسعه محصول جدید: 11
1-10-6: عملکرد توسعه محصول جدید: 13
1-10-7: زنجیره تأمین: 13
1-11: ساختار فصل های پژوهش.. 13
فصل دوم: 15
مبانی نظری و پیشینه پژوهش.. 15
2-2: مدیریت دانش.. 18
2-2-1: داده ها، اطلاعات و دانش: 20
2-2-2: دانش پنهان و آشکار. 21
2-2-3: عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش.. 21
2-2-4: استراتژی های مدیریت دانش.. 22
2-2-5: فرآیندهای مدیریت دانش.. 24
2-3: عملکرد توسعه محصول جدید 35
2-3-1: الف) توسعه ی محصول جدید 35
2-3-2: ب) اهداف فرایند توسعه محصول. 36
2-3-3: مقایسه الگوهای توسعه محصول. 39
2-3-4: عوامل موفقیت پروژه های توسعه محصول جدید (NPD) 43
2-3-5: عملکرد توسعه محصول جدید 44
2-4: تحقیقات مرتبط خارجی. 46
2-5: تحقیقات مرتبط داخلی. 48
2-6: جمع بندی. 50
فصل سوم: 51
روش شناسی پژوهش.. 51
3-2: موضوع و روش تحقیق. 61
3-3: جامعه آماری. 62
3-4: نمونه آماری و روش نمونه گیری. 62
3-5: متغیرهای تحقیق. 63
3-6: ابزار گردآوری اطلاعات. 64
3-7: روایی و پایایی ابزار سنجش.. 65
3-8: فرضیههای تحقیق. 68
3-9: روش تجزیه و تحلیل داده ها 69
3-9-1: تحلیل عاملی تأییدی. 70
3-9-2: تعیین برازش مدل. 72
3-9-3: آزمون فرضیات پژوهش از طریق تحلیل مسیر. 73
3-10: جمع بندی. 73
فصل چهارم: 75
تجزیه و تحلیل. 75
داده های پژوهش.. 75
4-1: مقدمه. 77
4-2- تجزیه و تحلیل آمار توصیفی. 77
4-2-1- جنسیت. 79
4-2-2- وضعیت تحصیلی. 79
4-3 : نمودار فراوانی پاسخگویان بر حسب مقطع تحصیلی. 80
4-3-1: سابقه کاری. 80
4-3 -2: نمودار فراوانی پاسخگویان بر حسب سابقه کاری. 81
4-3-3 وضعیت متغیرهای تحقیق. 81
4-3-4- وضعیت متغیر مدیریت دانش.. 82
4-3-5- وضعیت متغیر عملکرد توسعه محصول جدید 84
4-3-6- وضعیت ابعاد متغیر مدیریت دانش.. 84
4-4: نمودار راداری متغیرهای تحقیق. 86
4-4-1- وضعیت ابعاد متغیر عملکرد توسعه محصول جدید 86
4-5: نمودار راداری متغیرهای تحقیق. 88
4-6- آزمون فرضیات تحقیق. 88
4-6-1: آزمون کفایت نمونه گیری. 88
4-6-2 تحلیل عاملی تأییدی. 89
4-6-2-1- مدل اندازهگیری مرتبه اول متغیر مدیریت دانش.. 89
4-6-2-3- مدل اندازهگیری مرتبه اول متغیر درونزای تحقیق. 96
4-6-2-4- مدل اندازهگیری مرتبه دوم متغیرهای درونزای تحقیق. 98
4-6-2-5- همبستگی بین متغیرها 99
4-6-3- مدل معادلات ساختاری. 100
4-6-3-1- آزمون فرضیه اصلی تحقیق. 101
4-6-3-2- آزمون فرضیات فرعی تحقیق. 102
4-7- آزمونهای برازندگی مدل. 105
جمع بندی فصل. 106
فصل پنجم: 108
نتیجه گیری و پیشنهاد 108
5-1: مقدمه. 111
5-2: نتایج و دستاوردهای حاصل از تحقیق. 111
5-3: مقایسه با سایر تحقیقات. 116
5-4: پیشنهادات. 117
5-4-1: پیشنهادهای کاربردی. 117
5-4-2: پیشنهادهای برای پژوهشگران آینده 118
5-5: محدودیت های پژوهش.. 119
منابع و مأخذ 120
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پایان نامه بررسی تأثیر فرآیندهای مدیریت دانش بر عملکرد توسعه محصول جدید ,
پروژه مالی شركت محصولات كاغذی لطیف پروژه مالی شركت محصولات كاغذی لطیف در 70 صفحه ورد قابل ویرایش | ![]() |
دسته بندی | علوم انسانی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 163 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 70 |
پروژه مالی شركت محصولات كاغذی لطیف در 70 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه :
كلیه داراییهای یك واحد تجاری - تولیدی دارای ارزش اقتصادی است و حصول اطمینان از به كارگیری آن طبق هدفهای تعیین شده ، نیازمند طرح ریزی می باشد . مثلاً مهندسین تولید برای استفاده موثر از تسهیلات تولید ، برای كلیه فعالیتهای تولیدی به دقت برنامه ریزی می كنند . یا مدیران سیستم ضوابط عملیاتی را به نحوی تنظیم می كنند كه حداكثر استفاده را از سیستم كامپیوتر به عمل آورند و از هر گونه استفاده نابجا از این سیستم جلوگیری نمایند . برخی از داراییها به علت ماهیت یا اهمیت آن مستلزم بذل توجه و اعمال دقت بیشتر مدیریت است . موجودیها ، دارایی دیگری است كه نیازمند توجه دقیق مدیریت واحدهای تجاری - تولیدی می باشد .
موجودیها دو ویژگی مهم دارد كه این ویژگیها ، بذل توجه خاص و همچنین طرحریزی آن را الزامی می كند . ویژگی اول ، صرف مقدار متنابهی از منابع واحدهای تجاری - تولیدی در موجودیهاست . ویژگی دوم ، گردش موجودیهاست كه برخلاف داراییهای غیرجاری به طور مداوم مصرف و مجدداً جایگزین می گردد .
شركت محصولات كاغذی لطیف در تاریخ 7/3/1364 تأسیس و عملیات اجرایی خود را در اواخر سال 1370 در شهر صنعتی هشتگرد در زمینی به مساحت 65 هزار متر مربع و زیربنای حدود 30 هزار متر مربع و با ظرفیت 15000 تن كاغذ با گراماژ پایین آغاز نمود. و پس از گذشت حدود 5/2 سال در نیمه اول سال 1373 بهره برداری از آن آغاز گردید.
ماشین آلات در چهارچوب قرارداد همكاری فنی و اقتصادی ایران و اتریش با استفاده از ارز فاینانس از شركت فویت خریداری گردیده و اعتبار آن در تاریخ 5/1/1370 در بانك تجارت گشایش یافته است.
لطیف اولین كارخانه دارای واحد جوهر زدایی (Dinking) در صنایع كاغذ سازی ایران می باشد و قادر است روزنه 60 تن كاغذ باطله را جوهر زدائی نموده و به صورت خمیر اولیه تبدیل و از محل این خمیر انواع محصولات را تهیه نماید.
كارخانه كاغذسازی لطیف با بهره گیری از سیستم پیشرفته PLC، با دارا بودن دو مركزیت كنترل در سالن كاغذ و سالن جوهر زدایی با بیشترین راندمان نسبت به كنترل تجهیزات كارخانه اقدام نماید. ماشین كاغذ توان تولید انواع كاغذهای بهداشتی و صنعتی را از گراماژ 14 تا 45 گرم بر متر مربع دارا می باشد. تمام كنترل آن به وسیله سیستم PLC انجام گرفته و سیستم پرس آن از دو غلتك پرس جهت آبگیری و صافی
كاغذ تشكیل شده و قسمت خشك كننده آن از یك غلتك به قطر 4000 میلی متر از طریق داخل بوسیه بخار گرم و از قسمت بیرون به وسیله هوای گرم كاغذ را خشك می كند. بعد از این مرحله سیستم اتوماتیك اندازه گیری قرار دارد كه وزن و رطوبت و ضخامت كاغذ را اندازه گیری نموده و تمام اطلاعات را به وسیله چاپگر موجود در اطاق كنترل می دهد.
برای محاسبه EOQ باید یك سری از اطلاعات لازم را جمع آوری نمود.
1-موجودی كل انبار (ریالی)
2-هزینه انبار فنی(ریالی)
3-هزینه تداركات(ریالی)
4-كل خرید طی سال(ریالی)
سپس هزینه نگهداری و هزینه را محاسبه می نماویم.
هینه نگهداری را با I و هزینه سفارش را با C نماش می دهیم.
|
|
فرمول محاسبه هزینه نگهداری و سفارش:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ i= فرمول 1
ــــــــــــــــــــــــــــــــc= فرمول 2
هزینه نگهداری شركت محصولات كاغذی نصب برابر 19% و هزینه سفارش برابر 57% می باشد. سپس هزینه نگهداری و هزینه سفارش هر واحد را محاسبه می نمائیم. طبق تناسبهای زیر
واحد1 i
قیمت قطعه x=?
واحد1 C
قیمت قطعه x=?
بعد از محاسبه هزینه و نگهداری و سفارش هر واحد اقتصادی سفارش طبق فرمول زیر محاسبه می نمائیم.
فرمول
Q=میزان اقتصادی سفارش
C=هزینه سفارش هر واحد
r=میانگین مصارف طبق محاسبات جدول شماره 1
i=هزینه نگهداری هر واحد
پس از انجام شده میزان اقتصادی سفارش جهت محاسبه op باید به صورت زیر عمل نمود.
فرمول شماره 4
پس از محاسبه واریانس و انحراف استاندارد به میزان صدور درخواست خرید تا تحویل آن به انبار یعنی Lead time و x تعداد روزهای كاركرد شركت در سال نیاز داشته و با انجام یك تناسب میزان متوسط مصرف در فاصله زمانی تحویل یعنی یا rl را محاسبه می نمائیم.
میانگین ساعات كاركرد
x=? lead time
محاسبه مقدار ذخیره بر اساس فرمول شماره 5
فرمول شماره 5
B=مقدار ذخیره
میزان اطمینان كه بر اساس مقدار تعیین شده میزان اطمینان از موجودی =F از جدول شماره 4 قابل برداشت است كه برای قطعات محاسبه شده ضریب اطمیمنان قطعات نوع A را انحراف استاندارد 95 درصد و قطعات گروه B را 75 درصد و قطعات گروه C را 55 درصد مد نظر قرار داده ایم.
محاسبه op بر اساس فرمول شماره 6
فرمول شماره 6
متوسط مصرف در فاصله زمان ی تحویل
مقدار ذخیره B=
ضریب اطمینان كه باید در انحراف استاندارد ضریب شوند (F) | میزان اطمینان از موجودی |
0 13% 25 39 52 67 84 00/1 04/1 28/1 65/1 75/1 88/1 05/2 20/2 33/2 40/2 50/2 57/2 65/2 75/2 88/2 00/3 09/3 20/3 00/4 | 50 55 60 65 70 75 80 84 85 90 95 96 97 98 61/98 99 18/99 38/99 50/99 60/99 70/99 80/99 86/99 9/99 93/99 99/99
|
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پروژه مالی شركت محصولات كاغذی لطیف ,
گزارش كارآموزی كنترل كیفیت و تولید محصولات داروئی – بهداشتی گزارش كارآموزی كنترل كیفیت و تولید محصولات داروئی – بهداشتی | ![]() |
دسته بندی | شیمی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 53 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 139 |
گزارش كارآموزی
كنترل كیفیت و تولید محصولات داروئی – بهداشتی
تاریخچه
شركت تولیددارو
در سال 1334 كارخانه تولید دارو در زمینی به مساحت حدود 78 هزار مترمربع زیربنا، با سرمایهای معادل 20 میلیون ریال در جنوب فرودگاه مهرآباد ساخته شد. پساز نصب ماشینآلات مورد نیاز و صدور پروانهای تأسیس و بهرهبرداری، قرار گرفت و در اردیبهشت ماه سال 1337 رسما افتتاح شد. فعالیت كارخانه ابتدا با 50 كارگر، كارمند و تكنسین و دكتر داروساز به تهیه25 قلم محصولات به صورت آمپول پنیسیلین، قطره و سوسپانسیون و چند قلم دیگر از فرآورده های بهداشتی اشتغال داشتند، آغاز شد.
گسترش فعالیت
دو سال پس از بهرهبرداری از كارخانه با توجه به تولید مقدار بیشتری از محصولات دارویی و به منظور جلوگیری از آلودگی آنها در جریان واحد ایجاد تخصص و رعایت استانداردهای بینالمللی در امر داروسازی به واحد آرایشی و بهداشتی این شركت از واحد دارویی آن جدا شدو در همین هنگام با انعقاد قراردادهایی با شركتهای بینالمللی مانند اینگرااینگهم آلمان كه از تشكیلات تحقیقاتی وسیعی برخوردار و همچنین از بنیانگذاران صنعت نوین داروسازی در اروپا به شمار میآید، تولید دارو و فعالیت وسیع خود را آغاز كرد. به این ترتیب شركت با تهیه فرآوردهای جدید قلبی، عروقی، آنتیاسپاسمودیك چهار هاضمهای به صورت دراژه، آمپول، شیاف و عرضه آنها به جامعه پزشكی و استفاده بیماران از انها توانست به موفقیتهای شایان دست یابد.
توسعه آزمایشگاه
همزمان با گسترش فعالیت های یكی از هد فهای مهم شركت كه توسعه آزمایشگاه كنترل آن بود برآورده شد و این ازمایشگاه به دستگاههای مدرن و افراد كارآموزده مجهز شد. در حال حاضر ساختمان مجهز و مدرن كنترل تولید دارو در حدود 1300 وسعت دارد تعداد زیادی از متخصصان كه شمار آنان به پیش از یكصد نفر میرسد درآن مشغول كارند و در حال حاضر آزمایشگاه تولید دارو كه یكی از مجهزترین آزمایشگاههای كشور به شمار میرود دارای سه بخش عمده به شرح زیر است.
كنترل و آنالیز
بخش كنترل و آنالیز و مواد اولیه و محصولات آماده طبق استانداردهای بینالمللی و فارمه كپه های B. P وUSP تحقیقات كاربردی. بخش تحقیقات كاربردی و فرمولاسیون دارویی و آرایشی بهداشتی برای امكان استفاده از مواد اولیه در اشكال دارویی، آرایشی و بهداشتی.
تحقیقات پایه
بخش تحقیقات پایه كه متخصصان آن روی امكان سنتز مواد اولیه دارویی مطالعه و تحقیق میكنند. بخش تحقیقات پایه آزمایشگاه در سال 1362 تأسیس وشروع به كاركرده است. هدف از تاسیسآن سنتزمواد اولیه داروییمورد نیاز شركت و فروش مازاد آن به دیگر كارخانههای داروسازی بوده است. در سال 2369 نیز یك پایلوت با خط بری و سنتز مواد اولیه خریداری و نصب شد كه این پایلوت در آینده نزدیك پس از بهره برداری به بازدهی خواهی رسید.
محصولات شركت
شركت تولید داروكه وابسته به سرمایهگذاری البرز است تحت پوشش بنیاد 15 خرداد تا كنون با حدود 1200 نفر از كاركنان، متخصصان ماهر و نیمه ماهر خود در محلی با 45 هزار مترمربع زیربنا، حدود 85 قلم ژنریك را با استانداردهای بینالمللی تهیه و به بازار مصرف عرضه میكنند. در بخش آرایشی و بهداشتی تولید دارو در حال حاضر حدود 50 قلم كالا مانند شامپوهای معمولی و تخصصی، خمیردندانهای مختلف، تقویتكننده مو، آنتیسپتیكها، رنگهای مو وكرمهای مختلف تخصصی دربخش دیگرآن داروهای دامی و مكمل های غذایی دامی تهیه میشود. هدف كاركنان متخصصین تولید دارو، عرضه محصولاتی با كیفیت بالا و قیمت مناسب در عرصه بینالمللی و داخل كشور است.
بخش تهیه پودر گرانول غیر استیل
پودر های خوراكی ونیز گرانول قرصها در این بخش ساخته میشوند لذا كارخانجاتی كه پودر شیشه یا در ساشه پر میكنند ویا دارای بخش قرص و كپسول دراژه هستند. باید یك محل مناسب را جهت تولید پودر گرانول در نظر بگیرند. پودرهای آنتیبیوتیك باید در بخش اختصاصی خود تهیه شده و جهت تهیه پودر گرانول آنها نمیتوان از بخش پودر گرانولسازی عمومی و لابراتور استفاده كرد. گرانولها، حلب های بسیار كوچك محتوی مواد مؤثر خیلی قوی هستند. وزن آنها معمولا از حب كمتر در حدود 5/.تا 6./. گرم است و موادی بی اثری كه در تهیه گرانولها بكار میرود عبارتند از : گرد ، لاكتوز، سمغ عربی و شربت است. اصولا مراحل تهیه پودر عبارتند از : توزین، آسیاب كردن، الك كردن، مخلوط كردن ودر صورت لزوم خشككردن لذا باید وسایل این مراحل در بخش پودر موجود باشد. توزین اكثرا در اتاق توزین انجام میگیرد ولی توزین و. كنترل دباره در بخش میباشد. لذا ترازوها، آسیاب، الكهای دارویی و مخلوط كنهای در بسته باید در محل مناسب قرار بگیرند. اسیاب ها باید داری سیستم مدار بسته بوده و دهانه تخلیه انها طوری باشد كه ذرات در هوا منتشر ننمانید. الك های دارویی (Miesh Scaeens ) واژهای برچسب مشخصات الك بوده و باید در كمد نگهداری شود و بعد از مصرف شسته و خشك میگردند. اختلاف باید در مخلوطكن مناسب و زمان طبق دستوركار باشد. پودرها راباید بعد از مخلوط كن مناسب باشد و بعد از مخلوط كردن خشك و بسته بندی نمایند، از مشخصات این بخش تهیه قوی میباشد كه باید دارای دریچههای ورود و خروج هوا باشد. كانالهای ورود هوا معمولا در بالا و مكند ها در اطراف ماشین آلات و در نقاط پر گردو غبار هستند. جهت كاهش ذرات هوا افراد در بخش باید پودرها را در كسه یا ظرف در بسته تحویل و به آرامی آنها را در ماشین (آسیاب و بهم زن) خالی نمایند و در نقاطی كه گرد و غبار است دستگاههای مكنده و جاذب قرار دهند. برای ساخت گرانول ابتدا پودر تهیه كرده و سپس آن را به صورت گرانول در میآورند كه ممكن است به صورت گرانول بسته بندی شود و با جهت قرص و كپسول یا دراژه به بخش مربوطه ارسال گردد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
گزارش كارآموزی كنترل كیفیت و تولید محصولات داروئی – بهداشتی ,
پروژه کارآفرینی کارگاه تولید محصولات دارویی و بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی پروژه کارآفرینی کارگاه تولید محصولات دارویی و بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی در 60 صفحه ورد قابل ویرایش | ![]() |
دسته بندی | طرح های توجیهی و کارآفرینی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1732 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 60 |
پروژه کارآفرینی کارگاه تولید محصولات دارویی و
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 4
فصل اول - کلیات............................................................................................................................................. 5
1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :.................................................................................................................. 6
محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 7
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :................................................................................................................................. 7
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :.................................................................................................................... 7
مجوز های قانونی :..................................................................................................................................................... 7
مراحل صدور جواز تاسیس :..................................................................................................................................... 8
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس............................................ 8
1- اشخاص حقیقی................................................................................................................................................. 8
2- اشخاص حقوقی................................................................................................................................................. 9
مدارك مورد نیاز:........................................................................................................................................................ 9
اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 10
تعریف:...................................................................................................................................................................... 10
صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 10
مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 11
فصل دوم - روش انجام کار...................................................................................................................... 12
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 13
بازدید از کارخانه تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی................................................. 13
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 13
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :........................................................................ 14
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :............................ 14
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ).................................................................................... 15
فصل سوم - امور مالی طرح..................................................................................................................... 16
محصول اکالیپتوس................................................................................................................................................... 17
جدول 1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید............................................................................................... 17
جدول 2 بررسی روند واردات محصول................................................................................................................. 18
سال 1379............................................................................................................................................................... 18
سال 1380............................................................................................................................................................... 19
سال 1381............................................................................................................................................................... 20
سال 1382............................................................................................................................................................... 21
سال 1383............................................................................................................................................................... 22
جدول 3 بررسی روند صادرات.............................................................................................................................. 22
سال 1379............................................................................................................................................................... 22
سال 1381............................................................................................................................................................... 22
سال 1383............................................................................................................................................................... 23
سال 1385............................................................................................................................................................... 23
جدول 4 محوطه سازی............................................................................................................................................ 23
جدول 5 ساختمان................................................................................................................................................... 24
ماشین آلات.............................................................................................................................................................. 24
جدول 6 تاسیسات................................................................................................................................................... 26
وسائل نقلیه............................................................................................................................................................... 26
جدول 7 نیروی انسانی مورد نیاز در طرح............................................................................................................. 26
جدول 8 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه................................................................................................. 27
محصول دهانشویه.................................................................................................................................................... 28
جدول 9 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید............................................................................................. 28
جدول 10 ظرفیت واحدهای تولیدی فعال در کشور.............................................................................................. 29
جدول 11 ظرفیت واحدهای در دست احداث با پیشرفت بالای 40 درصد در کشور........................................ 29
جدول 12 بررسی روند واردات محصول............................................................................................................... 29
سال 1381............................................................................................................................................................... 29
سال 1382............................................................................................................................................................... 30
سال 1383............................................................................................................................................................... 30
سال 1384............................................................................................................................................................... 30
سال 1385............................................................................................................................................................... 31
جدول 13 بررسی روند صادرات............................................................................................................................ 31
سال 1379............................................................................................................................................................... 31
سال 1381............................................................................................................................................................... 31
سال 1384............................................................................................................................................................... 32
جدول 14 محوطه سازی......................................................................................................................................... 32
جدول 15 ساختمان................................................................................................................................................. 33
ماشین آلات.............................................................................................................................................................. 33
جدول 16 تاسیسات................................................................................................................................................ 35
وسائل نقلیه............................................................................................................................................................... 35
جدول 17 نیروی انسانی مورد نیاز در طرح........................................................................................................... 35
جدول 18 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه................................................................................................ 36
محصول کتیرا........................................................................................................................................................... 37
جدول 19 کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول :....................................................................... 37
جدول 20 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید............................................................................................ 38
جدول 21 ظرفیت واحدهای تولیدی فعال در کشور.............................................................................................. 43
جدول 22 ظرفیت واحدهای در دست احداث با پیشرفت بالای 40 درصد در کشور........................................ 44
جدول 23 بررسی روند واردات محصول............................................................................................................... 44
سال 1380............................................................................................................................................................... 44
سال 1381............................................................................................................................................................... 45
سال 1382............................................................................................................................................................... 45
سال 1383............................................................................................................................................................... 46
سال 1384............................................................................................................................................................... 47
سال 1385............................................................................................................................................................... 48
جدول 24 بررسی روند صادرات............................................................................................................................ 49
سال 1379............................................................................................................................................................... 49
سال 1380............................................................................................................................................................... 49
سال 1381............................................................................................................................................................... 49
سال 1382............................................................................................................................................................... 50
سال 1383............................................................................................................................................................... 50
سال 1384............................................................................................................................................................... 51
سال 1385............................................................................................................................................................... 51
جدول 25 محوطه سازی......................................................................................................................................... 52
جدول 26 ساختمان................................................................................................................................................. 52
ماشین آلات.............................................................................................................................................................. 53
جدول 27 تاسیسات................................................................................................................................................ 54
وسائل نقلیه............................................................................................................................................................... 55
جدول 28 نیروی انسانی مورد نیاز در طرح........................................................................................................... 55
جدول 29 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه................................................................................................ 56
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات................................................................ 57
نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 58
خلاصه مطالب :
در این طرح به بررسی تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
1- 1 مقدمه :
در این طرح که به منظور تولید محصولات دارویی با منشاء گیاهی پرداخته شده است ، طراحی کارخانه محلول بخور اکالیپتوس و امکان تولید این محصول از جنبه های مختلف و براساس اطلاعات در دسترس مورد بررسی قرار گرفته است . اطلاعاتی که عموماً تحقیقاتی بوده و از منابع مختلفی از جمله وزارت صنایع ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (اداره کل نظارت بر دارو و مواد غذایی ) ، اداره گمرک ، موسسه استاندارد ایران ، استانداردهای بین المللی مانند USP, FDA, British pharmacopocia (B.P) و همچنین کتب ، مقالات و سایت های مرتبط با این محصول و... بدست آمده است .
در طول سال های اخیر با اثبات اثرات مخرب داروهای شیمیایی از یک سو و آلودگی های زیست محیطی از سوی دیگر ، گرایش مردم دنیا را به مصرف داروهای گیاهی افزایش داده است . از سوی دیگر استفاده مطلوب و منطقی از داروهای گیاهی در برخی موارد شاید کم هزینه تر از داروهای شیمیایی باشد و این طرح شاید بتواند ضمن تامین بخشی از نیازهای عمده بهداشتی – درمانی جامعه ، از خروج مقادیر زیادی ارز جلوگیری نموده و به نوعی از وابستگی کشور به داروهای وارداتی ممانعت به عمل آورد .
لازم به ذکر است که 45% بازار دارویی ایران در اختیار داروهای وارداتی است .
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام | نام خانوادگی | مدرک تحصیلی | تلفن |
|
|
|
|
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 20 نفر میباشد .
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از کارخانه تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی
براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنع
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 4
فصل اول - کلیات............................................................................................................................................. 5
1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :.................................................................................................................. 6
محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 7
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :................................................................................................................................. 7
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :.................................................................................................................... 7
مجوز های قانونی :..................................................................................................................................................... 7
مراحل صدور جواز تاسیس :..................................................................................................................................... 8
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس............................................ 8
1- اشخاص حقیقی................................................................................................................................................. 8
2- اشخاص حقوقی................................................................................................................................................. 9
مدارك مورد نیاز:........................................................................................................................................................ 9
اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 10
تعریف:...................................................................................................................................................................... 10
صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 10
مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 11
فصل دوم - روش انجام کار...................................................................................................................... 12
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 13
بازدید از کارخانه تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی................................................. 13
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 13
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :........................................................................ 14
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :............................ 14
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ).................................................................................... 15
فصل سوم - امور مالی طرح..................................................................................................................... 16
محصول اکالیپتوس................................................................................................................................................... 17
جدول 1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید............................................................................................... 17
جدول 2 بررسی روند واردات محصول................................................................................................................. 18
سال 1379............................................................................................................................................................... 18
سال 1380............................................................................................................................................................... 19
سال 1381............................................................................................................................................................... 20
سال 1382............................................................................................................................................................... 21
سال 1383............................................................................................................................................................... 22
جدول 3 بررسی روند صادرات.............................................................................................................................. 22
سال 1379............................................................................................................................................................... 22
سال 1381............................................................................................................................................................... 22
سال 1383............................................................................................................................................................... 23
سال 1385............................................................................................................................................................... 23
جدول 4 محوطه سازی............................................................................................................................................ 23
جدول 5 ساختمان................................................................................................................................................... 24
ماشین آلات.............................................................................................................................................................. 24
جدول 6 تاسیسات................................................................................................................................................... 26
وسائل نقلیه............................................................................................................................................................... 26
جدول 7 نیروی انسانی مورد نیاز در طرح............................................................................................................. 26
جدول 8 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه................................................................................................. 27
محصول دهانشویه.................................................................................................................................................... 28
جدول 9 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید............................................................................................. 28
جدول 10 ظرفیت واحدهای تولیدی فعال در کشور.............................................................................................. 29
جدول 11 ظرفیت واحدهای در دست احداث با پیشرفت بالای 40 درصد در کشور........................................ 29
جدول 12 بررسی روند واردات محصول............................................................................................................... 29
سال 1381............................................................................................................................................................... 29
سال 1382............................................................................................................................................................... 30
سال 1383............................................................................................................................................................... 30
سال 1384............................................................................................................................................................... 30
سال 1385............................................................................................................................................................... 31
جدول 13 بررسی روند صادرات............................................................................................................................ 31
سال 1379............................................................................................................................................................... 31
سال 1381............................................................................................................................................................... 31
سال 1384............................................................................................................................................................... 32
جدول 14 محوطه سازی......................................................................................................................................... 32
جدول 15 ساختمان................................................................................................................................................. 33
ماشین آلات.............................................................................................................................................................. 33
جدول 16 تاسیسات................................................................................................................................................ 35
وسائل نقلیه............................................................................................................................................................... 35
جدول 17 نیروی انسانی مورد نیاز در طرح........................................................................................................... 35
جدول 18 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه................................................................................................ 36
محصول کتیرا........................................................................................................................................................... 37
جدول 19 کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول :....................................................................... 37
جدول 20 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید............................................................................................ 38
جدول 21 ظرفیت واحدهای تولیدی فعال در کشور.............................................................................................. 43
جدول 22 ظرفیت واحدهای در دست احداث با پیشرفت بالای 40 درصد در کشور........................................ 44
جدول 23 بررسی روند واردات محصول............................................................................................................... 44
سال 1380............................................................................................................................................................... 44
سال 1381............................................................................................................................................................... 45
سال 1382............................................................................................................................................................... 45
سال 1383............................................................................................................................................................... 46
سال 1384............................................................................................................................................................... 47
سال 1385............................................................................................................................................................... 48
جدول 24 بررسی روند صادرات............................................................................................................................ 49
سال 1379............................................................................................................................................................... 49
سال 1380............................................................................................................................................................... 49
سال 1381............................................................................................................................................................... 49
سال 1382............................................................................................................................................................... 50
سال 1383............................................................................................................................................................... 50
سال 1384............................................................................................................................................................... 51
سال 1385............................................................................................................................................................... 51
جدول 25 محوطه سازی......................................................................................................................................... 52
جدول 26 ساختمان................................................................................................................................................. 52
ماشین آلات.............................................................................................................................................................. 53
جدول 27 تاسیسات................................................................................................................................................ 54
وسائل نقلیه............................................................................................................................................................... 55
جدول 28 نیروی انسانی مورد نیاز در طرح........................................................................................................... 55
جدول 29 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه................................................................................................ 56
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات................................................................ 57
نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 58
خلاصه مطالب :
در این طرح به بررسی تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
1- 1 مقدمه :
در این طرح که به منظور تولید محصولات دارویی با منشاء گیاهی پرداخته شده است ، طراحی کارخانه محلول بخور اکالیپتوس و امکان تولید این محصول از جنبه های مختلف و براساس اطلاعات در دسترس مورد بررسی قرار گرفته است . اطلاعاتی که عموماً تحقیقاتی بوده و از منابع مختلفی از جمله وزارت صنایع ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (اداره کل نظارت بر دارو و مواد غذایی ) ، اداره گمرک ، موسسه استاندارد ایران ، استانداردهای بین المللی مانند USP, FDA, British pharmacopocia (B.P) و همچنین کتب ، مقالات و سایت های مرتبط با این محصول و... بدست آمده است .
در طول سال های اخیر با اثبات اثرات مخرب داروهای شیمیایی از یک سو و آلودگی های زیست محیطی از سوی دیگر ، گرایش مردم دنیا را به مصرف داروهای گیاهی افزایش داده است . از سوی دیگر استفاده مطلوب و منطقی از داروهای گیاهی در برخی موارد شاید کم هزینه تر از داروهای شیمیایی باشد و این طرح شاید بتواند ضمن تامین بخشی از نیازهای عمده بهداشتی – درمانی جامعه ، از خروج مقادیر زیادی ارز جلوگیری نموده و به نوعی از وابستگی کشور به داروهای وارداتی ممانعت به عمل آورد .
لازم به ذکر است که 45% بازار دارویی ایران در اختیار داروهای وارداتی است .
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام | نام خانوادگی | مدرک تحصیلی | تلفن |
|
|
|
|
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 20 نفر میباشد .
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از کارخانه تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی
براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
ت و در تولید محصولات دارویی ، بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی در 60 صفحه ورد قابل ویرایش
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پروژه کارآفرینی کارگاه تولید محصولات دارویی و بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی ,
پاورپوینت آب پنیر محصول جانبی فراوردههای لبنی پاورپوینت آب پنیر محصول جانبی فراوردههای لبنی | ![]() |
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 3809 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |
پاورپوینت آب پنیر محصول جانبی فراوردههای لبنی
اسلاید ۱ :
milk plasma
مایع باقیمانده از دلمه شیر، محصول جانبی کارخانههای
پنیر یا کازئین و استفاده صنعتی متفاوتی دارد.
آب پنیر به ۲ صورت تولید می شود
Sweet whey ( a : که در طی ساخت انواع رنت
پنیر های سخت مانند جدار یا پنیر سویسی تولید می شود.
Acid whey (b: که در طی ساخت انواع پنیر های اسیدی مانند کاتیج تولید می شود.
اسلاید ۲ :
تولیدات آب پنیر
Powder whey :آب پنیر جدا سازی شده، از پنیــر:کلاریفار- پـــاستوریزه و خشک می شود.
Whey protein:مجموعــهای از گلبولهــای پروتئین که از حجم آب پنیر جداسازی میشود که مخلوطی از گلبولهای لاکتوگلوبین(~۶۵%) لاکتوآلبومین(~۲۵%) و سرم آلبومین(~۸%) که در شکل طبیعی محلول هستند(مستقل از ph ).
Whey protein : ارزش بیولوژیکی بالایی داردکه اشاره به سرعت بالای هضم و جذب دارد.Whey protein به ۴ شکل تولید می شود:
۱- wpc ۲- wpi
۳- hwpc ۴- hwpi
Dairy council of califor.org
اسلاید ۳ :
Wpc:مادهای به وسیله انتقال نانوپروتئینهای سازندهی ضروری از آب پنیر پاستوریزه شده تولید میشود. محتوای پروتئین خشک شدهی تمام شده آن> %25
Wpc : به وسیله سپراتورهای فیزیکی مانند رسوب، فیلتراسیون یا دیالیز تولید می شود.
اسلاید ۴ :
انبارداری و نگه داری:محصول باید در سرما و محیط خشک با دمای زیر ۸۰ درجه و در رطوبت مرتبط زیر ۶۵% نگه داری شود.بسته بندی:
کیسه های multiwall kraft با پلی اتیلن درونی یا سایر ظرف بسته بندی آماده.
http://about kidshealth.ca
اسلاید ۵ :
۳- Branost
یک پنیر آب پنیری قهوهای رنگ که در کشورهای مختلف با نامهای مختلف مانند در شمال آمریکا gjetost در سوئد به نام mesost در دانمارک به نام myseost و در ایسلند my suostur.
تولید:
به وسیله جوشاندن مخلوطی از شیر ۲۴% (شیر بز+ شیر گاو)+ خامه +
آب پنیر با دقت برای چندین ساعت تا زمانی که آب آن بخار شود جوشانده می شود. گرما قند شیر را به کارامل تغییر میدهد که طعم مخصوص به این پنیر می دهد آنگاه آماده مصرف شده در سایز های مناسب بسته بندی می شود. در انواع کم چرب آن نسبت میزان آب پنیر به شیر و خامه بیشتر است. مزه و رنگ اینها وابسته به این است که مقدار کارامل آنها چقدر است.
اسلاید ۶ :
۴- messmor
اگر جوشیدن در زمان کوتاهتری از معمول انجام شود انواع گسترش پذیرتری بدست میآید که نامیده می شود prim در نروژ یا messmor
در سوئد و my singur در ایسلند.
http://en.wikipedia.org
۵- Ricotta
مخفف Recooked و مخلوطی از شیر+ آب پنیر (۷۵% آب پنیر + ۲۵% شیر) میزان پروتئین آن میتواند استاندارد شود و چربی در ماده خشک مطلوب وابسته به استفاده نهایی محصول است. اغلب خامه (۱۵-۱۳ %) در Ricotta با چربی بالا اضافه می شود. بعضی کارخانه ها پودر شیر پس چرخ اضافه میکنند اما این باعث دانه دانه شدن و سفتی و گچی شدن محصول می شود بنابراین توصیه نمیشود.
اسلاید ۷ :
روش تولید:
۱-ترکیب آب پنیر و شیر در تانک باز گرم می شود(c90 – c85)
۲- مخلوط از بالانس به صفحه های حرارتی پمپ میشود و از ۵۰% نمک
استفاده میکنند تا ph 6.7 – ۷ خنثی شود.
۳- اولین plate دمای ۷۰c و آخرین ۸۸-۹۰c ، ترکیب دمای ۸۸-۹۰c و
زمان ۱۵ min داده می شود کمک به کواگلاسیون در مرحله بعد می کند.
۴-در تیوپهای کواگلاسیون تحت تأثیر اسید لاکتیک یا سیتریک یا استیک
قرار گرفته تا pr آب پنیر و رنت کواگوله شود. جریان سریع شکستن
مولکولها در طی عبور از چندین تیوپ کاهش میدهد و در پایان خط
اجازه داده می شود جریان از توربولت در تیوپ دناتوراسیون به لامینار در
تیوپ کواگولاسیون تغییر کند.
۵-در تخلیه از تیوپ کواگوالاسیون جریان به روی تسمه نقاله ادامه می یابد
تا آب پنیر خارج شود. تسمه با سرعت های مختلف تنظیم می شود تا زمان
خشک شدن روی نقاله با رطوبت نهایی در پایان تولید سازگار شود.
۶- تولید در یک قیف تجمع می یابدو سایز شان به میزان مشخص کاهش می یابد تا ماشین پر کند در زمان پر کردن دمای آن باید ۷۵ c باشد تا مطمئن شویم۱۰-۸ هفته ماندگاری دارد.
نتیجه:
فرآورده ریکوتا > 50% انرژی دارد کارایی ۶۰% به علاوه زمان ماندگاری آن بالاست و حتی در ۷۵ c بستهبندی گرم میشود. ریکوتا وابسته به میزان شیری که افزوده می شود ۷۰-۴۴ %پروتئین در حجم خشک دارد.
اسلاید ۸ :
افزودنی ها:
پروتئین آب پنیر جدا شده از آب پنیر علاوه بر اینکه به عنوان یک ماده مغذی فروخته
می شود، به عنوان افزودنی در تولیدات نان، کراکر، pastry تجاری، غذای حیوانات
همچنین در نوشیدنی های غیر الکلی و الکلی و در ورزش budy bilding و… کاربرد
دارد.
اسلاید ۹ :
مشخصه ی رئولوژی ژل ماست تولید شده با افزودن پروتئین آب پنیر فعال
تأثیر wpi طبیعی افزوده روی استحكام زیرساختار بستن
ژل مورد مطالعه قرار گرفته است.
Wpi طبیعی با خصوصیات تغذیهای ۱۲-۳% به شیرماست
بلافاصله قبل از تخمیر اضافه شد.
استحكام ماست آنالیز شده و دو روش رئولوژی مورد استفاده،
مقایسه شد:
- نیروی مقاومت یك استوانه
- یك روش نوسان كه برای آن یك پروانه استفاده شد.
تأثیر wpi روی رئولوژی محاسبه شد مقدار ارزشها تعیین
شد به وسیله یك همبستگی فوق العاده خوب بین دو روش
به دست آمد. با دو روش خصوصیات متفاوت بافت ژل ماست می توانست
به خوبی مشخص شود ومــی توانست مقایسه خوبی را میسر سازد.
افزودن wpi منتهی به چسبندگی اندكی ریزساختارهایی كه موافق با مشاهدات رئولوژی بود، شد.
–
افزودن پودر آب پنیر طبیعی (۱۲% – ۹%-۶%-۳%) به عنوان یك nutraceutical غیر از یك تركیب تكنولوژی بعد از فرایند شیرماست منجر به كاهش قابل ملاحظه ی مقاومت شد.
در حقیقت علیرغم افزایش TS از ۱۰۰g/kg-1 ( 0% wp، كنترل) به ۲۰۰g/kg-1 ( 12% wp افزوده)
تعیین مقاومت ژل ماست ضعیف یك چالش است به خاطر این كه ساختار سنجیده شده می تواند با نقش تركیب نمونه تا یك اندازه آسیب ببیند
پروانه هندسی می تواند به این مشكل جدی غلبه كند و دو فایده مهم ارائه دهد:
- كمترین آسیب قبل از اندازه گیری ژئومتری
- عدم آثار ریزش دیواره
و یك مضرت آن سیستم اندازهگیری نسبی است كه به وسیله آن ارزش ناخالص به دست آمد.
اسلاید ۱۰ :
تغییرات فیزیکی و خصوصیات حسی نانهای مسطح لواش ایرانی تکمیل میشود با خصوصیات pwp
خمیر با ۴ سطح مکمل wp ۲۵% ۵۰%
۷۵% ۱۰۰% (به جای آب استفاده می شود)
و تخمیر در سه زمان مختلف(۳۰ – ۶۰ -۹۰) دقیقه انجام می شود.
افزایش pwp باعث افزایش سطح حسی نان شد.
بهبود سطح حسی موقعی که زمان تخمیر افزایش یافت نشان داده شد.
افزایش در سطح مکمل و زمان تخمیر به طور مشخص زردی و قرمزی نان را افزایش می دهد و براقی نان را کاهش می دهد.
مکمل pwp به طور کامل منجر به بهبود نان های لواش و نان مسطح می شود.
افزایش میزان pwp (75%) میزان گسترشپذیری در (control) از ۱۸٫۹ به ۲۳٫۴ (در ۷۵% pwp) افزایش می دهد.
در سطح بالاتر (۱۰۰%) میزان نفوذ پذیری به طور قابل ملاحضه ای کاهش می یابد به ۱۹٫۳ می رسد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پاورپوینت آب پنیر محصول جانبی فراوردههای لبنی ,