تحقیق بررسی فراوانی مبتلایان به ضایعات رحم و سرویكس تحقیق بررسی فراوانی مبتلایان به ضایعات رحم و سرویكس | ![]() |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 67 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 97 |
بررسی فراوانی مبتلایان به ضایعات رحم و سرویكس
فصل اول
مقدمه
فصل دوم
زمینه و پیشینه تحقیق
فصل سوم
روش اجرای پژوهش
فصل چهارم
یافتههای پژوهش
فصل پنجم
نتیجهگیری نهایی
::::::::::::::::::::::::::::::
مقدمه
ضایعات التهابی
سرویسیت مزمن
سرویسیت مزمن یافتهای بینهایت شایع است كه تمایل دارد محل اتصال اپیتلیوم سنگفرشی- استوانهای را در گردن رحم گرفتار نماید و گاهی با پرخونی، ادم، فیبروز و تغییرات متاپلاستیك همراه میباشد.
این ضایعه اغلب بدون علامت میباشد ولی از آنجائیكه میتواند موجب بروز آندومتریت، سالپنژیت، PID، عوارض دوران بارداری گردد دارای اهمیت میباشد.
ارگانیسمهای شایع مسئول این ضایعه HSV و كلامیدیا میباشند ولی ابتلا به سیفلیس، آمیبیاز و آكتینومایكوزیس نیز بندرت اتفاق میافتد. در بسیاری موارد ارگانیسم خاصی شناسایی نمیشود ولی بنظر میرسد تغییرات پاتولوژیك سلولی در گروهی كه مبتلا به علایم بالینی (به صورت ترشحات موكوئیدی- چركی) بوده و ارگانیسم مشخصی از كشت ترشحات قابل تفكیك است بارزتر میباشد.
پولیپهای سرویكس
پولیپهای آندوسرویكس ضایعات تومورال التهابی بیخطری میباشد كه در 5-2 درصد زنان در سنین بلوغ دیده میشوند. این پولیپها اغلب كوچك بوده و از سرویسیتهای مزمن پولیپوئید مشتق میگردند.
این ضایعات به علت ایجاد خونریزی واژینال غیرطبیعی (اغلب به صورت لكهبینی) نیازمند افتراق از ضایعات خطرناكتر میباشند. اپی تلیوم سطح این ضایعات اغلب دچار متاپلازی بوده اما میزان بروز نئوپلازی داخل اپیتلیالی گردن رحم (CIN) در آنها بیش از سایر نواحی طبیعی سرویكس نمیباشد و در اغلب موارد كورتاژ ساده یا برداشتن پولیپها با روشهای جراحی موجب برطرف گردیدن عوارض میشود.
متاپلازیهای گردن رحم
انواع مختلف متاپلازی در گردن رحم رخ میدهد كه خصوصیات هر یك از آنها به نوع بافتی كه درگیر میباشد مرتبط است.
متاپلازی سنگفرشی شایعترین نوع متاپلازیهای گردن رحم میباشد كه در محل اتصال دو اپیتلیوم سنگفرشی و استوانهای، در گردن رحم روی میدهد. انواع دیگر متاپلازیهای گردن رحم عبارتند از متاپلازی ترانزیشنال، متاپلازی لولهای، متاپلازی لولهای- رودهای و متاپلازی رودهای كه اولی در اپیتلیوم سنگفرشیی اگزوسرویكس و مابقی در اپیتلیوم غددی آندوسرویكس دیده میشود.
اصطلاح متاپلازی سنگفرشی هنگامی به كار میرود كه اپیتلیوم مطبق سنگفرشی جایگزین اپی تلیوم غددی گردیده باشد. این یافته در سرویكس به حدی شایع است كه عملاً آنرا یافتهای طبیعی تلقی میكنند تقریباً در تمامی زنان در سنین باروری درجاتی از متاپلازی سنگفرشی دیده میشود. در اغلب موارد این ضایعه بخش سطحی اپیتلیوم را درگیر میكند به نحوی كه غدد آندوسرویكس بوسیله سلولهای سنگفرشی پوشانیده میشود، در درجات پیشرفته، اپیتلیوم ناحیه مبتلا از اپیتلیوم اگزوسرویكس غیرقابل افتراق میگردد.
سرطانهای گردن رحم
نئوپلازیهای سلولهای سنگفرشی گردن رحم
50 سال قبل كارسینومهای گردن رحم اولین علت مرگ و میر زنان مبتلا به سرطان در اغلب كشورها بودند ولی امروزه میزان مرگ و میر زنان در اثر سرطانهای گردن رحم به دو سوم كاهش یافته و پس از سرطانهای ریه، پستان، كولون، لوزالمعده، تخمدان، غدد لنفاوی و خون در مكان هشتم قرار گرفته است.
این موفقیت به میزان زیادی مرهون ابداع روش Pap smear و سایر روشهای تشخیصی نوین و بكارگیری گسترده آنها در دهههای اخیر میباشد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
تحقیق بررسی فراوانی مبتلایان به ضایعات رحم و سرویكس ,
بررسی میزان آگاهی و عملكرد دبیران زن دبیرستانهای منطقة 2 شهر زنجان در زمینة خود آزمایی سینه بررسی میزان آگاهی و عملكرد دبیران زن دبیرستانهای منطقة 2 شهر زنجان در زمینة خود آزمایی سینه | ![]() |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 71 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 78 |
بررسی میزان آگاهی و عملكرد دبیران زن دبیرستانهای منطقة 2 شهر زنجان در زمینة خود آزمایی سینه
فهرست:
چكیده ...............................
فصل اول : معرفی پژوهش
دلایل انتخاب موضوع ...................
بیان مسأله ..........................
مروری بر مطالعات انجام شده در جهان ..
مروری بر مطالعات انجام شده در ایران .
اهداف پژوهش .........................
هدف كلی .............................
اهداف اختصاصی .......................
سؤالات و پیش فرضها ...................
متغیرهای بررسی و جدول متغیرها .......
تعریف واژه ها .......................
فصل دوم : متدولوژی پژوهش
نوع پژوهش ...........................
تكنیك جمع آوری اطلاعات ...............
ابزار گردآوری اطلاعات ................
محیط پژوهش ..........................
زمان پژوهش ..........................
جامعة پژوهش .........................
روش نمونه گیری پژوهش ................
نحوه اجرای پژوهش ....................
روشهای آماری ........................
برنامة جمع آوری اطلاعات ..............
ملاحظات اخلاقی ........................
پیش آزمایی تحقیق ....................
مشكلات و محدودیت ها ..................
فصل سوم : یافته های پژوهش و تجزیه و تحلیل داده ها
یافته های پژوهش .....................
جداول و نمودارها ....................
بحث و نتیجه گیری ....................
پیشنهادات ...........................
منابع مورد استفاده ..................
پیوست ها و ضمائم ....................
=========================
چكیده
سرطان سینه شایع ترین سرطان زنان در اكثر كشورهای دنیاست. طبق آمار بدست آمده از انیستیتو سرطان ، سرطان سینه دومین سرطان شایع در ایران است . (اكبری) از آنجایی كه 95% سرطانهای سینه توسط خود زنان كشف می شود ، اقدام سریع برای معاینة سینه و تشخیص زودرس و درمان این بیماری حائز اهمیت است . خود آزمایی سینه یكی از 3 روش تشخیص زودرس سرطان سینه است . ( دو روش دیگر ماموگرافی و معاینه بالینی می باشد ) . خود آزمایی سینه ، یك روش بدون هزینه با اجرای ساده و در فواصل معین در منزل می باشد كه انجام آن به زنان در سنین باروری توصیه شده است. (غضنفری)
تحقیق حاضر با هدف كلی تعیین میزان آگاهی و عملكرد دبیران زن به عنوان گروهی از زنان تحصیل كردة جامعه در خصوص خودآزمایی سینه در شهر زنجان در پاییز 1382 انجام شده است . ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعة توصیفی- تحلیلی ، پرسشنامه ای مشتمل بر 3 بخش خصوصیات فردی ، سؤالات آگاهی و سؤالات عملكرد می باشد كه در بین 70 نفر از نمونه های مورد پژوهش كه از طریق روش نمونه برداری تصادفی آسان از بین دبیران دبیرستانهای منطقة 2 شهر زنجان انتخاب شده بودند ، توزیع شد. با تجربه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار spss نتایج زیر بدست آمد .
یافته ها در مورد آگاهی دبیران نشان داد كه بیشترین درصد نمونه ها ( 9/42% ) آگاهی ضعیف از خود آزمایی سینه دارند و نیز در مورد میزان عملكرد ، نتایج نشان دادند كه بیشترین درصد نمونه ها ( 4/64% ) عملكرد ضعیف در زمینة خودآزمایی سینه دارند . همچنین در بین نمونه هایی كه خود آزمایی سینه را انجام می دادند (6/38% كل نمونه ها)، 1/74% دارای عملكرد متوسط بودند.
9/82% نمونه ها آگاهی كم در مورد عوامل خطرساز سرطان سینه داشتند و نیز 2/87% از كل نمونه ها آگاهی كم در مورد روشهای مختلف تشخیص زودرس سرطان سینه داشتند . از طرفی رابطة معنی داری بین وضعیت تأهل و آگاهی (005/0Anova,p< )، سابقة ابتلا به بیماری های سینه و آگاهی (001/0t-test,P<)، سابقة ابتلا به بیماری های سینه و عملكرد (001/0t-test,P<) و میزان آگاهی و عملكرد (01/0corrolation ضریب همبستگی) بدست آمد .
از آنجایی كه بیشترین علت عدم انجام خودآزمایی سینه ندانستن روش انجام خودآزمایی سینه ذكر شده است، لذا جهت افزایش آگاهی و اصلاح عملكرد باید تدابیری اتخاذ گردد.
مقدمه:
بیماری سرطان علی رغم ده ها سال تحقیق مستمر هنوز یك معضل بزرگ برای بشر به شمار می رود. هر ساله بیش از یك میلیون نفر به سرطان مبتلا شده و نیم میلیون نفر در اثر ابتلا به سرطان می میرند. سرطان مانند بسیاری از بیماریها موجب بروز اضطراب می شود. تأثیر فیزیولوژیك و روانی سرطان روی بیماران و خانواده آنها منجر به تغییرات عمیقی در شیوه زندگی آنها می گردد. (1)
سرطان سینه شایع ترین سرطان زنان در اكثر كشورهای دنیاست و در كشورهای توسعه یافته حدود كل سرطانهای زنان را تشكیل می دهد. این سرطان علت مهم مرگ و میر زنان 45-40 ساله محسوب می شود. ( 2 )
طبق آمار بدست آمده از انیستیتو سرطان، سرطان سینه در ردیف دومین سرطان شایع در ایران است.
در سال 1367 از میان 1876 مورد بیمار مبتلا به سرطان 1339 مورد سرطان سینه تشخیص داده شده است. یعنی 7% از مجموع كل سرطانهای موجود در ایران را سرطان سینه تشكیل می داده است. ( 3 )
از آنجایی كه 95% سرطانهای سینه و 65% سرطانهای ابتدایی سینه توسط خود زنان كشف می شود، اقدام سریع برای معاینة سینه و تشخیص زودرس این بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است. خودآزمایی سینه یك روش بدون هزینه است كه زنان باید برای تشخیص سرطان سینه انجام دهند و در واقع مهمترین فواید آن ارزان بودن و اجرای ساده آن در فواصل معین در منزل می باشد. ( 4 )
از آنجا كه قدم اول در هر آموزشی، بررسی وضع موجود در برآورد سطح آگاهی جامعة مورد نظر می باشد و در هر برنامه ریزی آموزشی ارائه آمار جدید و مستند، اساس و لازمة كار می باشد، امید است با به كاری گیری نتایج این پژوهش در برنامه ریزی ها و طرح كشوری گامی در جهت ارتقاء سطح سلامت و افزایش كارایی زنان برداشته شود.
اهداف پژوهش:
1 – تعین میزان آگاهی دبیران در زمینة خودآزمایی سینه و ارتباط بین آگاهی و خصوصیات فردی نمونه های پژوهش.
2 - تعیین میزان عملكرد دبیران در زمینة خودآزمایی سینه و ارتباط بین آگاهی و خصوصیات فردی نمونه های پژوهش.
3 – تعیین ارتباط بین میزان آگاهی و میزان عملكرد دبیران در زمینة خودآزمایی سینه.
مواد و روش ها:
این مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی مقطعی می باشد كه ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای مشتمل بر 3 بخش بود. ( برخی مشخصه های فردی، سؤالات سنجش آگاهی و سؤالات سنجش عملكرد ) جامعة مورد پژوهش در این مطالعه دبیران زن منطقة 2 شهر زنجان بود كه تعداد 70 نفر از آنها به روش نمونه گیری تصادفی آسان انتخاب شدند. داده های بدست آمده پس از كد بندی در جدول مادر، با استفاده از نرم افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها:
نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد كه 9/42% از نمونه های مورد پژوهش كه بیشترین درصد می باشند، آگاهی ضعیف از خودآزمایی سینه داشتند. 2/17% از آنها بخش مسطح 3 انگشت میانی دست مخالف هر سینه را برای انجام خودآزمایی مناسب می دانستند. 8/42% از آنها فاصلة زمانی صحیح یك ماهة انجام خودآزمایی سینه را می شناختند.
بین میزان آگاهی و برخی مشخصه های فردی مانند سن، رشته تحصیلی و میزان تحصیلات رابطة معنی داری بدست نیامد. ولی بین میزان آگاهی و وضعیت تأهل (005/0 P<) و میزان آگاهی و سابقه ابتلاء بیماریهای سینه (001/0P<) و میزان عملكرد و سابقة ابتلا به بیماریهای سینه ( 001/0 p< ) رابطه معنی داری بدست آمد. بین میزان عملكرد و سایر خصوصیات فردی رابطة معنی داری بدست نیامد.
4/64% از نمونه های مورد پژوهش عملكرد ضعیف در مورد خودآزمایی سینه داشتند و در بین نمونه های مورد پژوهشی كه خودآزمایی را گهگاه و بدون رعایت نظم خاصی انجام می دادند و تنها 26% از نمونه ها در فاصلة صحیح یك ماهه خودآزمایی را انجام می دادند. 2/22% از نمونه های مورد پژوهش خودآزمایی را 10-7 روز پس از قاعدگی انجام می دادند. ضمناً 8/45% از نمونه های مورد پژوهش منبع كسب اطلاعات خود را رادیو و تلویزیون و 7/25% مراكز بهداشتی درمانی عنوان كردند. اكثریت نمونه ها (9/82%) آگاهی ضعیف از عوامل خطرساز سرطان سینه داشتند.
نتیجه نهایی اینكه بین میزان آگاهی و میزان عملكرد رابطة معنی داری از طریق آزمون ضریب همبستگی بدست آمد (01/0 P< ) ( Corrolation )
بحث:
همانطور كه مشاهده شد اكثریت نمونه های مورد پژوهش این مطالعه ( 9/42% ) آگاهی ضعیف از خودآزمایی سینه داشتند، در مطالعة دیگری كه بر روی دبیران شهر كرمان نیز انجام شده، 60% از دبیران آگاهی ضعیف از خودآزمایی سینه داشتند. ( 5 )
89% آگاهی ضعیف از عوامل خطر ساز سرطان سینه داشتند كه در مطالعه مشابهی نیز نتایج نشان داده 5/61% دانش متوسط از عوامل خطر ساز سرطان سینه داشند. (6)
منبع كسب اطلاعات اكثریت زنان در جامعة مورد پژوهش، رادیو و تلویزیون می باشد. مطالعات دیگر نیز مؤید همین مطلب است، مثلاً در یك مطالعه كه روی زنان اردبیل انجام شد، مهمترین منبع كسب اطلاعات وسایل ارتباط جمعی بود.
نتایج بدست آمده از این پژوهش حاكی از ضعیف بودن میزان عملكرد دبیران میباشد، از طرفی مطالعات دیگر نیز این مطلب را متذكر می شوند به عنوان مثال در پژوهش انجام شده بر روی زنان اردبیل نتایج نشان داد كه 7/46% از نمونه ها عملكرد ضعیف داشتند. زمان انجام خودآزمایی سینه در اكثریت نمونه های پژوهش حاضر صحیح نمیباشد و معمولاً هر زمان كه فرصت داشتند ( 7/66% ) خودآزمایی سینه را انجام می دادند. ندانستن روش انجام خودآزمایی مهمترین علت عدم انجام خودآزمایی در این مطالعه بوده است، لذا باید تدابیری جهت افزایش سطح آگاهی این قشر از جامعه كه نقش كلیدی در آموزش دختران به عنوان مادران آینده به عهده دارند، اتخاذ گردد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
بررسی میزان آگاهی و عملكرد دبیران زن دبیرستانهای منطقة 2 شهر زنجان در زمینة خود آزمایی سینه ,
بیماری های ژنتیک و تغذیه بیماری های ژنتیک و تغذیه با منابع کامل | ![]() |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 158 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 245 |
بیماری های ژنتیک و تغذیه
فهرست:
تاریخچه.............................. 1
مقدمه................................ 3
متخصص ژنتیك.......................... 3
تشخیص پیش از موقع و پیشگیری.......... 5
درمان................................ 6
چند نمونه از درمان های ثمربخش........ 6
پروژه ژنوم انسانی.................... 11
اساس ژنتیك........................... 17
ژنتیك و ژنومیك....................... 18
اصول ژنتیك........................... 19
اسلوب وراثت و نفوذپذیری.............. 23
بیماری های كروموزومال................ 27
بیماری در سطح میتوكندریایی........... 38
ژنتیك و تغذیه درمانی................. 39
تأثیر ارتباط متقابل ژن و مواد مغذی بر روی فرآیندهای متابولیكی...... 40
تاثیرات و ارتباط متقابل بین ژن و مواد مغذی بر روی ظهور ژن 43
پیچیدگی موجود در ارتباط ژنتیك و تغذیه 48
ژنتیك به عنوان یك تخصص پزشكی......... 50
نظام ژنتیك انسانی و پزشكی............ 50
طبقه بندی اختلالات ژنتیكی.............. 51
نقایص تك ژنی......................... 51
اختلالات كروموزومی..................... 51
توارث چند عاملی...................... 52
فصل 1: اساس كروموزومی وراثت............ 53
اساس كروموزومی وراثت................. 54
كروموزوم های انسانی.................. 55
چرخه حیاتی یك سلول سوماتیك........... 56
میتوزیس.............................. 57
میوزیس............................... 59
گامت سازی و باروری انسان............. 61
تخمك سازی............................ 62
باروری............................... 62
رابطه طبی میوزومیتوز 62
فصل 2: ژنوم انسان...................... 63
ساختمان DNA.......................... 64
ساختمان و تشكیلات ژن.................. 65
اشكال ساختمانی یك ژن انسانی معمولی... 65
خانواده های ژن....................... 65
پایه های تظاهر ژنی................... 66
رونویسی.............................. 66
ترجمه و رمز ژنتیكی................... 67
روند پس از ترجمه..................... 67
ساختمان كروموزوم های انسان........... 67
كروموزوم میتوكندریایی................ 68
فصل 3: الگوهای توارثی تك ژنی........... 69
ترمینولوژی یا لغت شناسی.............. 70
اختلالات ژنتیكی با توارث كلاسیك مندلی... 72
سن شروع و سایر فاكتورهای موثر بر الگوهای شجره ای 72
سایر فاكتورهای موثر بر الگوهای شجره ای 73
هتروژنیتی ژنتیكی 73
هتروژنیتی لوكوسی..................... 74
هتروژنیتی آللی....................... 74
توارث اتوزومال مغلوب................. 75
فركانس بروز ژن و فركانس حامل......... 75
هم خونی و ازدواج..................... 76
هم خونی.............................. 76
اختلالات مغلوب نادر موارد جدا شده ژنتیكی 77
اختلالات تحت تأثیر جنسیت............... 79
آنالیز جداسازی....................... 79
الگوهای توارثی اتوزومال غالب......... 79
مشخصات توارث اتوزومی غالب............ 80
هموزیگوت های صفات اتوزومال غالب...... 81
فنوتیپ های محدود به جنس در بیماری اتوزومی 82
توارث وابسته به X.................... 83
توارث وابسته به X مغلوب.............. 83
مشخصات توارث وابسته به X مغلوب....... 84
موزائیسم 84
موزائیسم سوماتیك (غیرجنسی)........... 85
توارث مادری موتاسیون های میتوكندریایی 85
فصل 4: اساس ژنتیك سلولی بالینی......... 87
معرفی سیتوژنتیك...................... 88
شناسایی كروموزوم..................... 88
اختلالات كروموزومی..................... 89
اختلال در تعداد كروموزومها............ 89
تری پلوئید و تتراپلوئید.............. 90
آناپلوئید............................ 90
فصل 5: بیماری های ژنتیكی............... 90
بیماری آلزایمر....................... 92
ژنتیك و سرطان........................ 93
زیست شناسی سرطان..................... 99
اساس ژنتیكی سرطان.................... 100
سرطان در خانواده..................... 100
سرطان و محیط......................... 101
تراتوژن ها........................... 101
سرطان ارثی پستان و تخمدان............ 104
كانسر فیزیولوژی ارثی كلون............ 110
بیماری سیستیك فیبروزیس............... 113
بیماری هیپركلسترولمی خانوادگی........ 118
دیابت شیرین وابسته به انسولین........ 124
دیابت شیرین غیروابسته به انسولین..... 130
سندرم مارفان......................... 134
سندرم ترنر........................... 143
ساختمان و عملكرد هموگلوبین........... 148
هموگلوبین های انسان و ژنهای آنها..... 148
ناهنجاری های هموگلوبین در انسان...... 149
هموگلوبین لپور....................... 150
انواع دیگر هموگلوبین................. 150
كم خونی كولی......................... 151
كم خونی سلول داسی شكل................ 154
دیگر ناهنجاری های ژنتیكی و نقص های زمان تولد 160
هموسیستئین یوریا..................... 160
سندرم داون........................... 160
افتادگی دریچه میترال................. 161
بیماری ویلسون........................ 161
صلبیه آبی............................ 161
سولفوسیتسین یوریا.................... 162
شكاف سقف دهان........................ 162
اسپینا بیفیدا........................ 162
فلج مغزی............................. 162
اطلاعات كلی در مورد ژنها، تغذیه و بیماری ها 164
طرح ژنوم محیطی....................... 164
نقش تغذیه از دیدگاه ژنتیك............ 165
كمبود ویتامین ممكن است عامل ایجاد جهش ژن شود 168
ژنتیك و برنامه های رژیمی............. 170
چگونه بیماری های ژنتیكی بر روی نیازهای تغذیه ای تأثیر می گذارند.... 172
تفاوت بین بینظمیهای محض ژنتیكی و بینظمیهای چند علتی............. 172
گالاكتوزمیا........................... 175
هیپرفنیل آلانینمی..................... 178
تغییر ژنتیك و تغذیه در رابطه با بیماری های قلبی و عروقی......... 184
چگونگی تأثیر رژیم غذایی بر روی فرآیندهای فیزیولوژیكی بدن....... 185
وزن بدن و ژنتیك 186
=======================
تاریخچه:
آشنایی با اصول دانش ژنتیك ( زادشناسی )، مورد نیاز و علاقة همه افراد است، زیرا همة كسانی كه فرزندانی یا مشكل وراثتی بالقوه ای در خانواده دارند و یا آنانی كه با تلاش پیگیر و هیجان انگیز ترسیم نقشة تمام 000/60 تا 000/70 ژن انسان ( طرح تحقیقاتی ترسیم نقشة كامل ژنی انسان) دلبستگی دارند و بالاخره همة مردم، به این آشنایی نیاز و علاقه دارند.
بچه ها به پدر و مادرشان شباهت دارند و خویشاوندان این شباهت را می یابند و با جـملاتـی مانند : بینـی او مثل بینی پـدربزرگش نوك بالاست » در این باره اظـهار نظـر می كنند.
بیش از 4000 صفت ارثی وجود دارد كه جایگاه كرموزومی بیش از 1000 مورد آنها شناخته شده است. حدود چهار درصد نوزادان دچار یك نقص مادرزادی جدی هستند، واژة مادرزادی، علت ابتلا به نقص را بیان نمی كند و تنها به معنی وجود نقص در هنگام تولد است. حداقل یك چهارم این نـقایص بر اثر مجموع تأثیرات ژن های متعدد به اضافه یك یا چند عامل محیطی ( چند عاملی) به وجود می آید، ولی تقریباً علت نیمی از نقایص مادرزادی ناشناخته باقی مانده است. تقریباً از هر 166 نوزاد، یك نوزاد مبتلا به یك ناهنجاری كروموزومی مانند نشانگان داون است و حدود 2 تا 3 درصد مبتلایان، دچار اختلالاتی هستند كه عامل یك تك ژن غیرطبیعی است احتمالاً 20 درصد از بیماران بستری در بیمارستان های كودكان، مشكلی دارند كه تا حدی ژنتیكی است بعد ازتصادفات رانندگی و سرطان، ناهنجاریهای مادرزادی سومین عامل شایع مرگ و میر در سنین 1 تا 14 سالگی هستند و بیش از 20 درصد مرگ و میرهای نوزادان، بر اثر نقایص مادرزادی است. بنابراین، اختلالات ژنتیكی، درد و رنج عظیمی را به بشر تحمیل كرده است.
مردم غالباً می گویند كه " سرطان درخانواده ما شایع است " یا " افراد خانواده ما همگی بر اثر حملات قلبی می میرند" از آنجا كه بیماری قلبی و سرطان، دو علت مرگ و میر در ایالات متحدة آمریكاست، پرسش واقعی این است كه آیا خطر بروز این دو بیماری در خانواده های معینی، بیش از خطر بروز در همة خانواده هاست یا این گونه نیست ؟
مقدمه
متخصص ژنتیك:
متخصص ژنتیك پزشكی فردی است كه در مكانیزم های وراثتی، تشخیص و درمان اختلالات ژنتیكی تخصص دارد. ژنتیك پزشكی، مثل دیگر تخصص های پزشكی، نظیر جراحی یا مامایی و زنان، پس از دانشكده پزشكی، یك دوره آموزشی خاص هم دارد. بسیاری از متخصصان ژنتیك پزشكی، در یكی از رشته های پزشكی مانند اطفال، داخلی یا مامایی و پزشكی زنان تخصص دارند و فوق تخصص آنان ژنتیك پزشكی است. هیئت ژنتیك پزشكی آمریكا (ABMG)[1] با برگزاری امتحان در چند زمینه، یعنی ژنتیك بالینی، ژنتیك یاخته ای بالینی، ژنتیك زیست شناسی بالینی، ژنتیك مولكولی، به پزشكان و متخصصان دارای درجة دكترای غیرپزشكی (p.h.D)، گواهی نامه اعطا می كند. ژنتیك بالینی به تشخیص و درمان بیماران، ژنتیكیاخته ای (سیتوژنیك ) به تشخیص آزمایشگاهی نابهنجاری های كروموزومی و ژنتیك زیست شیمیایی به تشخیص آزمایشگاهی و درمان اختلالات آنزیمی و اختلالات شیمیایی ناشی از آنها می پردازد. مشاورة ژنتیك هم،در گذشته مورد تأیید ABMG قرار می گرفت و هم اكنون،هیئت جدید اعطای گواهی نامه،به نام هیئت مشاورة ژنتیك آمریكا (ABGC)[2] وظیفة اعطای گواهی نامه را به مشاوران ژنتیك بر عهده گرفته است. بیشترین متخصصان ژنتیك پزشكی و مشاوران ژنتیك، با مراكز بزرگ پزشكی یا آزمایشگاه های مرجع برای آزمایشهای ژنتیكی همكاری دارند.
چه انتظاری می توان داشت؟
كار متخصصان ژنتیك پزشكی مشابه كار پزشكان عمومی است: ابتدا اطلاعات كسب می كنند و سپس با استفاده از این اطلاعات به كار تشخیص می پردازند و سرانجام اقدامات عملی را به فرد یا افرادی كه مشاوره شده اند ارائه می دهند. در برخی موارد،شجره نامة خانوادگی، مهمترین بخش كسب اطلاعات است. بنابراین،فردی كه برای مشاوره به متخصص ژنتیك مراجعه میكند لازم است تا آنجا كه امكان دارد اطلاعات خانوادگی خود را برای تهیه شجره نامه در اختیار متخصص قرار دهد. اغلب، استفاده از اطلاعات یكی از اعضای مسن خانواده، مناسب ترین روش كسب اطلاعات است. رسم شجره نامه، همان گونه كه قبلاً گفته شد، معمولاً كاری ساده و در عین حال بسیار سودمند است. بیشتر اوقات،متخصص ژنتیك می تواند با یك نگاه اجمالی،شجره نامه ای را كه سردستی رسم شده تفسیر كند.
در برخی موارد ممكن است مطالعات كروموزومی (مطالعات ژنتیك یاخته ای ) مورد نیاز باشد. در این گونه موارد، فقط یك لولة آزمایش خون لازم است ولی همان طور كه قبلاً توضیح داده شد، تجزیه و تحلیل دشوار اطلاعات بدست آمده مدتی طول می كشد. برای مطالعه یاخته های آمینون و سایر بافت ها ، ده روز یا بیشتر زمان لازم است. از خون یا ادرار برای انجام بسیاری از آزمایش های زیست شیمیایی استفاده می شود و برای برخی آزمایش ها، حتی ذره ای از یاخته های زنده در ریشه موهای كنده شده را می توان به كار برد.
[1] . American Board of Medical Genetics
[2] - American Board of Genetic Counseling
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
بیماری های ژنتیک و تغذیه ,
پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روشهای تشخیص آزمایشگاهی پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روشهای تشخیص آزمایشگاهی | ![]() |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 79 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 107 |
پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روشهای تشخیص آزمایشگاهی
فصل اول/ مقدمه
مقدمه ..................................... 1
فصل دوم/ كلیات
- مرفولوژی، سیر تكاملی و اپیدمیلوژی كرم قلب 2
- آسیب شریانهای ریوی در اثر كرم قلب بالغ 9
- عوارض و بیماریهای ناشی از عفونت كرم قلب 14
الف- نارسایی انتقالی قلب... 14
ب- بیماری ریوی............. 21
ج- بیماری كلیوی ........... 27
د- بیماری كبدی ............ 33
- تشخیص آزمایشگاهی كرم قلب............. 38
فصل سوم / نتیجه گیری پیشنهادات
الف- پیشگیری بیماری كرم قلب 56
ب- درمان بیماری كرم قلب... 59
فصل چهارم / منابع
الف- منابع فارسی......... 67
ب- منابع لاتین و اینترنتی 68
========================
1- فصل اول: مقدمه
احتمال دارد با آغاز تمدن شبانی، سگ به عنوان حیوانی وفادار و نگهبان برای بشر معلوم و مكشوف شده باشد. نوع سگ تربیت پذیر، با انتخاب یك فرد به عنوان صاحب و حامی جهت تامین مایحتاج و قوت روزانه خود از هیچ كوشش و تلاشی برای حفظ جان و مال حامی خود دریغ نمی كند و به آن حد با او وفاداری نشان می دهد كه در بعضی مواقع نزدیكترین مونس و هدم صاحب خود می شود. امروزه سگ دارای نقش عمده ای در فعالیتهای پلیسی، نظامی و گله داری است و همچنی دارای نقش نجات بخشی در نواحی یخ زده قطبی و كوهستانی و نقش مهمی در فعالیتهایی مثل شكار است. بنابراین از نظر اجتماعی، اقتصادی و عاطفی سگ برای انسان حیوان بسیار مفید و با اهمیتی است. این حیوان مانند هر موجود زنده ای در معرض خطر عوامل بیماریزا است. در این جا است كه انسان با دانش خود و علم دامپزشكی به كمك او می شتابد و او را از دشمنان مهلك مرئی و نامرئی حفظ و حراست می كند. یكی از این بیماریهای خطرناك كه سگ را دچار می سازد و سبب رنجوری و از كار افتادگی و لاجرم مرگ او می شود بیماری كرم قلب است كه عامل آن انگلی است بنام دیروفیلاریا ایمیتیس[1] كه
سیستم های حیاتی قلب و ریه و عروق سگ را به نحو شدیدی دچار آسیب می كند. این پروژه به چگونگی ابتلاء، پیشرفت و عوارض بیماری كرم قلب و نحوه تشخیص، درمان و پیشگیری آن می پردازد.
2- فصل دوم: كلیات
مرفولوژی، سیر تكاملی و اپیدمیولوژی كرم قلب
طبقه بندی:
این كرم از لحاظ طبقه بندی در شاخه نماتلمنت ها[2]، دسته نماتودا[3]، راسته اسپیروریدا[4]، فوق خانواده فیلاروئیده آ[5]، خانواده فیلاری ایده[6] و جنس دیروفیلاریا قرار دارد (8).
مشخصات انگل:
كرمهای طویل و باریك و سفید رنگی هستند كه طول نرها (12 تا 16 سانتی متر ) بسیار كمتر از طول ماده ها ( 25 تا 30 سانتی متر) است. انتهای خلفی جنس نر پیچ خورده و دارای باله های دمی جانبی كوچك است. انتهای دم در جنس ماده گرد است. 4 تا 6 جفت و معمولاً 5 جفت زائده بیضی شكل وجود دارد كه یك زوج در عقب كلواك، دو زوج زائده انگشتی شكل در اطراف و خلف منفذ كلواك، سه تا چهار زائده مخروطی كوچك در نزدیكی انتهای دم قرار گرفته اند. اسپیكولها نامساوی وغیر مشابه هستند، و طول اسپیكول چپ 324/0 تا 375/0 میلی متر و نوك تیز و طول اسپیكول راست 19/0 تا 229/0 میلی متر و انتهای آن كروی است. فرج بلافاصله بعد از انتهای خلفی مری قرار گرفته است (31). ماده ها Ovoiviparous هستند. كرم بالغ ماده، نوزاد مرحله اول یا میكروفیلر را وارد جریان خون می كند. میكروفیلرهای موجود در خون فاقد غلاف بوده و دارای دم باریك و طویل هستند. میكروفیلر ممكن است در تمام مدت شبانه روز در خون دیده شود. ولی گرایش به نوعی تناوب در آنها دیده می شود كه در كشورهای مختلف متفاوت است(1 و24). بعلت روشهای مختلف فیكس كردن تغییراتی در طول میكروفیلر ایجاد می شود. مرسوم است كه فواصل نقاط فیكس شده معین را از انتهای قدامی، بعنوان یك درصد از طول كل حساب كنند (5). در این روش مشخصات دقیقی از لارو بدست می آید. نقاطی كه در این روش معمولاً استفاده می شوند عبارتند از : حلقه عصبی، منفذ دفعی، سلول دفعی، اولین سلول تناسلی، دومین سلول تناسلی، سومین سول تناسلی، منفذ مقعدی، و اخرین هسته یا آخرین سلول دم. میانگین درصد این فواصل برای میكروفیلر دیروفیلاریا ایمیتیس به این شرح است: حلقه عصبی 8/23، منفذ دفعی 7/23، سلول دفعی 6/38 ، اولین سلول تناسلی 9/67، دومین سلول تناسلی 1/74، سومین سلول تناسلی 4/79، منفذ مقعدی 82 و آخرین هسته 7/92 با طول كلی در حدود 307 تا 322 میكرون ( متوسط 313 میكرون) (24).
[1]- Dirofilaria Immitis
[2]- Nemathe lminthes
[3] - Nematoda
[4] - Spirurrida
[5] - Filaroidea
[6] - Filariidae
...
فصل سوم : نتیجه گیری و پیشنهادات
الف : پیشگیری بیماری كرم قلب
عفونت كرم قلب را می توان توسط دو برنامه كه بوسیله انجمن كرم قلب آمریكا توصیه شده است، پیشگیری كرد. روش استاندارد تجویز روزانة دی اتیل كاربا مازین[1] است و روش دیگر كه كمتر استفاده می شود و كمتر مؤثر است تجویز تیاستارزامید ، هر شش ماه یكبار است. دی اتیل كاربا مازین در پیشگیری عفونتهای تجربی نزدیك به صد درصد مؤثر است و هر مشكل در عمل و اثر آن احتمالاً بخاطر همكاری نكردن صاحب دام است. بنظر می رسد تجویز ماهانة ایورمكتین اثری مشابه با تجویز روزانة دی اتیل كاربامازین برای پیگشیری عفونت دارد ولی ایورمكتین در حال حاضر بوسیله FDA برای پیشگیری كرم قلب توصیه نشده است (23).
ستیرات دی اتیل كاربا مازین:
فارماكولوژی:
DEC یك مشتق پی پرازینی است با نام شیمیایی 1- دی اتیل كاربامویل -2 متیل پی پرازین سترات. مادة جامد كریستالی ، بی رنگ و بی بوی است كه بخوبی در آب و الكل و كلروفرم حل می شود. ولی در اكثر حلالهای آلی نامحلول است. در شرایط مختلف آب و هوایی و رطوبتی پایدار است.
[1] - Diethylcarbamazine Citrate (DEC)
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
پروژه تحلیلی بر دیروفیلاریوزیس و روشهای تشخیص آزمایشگاهی ,
بررسی تأثیر تزریق رحمی آنتی بیوتیك پس از تلقیح بمنظور بهبود باروری درگاوهایی با سابقه آندومتریت بررسی تأثیر تزریق رحمی آنتی بیوتیك پس از تلقیح بمنظور بهبود باروری درگاوهایی با سابقه آندومتریت | ![]() |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 906 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 110 |
بررسی تأثیر تزریق رحمی آنتی بیوتیك پس از تلقیح بمنظور بهبود باروری درگاوهایی با سابقه آندومتریت
خلاصه فارسی
پیشگفتار
فصل اول
الف ـ باروری و ناباروری..................... 1
ب ـ دوره پس از زایش ........................ 3
ب ـ 1ـ بازگشت فعالیت چرخه ای ............... 5
ب ـ1 ـ 1ـ عوامل موثردر بازگشت فعالیت سیكلیك 6
ب ـ2 ـ جمع شدن رحم ......................... 7
ب ـ2ـ نقش در جمع شدن رحم ............. 8
ب ـ3ـ ترمیم آندومتر ........................ 10
ب ـ4ـ حذف آلودگی باكتریایی ................. 11
ج ـ ایمنی دستگاه تولید مثلی ................ 14
ج ـ1ـ مكانیسم های دفاعی رحم ................ 16
ج ـ1 ـ2ـ مكانیسم های دفاعی رحم درپریود پس از زایش 17
د ـ عفونت های رحمی ......................... 18
د ـ1ـ عفونت های غیر اختصاصی رحم ............ 19
م- بازگشت مكرر به فحلی...................... 20
م ـ1ـ علل برگشت به فحلی..................... 21
م ـ1ـ1ـ نارسایی در تخمك گذاری............... 22
م ـ1ـ2ـ نارسایی باروری ..................... 23
م ـ1ـ3ـ مرگ زودرس رویان .................... 23
فصل دوم
الف ـ آندومتریت............................. 26
الف ـ1 ـ سبب شناسی ......................... 27
الف ـ1 ـ 1 ـ جفت ماندگی .................... 28
الف ـ1 ـ 2 ـ سخت زایی ...................... 29
الف ـ1 ـ 3 ـ بازگشت فعالیت طبیعی و سیكلیك تخمدان ها 31
الف ـ1 ـ 4 ـ فصل سال و بار میكروبی ......... 32
الف ـ1 ـ 5 ـ شرایط بدنی..................... 32
الف ـ1 ـ 6 ـ میزان شیر...................... 32
الف ـ1 ـ 7 ـ بیماریهای متابولیك ............ .32
الف ـ1 ـ 8 ـ جفت گیری طبیعی و تلقیح مصنوعی . 32
الف ـ2 ـ باكتریولوژی آندومتریت ............. .32
الف ـ3 ـ پاتوژنز............................ .34
الف ـ4 ـ پاتولوژی .......................... .37
الف ـ 5 ـ علائم بالینی ...................... .39
الف ـ6 ـ تشخیص آندومتریت ................... 41
ب ـ درمان آندومتریت ........................ .43
ب ـ 1ـ درمان داخل رحمی ..................... 46
ب ـ1 ـ1 ـ انتخاب زمان مناسب جهت انفوزیون تركیبات ضد میكروبی به داخل رحم.......49
ب ـ1 ـ2 ـ اثر تجویز رحمی تركیبات ضد میكروبی بر طول سیكل استروس 53
ب ـ1 ـ3 ـ اثر تحریك كنندگی محلول آنتی بیوتیك بر روی رحم .53
ج ـ تركیبات رایج مورد استفاده داخل رحمی .... .54
ج ـ1 ـ آنتی بیو تیك ها ..................... 54
ج ـ1 ـ1 ـ تتراسیكلین ها .................... 54
ج ـ1 ـ2 ـ پنی سیلین ها ..................... .55
ج ـ1 ـ3 ـ آمینوگلایكوزید ها و سولفانامید ها . 56
ج ـ2 ـ آنتی سپتیك ها ....................... .56
ج ـ2 ـ 1ـ لوگل ............................. 57
ج ـ2 ـ2 ـ بتادین ........................... 58
ج ـ3 ـ درمان هورمونی ....................... 58
ج ـ3 ـ1 ـ پروستاگلندین ها .................. 59
ج ـ3 ـ 2 ـ گنادوتروپین ها................... 61
ج ـ3 ـ 3 ـ استروژن ها ...................... 61
ج ـ4 ـ درمانهای جدید ...................... 62
ج ـ4 ـ1 ـ عصاره و عناصر PMN................ 62
ج ـ4 ـ2 ـ آندوتوكسین ها .................... 63
ج ـ4 ـ3 ـ سرم،پلاسما و سرم هایپرایمیون ...... .63
ج ـ4 ـ4 ـ لیدیوم كا- ال- پی ................ 64
فصل سوم
مواد و روش كار ............................. .65
فصل چهارم
نتایج ...................................... 68
فصل پنجم
بحث ........................................ .75
خلاصه انگلیسی ............................... 82
منابع ...................................... 83
فهرست جداول
جدول شماره 1- تأثیر تزریق آنتی بیوتیك رحمی پس از تلقیح بر میزان باروری............................................. 71
جدول شماره 2- تأثیر تزریق آنتی بیوتیك پس از تلقیح بر باروری به تفكیك نوبت زایش.......................................... 71
جدول شماره 3- تأثیر تزریق آنتی بیوتیك پس از تلقیح بر باروری به تفكیك نوبت تلقیح......................................... 71
جدول شماره 4- فاصله روزهای زایش تا تلقیح همراه آنتی بیوتیك درگروه درمانی و كنترل..................................... 72
جدول شماره 5- تأثیر استفاده از آنتی بیوتیك در زمان تلقیح بر باروری تلقیحات بعدی....................................... 72
جدول شماره 6- وضعیت زایش درگروه درمانی............. 72
فهرست نمودارها
نمودار شماره 1- تأثیر تزریق آنتی بیوتیك رحمی پس از تلقیح بر میزان باروری ............................................ 73
نمودار شماره 2- تأثیر تزریق آنتی بیوتیك پس از تلقیح بر باروری به تفكیك نوبت زایش.................................... 73
نمودار شماره 3- تأثیر تزریق آنتی بیوتیك پس از تلقیح بر باروری به تفكیك نوبت تلقیح 74
=================================
الف - باروری و ناباروری
اصطلاح باروری[1] درگاو ماده نشان دهنده میل و قدرت جفتگیری، توانایی بارورشدن، تغذیه رویان و بالاخره قدرت خارج كردن گوساله و پرده های جنینی است. گاو سالم باروری طبیعی را با تولید یك گوساله زنده در هرسال ( 13 – 12 ماه ) نشان می دهد. ناباروری[2] عدم تولید یا تأخیر در تولید سالانه گوساله زنده را نشان میدهد. اصطلاح كاهش باروری[3] حالت اخیر را بهتر نشان می دهد، درگاوههای ماده شیری این عارضه نه تنها در تولید نسلی از نسل موجود اختلال ایجاد می كند، بلكه در میزان تولید شیر هم اثر دارد زیرا آبستنی و زایمان برای شروع و ادامه شیردهی در این گونه لازم است ( 5 ).
فاصله دوزایش[4] متوالی معیاری برای اندازه گیری توانایی تولید مثل به كارمی رود و با محاسبه 10 ماه دوره شیرواری و 2 ماه به اصطلاح دوره خشكی به صورت تولید گوساله دریك سال بیان شده است. وقتی كه یك گاو پرتولید به دلیل داشتن مشكلات تولید مثلی ازگله حذف می شود نه تنها دامداریكی از با ارزشترین گاوهای گله اش را از دست می دهد بلكه فرصت حذف یك گاو كم تولید وكم ارزش را نیز ازدست می دهد. لیكن زیانهای اقتصادی ناشی از عدم باروری یا پایین بودن كیفیت باروری مسئله روز دامپروری است و درحقیقت كاهش باروری اساسی ترین موضوع در وضعیت پرورش گاو شیری می باشد (10 ).
وقتی كه تعداد زیادی ازگاوهای شیری به دلیل ناباروری حذف می شوند متوسط تولید گله كاهش می یابد وپیشرفت ژنتیكی كند می گردد. ضررهای ناشی از بی كفایتی تولید مثل گاوهای شیری عبارتند از:
ـ افزایش روزهای شیردهی و روزهای خشكی: اختلالات تولید مثلی عمر اقتصادی دام را كاهش داده و از طرف دیگر باعث طولانی ترشدن فاصله دوزایش می گردد. با طویل شدن این فاصله با اینكه شیر بیشتری به ازاء هر دوره شیرواری (لاكتاسیون) تولید می شود ولی تولید شیر به ازاء هر روز از زندگی دام پایین می آئید، زیرا گاوها روزهای بیشتری را درقسمت انتهایی لاكتاسیون یعنی زمانی كه تولید شیر پایین است طی می كنند، سپس تعداد روزهای شیردهی و روزهای خشكی دام افزایش می یابد.
ـ طولانی تر شدن فاصله دو زایش : خسارت ناشی از افزایش فاصله بین دوزایش به ازاء هر روزی كه فاصله دوزایش از 365 روز بیشترشود درانگلستان حدود 5/3 پوند برای هر رأس گاوشیری برآورده شده است (39).
- اختلالات تولید مثلی باعث كاهش زنده ماندن و یا قدرت ماندگاری تعداد گوساله های متولد شده در هر سال شده، در نتیجه تلیسه های كمتری جهت جایگزینی و فروش درگله تولید خواهد شد.
ـ هزینه جایگزینی وكاهش بهبود ژنتیكی گله: دربسیاری از بررسی ها اختلالات تولید مثل و در مرحله بعد كاهش تولید شیر در صدر مشكلات گله قراردارند و مهمترین علت حذف گاوها عنوان شده است. جهت افزایش متوسط شیرتولید شده درگله باید گاوهای كه تولید شیرشان كم است ازگله حذف نمود و این مسئله درصورتی امكان پذیراست كه ضررهای ناشی ازتولید مثل درحداقل باشد، ولی با افزایش میزان حذف ازگله به علت عدم باروری میزان حذف گاوهایی كه تولید شیرشان كم است نیزكاهش می یابد كه سبب كاهش پیشرفت ژنتیكی گله می گردد.
ـ هزینه های مربوط به مصرف اسپرم درصورت پایین بودن میزان آبستنی افزایش می یابد.
ـ توانایی تولید مثل ضعیف ناشی از اختلالات تولید مثل هزینه های زیادی در رابطه با خدمات دامپزشكی برای گاوهای مبتلا خواهد داشت (3).
باید توجه داشت كه یكی ازحساس ترین و بحرانی ترین مراحل درطول دوره تولید یك گاو زایمان و مراحل پس از آن می باشد، كه در این مرحله باید توجه خاصی به گاو معطوف داشت. دردوره پس از زایش گاوها ازنظربدنی در وضعیت مناسبی نبوده و نسبت به عوامل محیطی وعفونت ها بسیارحساس می باشند. عدم رعایت مسائل مربوط دراین دوره زمینه ساز بروز اختلالات تولید مثلی خواهد بود و عمراقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد (22). به هرحال تصمیم گیری دراین زمینه بدون شناخت روند تغییرات حوادث و اختلالاتی كه دراین دوره گریبانگیر دستگاه تولید مثل دام می گردد امكان پذیرنیست. طول دوره پس از زایش تحت تأثیرمجموعه ای ازعوامل شامل سن، نژاد، فصل، تغذیه، تعداد زایش، بیماریها واختلالات حین و پس از زایش قراردارد. دوره پس اززایش اغلب به دلیل به تأخیرافتادن درجمع شدن رحم[5]، تأخیردر برقراری مجدد سیكل استروس یا هر دو آنها طولانی می گردد و در واقع پایان این دوره را می توان زمان وقوع اولین استروسی كه طی آن دام مورد جفت گیری منجر به آبستنی قرارمی گیرد، نیزدانست ( 39 ).
[1] - Fertility
[2] - Infertility
[3] - Subfertility
[4] - calving interval
[5] - uterine Involution
...
ج- تركیبات رایج داخل رحمی
ج-1-آنتی بیوتیك ها
ج-1-1- تتراسیكلین ها :
اكسی تتراسیكلین یك آنتی بیوتیك وسیع الطیف فعال علیه بسیاری از میكروارگانیسم هاست كه در رحم گاو عفونت ایجاد می كنند. فعالیت اكسی تتراسیكلین توسط ذرات بافتی و عدم حضور اكسیژن به مقداركمی كاهش می یابد، عواملی كه از عمل اكسی تتراسیكلین موضعی ممانعت به عمل می آورند شامل توزیع یكنواخت دارو در دستگاه تولید مثلی، دزهای بالا كه به آندومتر صدمه وارد میكند و غلظت بالای دارو كه عمل سیستم ایمنی بدن را كاهش می دهد می باشد (7). آرتور (1996) بیان می دارد كه آنتی بیوتیك های وسیع الطیفی نظیر اكسی تتراسیكلین كه با دزی بیشتر از mg/kg 22 بطریق داخل رحمی استفاده می گردند در مجرا و بافت رحم حداقل غلظت مهاری ( MIC ) موثر را فراهم می آورند (5).
دو مشكل اساس این دارو افزایش مقاومت باكتریایی مرتبط با وسعت بكارگیری آنها و اثرات تخریشگری برروی موكوس رحم، واژن وسرویكس و ایجاد آندومتریت شیمیایی می باشد (57،33).
ج-1-2- پنی سیلین ها
در طول 4 هفته اول پس از زایش میكروارگانیسم های آلوده كننده رحم ( بی هوازی های گرم منفی ) پنی سیلیناز تولید می كنند بنابراین مصرف این دارو در دوره ابتدایی پس از زایش به طریق موضعی بی تأثیر می باشد، تا روز 30 بعد از زایش این ارگانیسم ها پاك شده و درمان داخل رحمی با پنی سیلین مفید می باشد( 21،14،9،7 ). اكسی تتراسیكلین بیشترین غلظت ضد میكروبی را در سطح آندومتر دارد و پنی سیلین هم از طریق عمومی از سروز تا میومتر و لوله های تخم بر را به خوبی پوشش می دهد. انفوزیون داخل رحمی پنی سیلین G سدیم (10 میلیون واحد بین المللی ) غلظت های درمانی را در مجرای رحم و آندومتر برای 24 ساعت فراهم می سازد. بهتر است برای درمان داخل رحمی از پنی سیلین های نیمه ساختگی استفاده شود زیرا جذب آنها نسبت به پنی سیلین در رحم كمتر است. بطور تجربی تزریق استرادیول بنزوات به روش داخل رحمی یا عضلانی به گاوهای سیكلیك سبب افزایش جذب پنی سیلین بنزیل سدیم از رحم گشته كه اثر مثبت استروژن بر جذب آنتی بیوتیك ها از این ارگان می باشد، به نظر می رسد كه این تأثیر به علت افزایش خون رحمی یا افزایش قابلیت نفوذپذیری آندومتر است كه به استروژن نسبت داده می شود ( 14،7 ).
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
بررسی تأثیر تزریق رحمی آنتی بیوتیك پس از تلقیح بمنظور بهبود باروری درگاوهایی با سابقه آندومتریت ,
ارزشیابی آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی كودكان 3 و 4 ساله دچار آسیب شنوایی شدید ارزشیابی آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی خرداد برای كودكان 3 و 4 ساله دچار آسیب شنوایی شدید و عمیق فارسی زبان شهر تهران | ![]() |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 53 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 137 |
ارزشیابی آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی خرداد برای كودكان 3 و 4 ساله دچار آسیب شنوایی شدید و عمیق فارسی زبان شهر تهران
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: طرح پژوهش
1-1- عنوان پژوهش ..........................................................................................................
1-2- بیان مسئله ................................................................................................................
1-3- اهداف پژوهش ........................................................................................................
1-4- سؤالات پژوهش ......................................................................................................
1-5- تعریف مفاهیم .........................................................................................................
فصل دوم: پیشینیه تحقیق
2-1- ویژگیهای گفتار كودكان دچار آسیب شنوایی ........................................................
2-1-1- اشتباهات در بعد زنجیرهای گفتار .......................................................................
2-1-2-- اشتباهات در بعد زبرزنجیرهای گفتار ..................................................................
2-2- خاصیتهای صوتی گفتار .......................................................................................
2-3- درك شنیداری گفتار ...............................................................................................
2-4- آموزش مهارتهای شنیداری برای كودكان دچار آسیب شنوایی ............................
2-5- انواع روشهای ارزیابی مهارتهای شنیداری برای كودكان دچار آسیب شنوایی ....
2-5-1- درآمد ..................................................................................................................
2-5-2- آزمونهای غیرفارسی ارزیابی مهارتهای شنیداری كودكان دچار آسیب شنوایی .
2-5-3- آزمونهای فارسی ارزیابی مهارتهای شنیداری برای كودكان دچار آسیب شنوایی ....
2-6- مروری بر اطلاعات و آمار موجود .............................................................................
فصل سوم: روش پژوهش
3-1- نوع پژوهش ...............................................................................................................
3-2- محیط پژوهش ...........................................................................................................
3-3- جامعه و نمونة پژوهش .............................................................................................
3-4- روش گردآوری اطلاعات و مشخصات ابزار گردآوری اطلاعات ............................
3-5- نحوة انجام كار .........................................................................................................
3-5-1- پیشآزمون ...........................................................................................................
3-5-2- نحوة ارزشیابی آزمون ...........................................................................................
3-6- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات ................................................................................
3-7- نحوة رعایت نكات اخلاقی ......................................................................................
3-8- مشكلات اجرایی در انجام طرح ................................................................................
فصل چهارم : یافته های پژوهش...........................................................................................
4-1- درآمد...........................................................................................................................
4-2- اعتبار ساختاری آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی خرداد......................................
4-2-1- تعیین اعتبار ساختاری آزمون با استفاده از مقایسة امتیازات دوگروه كودكان دچار كم شنوایی شدید و عمیق....................................................................................................
4-2-2- تعیین اعتبار ساختاری آزمون با استفاده از مقایسه امتیازات دو گروه كودكان 3 و 4 ساله...................................................................................................................................
4-3- پایایی آزمون تعیین سطح مهارتهایی شنوایی خرداد....................................................
4-4- تأثیر نوع آموزشهای مخصوص ناشنوایان بر امتیاز آزمون..........................................
4-5- تأثیر میزان آموزشهای دریافتی كودك بر امتیاز آزمون.................................................
4-6- تأثیر نوع سمعك بر امتیاز آزمون.................................................................................
4-7- تأثیر سن كودك هنگام دریافت سمعك بر امتیاز آزمون..............................................
4-8- تأثیر جنسیت بر امتیاز آزمون.......................................................................................
4-9- یافته های توصیفی مدت زمان اجرای آزمون..............................................................
فصل پنجم :نتیجه گیری
5-1- بحث و نتیجه گیری
5-2- كاربرد پژوهش
5-3- پیشنهاد جهت تحقیقات آتی
منابع
References
پیوست 2: برگه كسب اطلاعات پایه ای
پیوست 3: برگه ثبت نتایج
پیوست 4 : تصاویر زیرآزمون تمایزگذاری بین اصوات
پیوست 5: تصاویر زیرآزمون شناسایی اصوات
پیوست 6: تصاویر زیرآزمون درك جمله
پیوست 1: داده های آماری
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار (4-1) :نمایش تأثیر میزان آسیب شنوایی بر امتیازهای آزمون
نمودار (4-2) : تأثیر سن بر امتیازهای آزمون
نمودار (4-3) : نمایش همبستگی آزمون اولیه و مجدد
نمودار (4-4) :نمایش همبستگی ،در كل آزمون
نمودار (4-5) : تأثیر نوع آموزشهای مخصوص ناشنوایان بر امتیاز كل آزمون
نمودار (4-6) : تأثیر میزان آموزشهای دریافتی كودك بر امتیاز كل آزمون
نمودار (4-7) : تأثیر سن كودك هنگام دریافت سمعك بر امتیاز كل آزمون
نمودار (4-8): تأثیر نوع و آرایش سمعك و جنسیت بر امتیاز كل آزمون
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
فصل اول
طرح پژوهش
1-1- عنوان پژوهش
ارزشیابی آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی خرداد برای كودكان 3 و 4 ساله دچار آسیب شنوایی شدید و عمیق فارسی زبان شهر تهران.
1-2- بیان مسئله
آسیب شنوایی در كودكان منجر به عوارض سوء متعددی میگردد كه از جمله این عوارض مشكلاتی در كسب مهارتهای شنوایی (یعنی كشف صدا، تمایز اصوات، شناسایی اصوات، درك گفتار و ...)، مشكلاتی در رشد طبیعی زبان، مشكلات عدیده گفتاری و غیره می باشند. برای غلبه بر این عوارض سوء، پس از آن كه كودك مناسبترین وسیله كمك شنوایی را دریافت نمود، باید آموزشهای ویژه در حیطههای گوناگون توانبخشی شنوایی مثل، تربیت شنوایی، زبانآموزی، تولید و اصلاح گفتار، مشاوره و غیره به فراخور نیاز كودك ارائه شود. ترتیب شنوایی، نوعی آموزش ویژه برای ایجاد و یا بهبود مهارتهای شنوایی است. اما چگونه میتوان فهمید كه سطح مهارتهای شنوایی كودك چقدر است و او به كدامیك از آموزشها در حیطه تربیت شنوایی نیاز دارد؟ این اولین سؤا لی است كه شنواییشناسان در حیطه توانبخشی شنوایی با آن روبرو هستند. روش درست این است كه ابتدا آزمونهای شنوایی مختلف روی كودك انجام شود، سپس پاسخهای وی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. بدینگونه كه باید آنچه را كه به كودك گفته شده (محرك) و از وی انتظار میرود را با نوع پاسخی كه میدهد، مقایسه نمود (اربر[1]، 1982). مربیان كودكان ناشنوا، مایلند هر یك از شاگردان خود را با روش و وسیله یكسان ارزیابی نموده و با توجه به نتیجه ارزیابی تواناییهای شنوایی شاگردان، آنها را برای قرارگیری در برنامههای آموزشی تربیت شنوایی، طبقهبندی نمایند.
نربون وشو در سال 1989 چند دلیل برای اهمیت انجام ارزیابیهای توانایی بازشناسی شنیداری ذكر نمودند:
الف) ضمانت اجرایی برای آغاز تربیت شنوایی است.
ب) پس از یك دوره درمان، صرفنظر از نوع روشی كه در درك گفتار فراهم شده باشد، با اندازه گیریهای مجدد، مقدار پیشرفت درك گفتار در مقایسه با نتایج آزمون قبلی تعیین می گردد.
ج ) ناتواناییهای خاصی كه منجر به مشكل درك گفتار شده، شناسایی می گردد تا متعاقباً در برنامه ترتیب شنوایی لحاظ شوند.
از دیگر دلایل ارزیابی مهارتهای شنیداری می توان به موارد زیر اشاره كرد:
1- استفاده از این آزمونها به عنوان راهنمایی برای طراحی برنامه درمانی.
2- اطلاعاتی در زمینه انتخاب یا تغییر روشهای آموزشی مختلف فراهم مینماید.
3- تمرینات مناسب گفتاری و شنیداری توسط درمانگران انتخاب میشود.
باید اذعان داشت كه آزمونهای شنوایی و گفتاری استاندارد شده موجود قادر به تخمین دقیق سطح مهارتهای شنوایی كودكان دچار آسیب شنوایی نیستند. زیرا اولاً برای كودكان شنوا استاندارد شدهاند و از آنجا كه مشكل درك گفتار، بیشتر در آسیب شنوایی است. بنابراین میزان درك گفتار دو كودك شنوا و ناشنوای همسن بسیار از هم فاصله دارد. ثانیاً در آن دسته از آزمونهایی كه پاسخ كودك شفاهی است، به دلیل وجود مشكلات گفتاری، برای كودكان دچار آسیب شنوایی قابلیت اجرا ندارد. بنابراین برای تعیین سطح مهارتهای شنوایی كودكان دچار آسیب شنوایی به آزمونی معتبر و پایا نیاز داریم.
در سال 1375، یك نوع آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی به نام آزمون مدرس برای كودكان كمشنوای 6 تا 7 ساله فارسیزبان استاندارد شد (احمدی، 1375) و در سال 1382 آزمون سطحبندی دیگری بر مبنای آزمون اپت/های[2] (آلن[3] و سرواتكا[4]، 1994) برای افراد مبتلا به كمشنوایی ملایم تا عمیق ردة سنی 5 تا 20 سال ساخته و ارزشیابی شد (مظاهر یزدی، 1382). بعلاوه در چند سال اخیر بر اهمیت تشخیص سریع آسیبشنوایی برای ارائه هر چه سریعتر خدمات توانبخشی تأكید می شود. یاشیناگا - ایتانو[5] و همكارانش (1998) مطالعه ای را در دو گروه از كودكان دچار آسیب شنوائی انجام دادند كه در یك گروه تشخیص كم شنوایی قبل از 6 ماهگی بوده و در گروه دیگر بعد از 6 ماهگی . هر یك از كودكان ظرف دوماه مداخلات توانبخشی و درمانی را دریافت كردند.
[1]- Erber, N.P.
[2]- Avditary Perception Test for the Hearing Impaired (APT/HI)
[3]- Alen
[4]- Serwatka
[5] - yashinaga - Itano
...
فصل دوم
پیشینه تحقیق
2-1- ویژگیهای گفتار كودكان دچار آسیب شنوایی:
اغلب هنگامی كه درباره گفتار كودكان دچار آسیب شنوایی صحبت میگردد، خطاهای بعد زنجیرهای (اشتباهات در اصوات گفتاری) و خطاهای بعد زبرزنجیرهای (اشتباهات در ریتم گفتار، پروزودی، زیروبمی، سرعت، شدت و دیرش آواها و كلمات) مطرح میشود. طبق قاعدهای كلی، باقیمانده شنوایی بیشتر، منجر به خطاهای كمتری در بعد زنجیرهای و زبرزنجیرهای گفتار میشود (جارالهی، 1379).
2-1-1- اشتباهات در بعد زنجیرهای گفتار[1]
كودكان دچار آسیب شنوایی، در تلفظ واكهها و همخوانهای سادi و مركب، اشتباهات بسیاری دارند. بررسی تعدادی كودك كه از سمعك استفاده میكردند و میانگین سطح شنوایی آنها، 95 دسیبل HL بود نشان داد كه 56% همه واكهها و همخوانهای مركب و 72% همه همخوانها توسط آنها اشتباه تشخیص داده شده بود (ماركیدز، 1970؛ به نقل از تای موری، 1998). تعجبی ندارد كه رابطه معكلوسی بین اشتباهات واكه و همخوان و قابلیت فهم كلی وجود داشته باشد. همچنان كه تعداد اشتباهات در گفتار كودك افزایش مییابد، قابلیت نهم آن گفتار كاهش مییابد (اسمیت، 1975؛ به نقل از تای موری، 1998).
2-1-2- اشتباهات در بعد زبرزنجیرهای گفتار
كودكانی كه دچار آسیب شنوایی شدید و عمیق هستند، گفتارشان متمایز از گفتار كودكان شنوای همسن آنها است. گفتار آنها اغلب توأم با تنفس، دشواری، انقطاع و بدون وزن و نواخت مناسب به گوش میرسد. اشتباهات در الگوهای زبرزنجیرهای در تولید این گفتار نابجا مؤثر است. این اشتباهات عبارتند از: اشتباه در فشار، سرعت صحبت كردن، هماهنگی در تولید، كنترل تنفس، زیروبمی و شدت (جارالهی، 1379).
2-2- خاصیتهای صوتی گفتار
برای درك چگونگی دریافت گفتار، آگاهی از خاصیتهای صوتی آن، ضروری است. این خاصیتها از سه جنبه شدت، بسامد و دیرش (تداوم زمانی) قابل بررسی هستند (احمدی، 1375).
[1] - Segmental
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
ارزشیابی آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی كودكان 3 و 4 ساله دچار آسیب شنوایی شدید ,
ترجمه مقاله الگوریتم های داده پراکنی محلی در شبکه های بی سیم Ad hoc: کاهش تعداد انتقال ترجمه مقاله الگوریتم های داده پراکنی محلی در شبکه های بی سیم Ad hoc کاهش تعداد انتقال | ![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 980 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 30 |
ترجمه مقاله الگوریتم های داده پراکنی محلی در شبکه های بی سیم Ad hoc: کاهش تعداد انتقال
چکیده: دو روش اصلی، ایستا و پویا، برای الگوریتم داده پراکنی در شبکه های ad hoc بی سیم وجود دارد. در روش استاتیک، الگوریتم های محلی به طور فعالانه وضعیت (حمل و نقل / حمل و نقل) هر گره را با توجه به اطلاعات توپولوژی محلی و تابع اولویت شناخته شده جهانی تعیین می کند. در این مقاله، ما در ابتدا نشان دادیم که الگوریتم های داده پراکنی محلی بر اساس روش استاتیک نمی تواند یک عامل تقریب خوبی برای راه حل بهینه (مشکل NP-سخت) دست یابد. با این حال، نشان دادیم که یک فاکتور تقریبی ثابت دست یافتنی است اگر اطلاعات موقعیتی(نسبی) در دسترس باشد. در روش پویا، الگوریتم های محلی وضعیت هر گره "در حال پرواز" را بر اساس اطلاعات توپولوژی محلی و اطلاعات مربوط به حالت انتقال تعیین می کند. با استفاده از روش پویا، اخیرا نشان داده شده است که الگوریتم های داده پراکنی محلی می تواند هنگامی که (تقریبی) اطلاعات موقعیتی در دسترس است یک فاکتور تقریبی ثابت به دست یابد. با این حال، استفاده از اطلاعات موقعیت می تواند مشکل را ساده کند. همچنین، در برخی از برنامه های کاربردی داشتن اطلاعات موقعیت نمی تواند عملی باشد. بنابراین، ما تمایل داریم بدانیم که آیا الگوریتم های داده پراکنی محلی بر اساس روش پویا می تواند بدون استفاده از اطلاعات موقعیتی یک عامل تقریب ثابت دست یابد. به طور مثبت در پاسخ به این سوال می گوییم یک الگوریتم داده پراکنی محلی که در آن وضعیت هر گره تصمیم گرفته می شود"در حال پرواز" باشد طراحی و ثابت کردیم که این الگوریتم هم می تواند تحویل کامل داشته باشد و هم تقریب ثابت به راه حل مطلوب برشد.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
ترجمه مقاله الگوریتم های داده پراکنی محلی در شبکه های بی سیم Ad hoc: کاهش تعداد انتقال ,
تعیین فراوانی یافته های آزمایشگاهی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی - سهامیه قم در سال های 82-79 تعیین فراوانی یافته های آزمایشگاهی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی سهامیه قم در سال های 8279 | ![]() |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 54 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 55 |
تعیین فراوانی یافته های آزمایشگاهی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی - سهامیه قم در سال های 82-79
فهرست مطالب
فصل اول : معرفی پژوهش : ....................
مقدمه ( یا بیان مسئله) .....................
اهداف پژوهش.................................
سؤالات پژوهش.................................
فصل دوم : دانستنی های موجود در پژوهش: ......
بخش اول: چهارچوب پنداشتی (بررسی كتب Text ) .
بخش دوم : مروری بر مطالعات انجام شده........
فصل سوم: متدولوژی تحقیق.....................
نوع پژوهش...................................
جامعة پژوهش.................................
روش نمونه گیری و روش محاسبه آن..............
متغیرها.....................................
روش جمع آوری اطلاعات.........................
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات....................
فصل چهارم: یافته های پژوهش..................
یافته های پژوهش.............................
جداول.......................................
نمودارها....................................
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری..................
فهرست منابع.................................
ضمائم.......................................
فهرست جداول
جدول شماره 1 : فراوانی جنسی در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 2 : فراوانی گروه های سنی در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 3 : فراوانی علت مراجعه در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 4: فراوانی لكوسیتوز در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 5 : فراوانی افزایش BUN در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 6: فراوانی افزایش Cr در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 7: فراوانی هیپوناترمی در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 8: فراوانی هیپوكالمی در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 9: فراوانی كشت خون مثبت در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 10: فراوانی افزایش تعداد WBC در CSF در جمعیت مورد مطالعه............................................
جدول شماره 11: فراوانی كاهش نسبت گلوكز CSF به گلوكز خون در جمعیت مورد مطالعه.................................
جدول شماره 12: فراوانی افزایش پروتئین CSF در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره 13: فراوانی كشت CSF مثبت در جمعیت مورد مطالعه
فهرست نمودارها
نمودار شماره 1 : فراوانی جنسی در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 2 : فراوانی گروه های سنی در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 3 : فراوانی علت مراجعه در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 4: فراوانی لكوسیتوز در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 5: فراوانی افزایش BUN در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 6: فراوانی افزایش Cr در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 7: فراوانی هیپوناترمی در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 8: فراوانی هیپوكالمی در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 9: فراوانی كشت خون مثبت در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 10: فراوانی افزایش تعداد WBC در CSF در جمعیت مورد مطالعه......................................
نمودار شماره 11: فراوانی كاهش نسبت گلوكز CSF به گلوكز خون در جمعیت مورد مطالعه.................................
نمودار شماره 12: فراوانی افزایش پروتئین CSF در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره 13: فراوانی كشت CSF مثبت در جمعیت مورد مطالعه
===========================
چكیده
مقدمه و هدف:
با توجه به اهمیت فوق العاده مننژیت در طب كودكان و با نظر به این كه بسیاری از تست های تشخیصی در دسترس در مملكت ما فاصله زیادی تا رسیدن به استانداردهای جهانی دارند ما برآن شدیم كه ابتدا ارزش تشخیصی هر یك از علایم بالینی مننژیت را ارزیابی كنیم و شایعترین تظاهرات مننژیت را در مملكت خود شناسائی كنیم. سپس ارزش تشخیصی تست های آزمایشگاهی را در بیمارانی كه مننژیت آنها به اثبات رسیده است مورد ارزیابی قرار دهیم.
مواد و روش ها:
به این منظور طی یك تحقیق توصیفی پرونده 122 كودك را كه از ابتدا سال 79 تا آخر سال 82 با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان فاطمی- سهامیه قم بستری و درمان شده بودند را بررسی نمودیم.
برای سهولت كار چك لیست تهیه كردیم كه در آن بر متغیرهایی مانند سن، جنس، علامت مراجعه، یافته آزمایشگاهی خون و CSF تایید و تاكید شده بود. یافتههای آزمایشگاهی مورد نظر شامل: تعداد WBC خون هنگام مراجعه، قند خون، BUN و Cr خون، Na+ و K+ خون، B/C و در مورد CSF هم شامل: تعداد WBC، میزان پروتئین و گلوكز خون و كشت بود. البته به رنگ آمیزی CSF هم دقتی داشتیم اما جزء اهداف نبود.
نتایج:
با گردآوری داده ها و دسته بندی آنها و استفاده از برنامه نرم افزاری SPSS كیفیت هر متغیر را در جمعیت مورد نظر مورد بررسی قرار دادیم و به این نتایج رسیدیم كه:
مننژیت باكتریال در پسران شایعتر از دختران است و در گروه سنی 2 ماهگی تا 7 سالگی شایعتر از سایر سنین است. شایعترین علت مراجعه تب می باشد.
2 نفر (6/1%) هیپوگلیسمی در زمان مراجعه داشتند.
در بررسی لكوسیتوز 46 نفر (7/37%) لكوسیتوز داشتند.
افزایش BUN در 57 نفر (7/46%) و افزایش Cr در 28 نفر (9/22%) تعیین شد.
47 نفر (5/38%) هیپوناترمی و 16 نفر (1/13%) هیپوكالمی داشتند.
در مجموع در 4 مورد (27/3%) B/C مثبت، در 54 مورد (2/44%) B/C منفی و در 64 مورد (4/52%) گزارشی ثبت نشده بود.
در مورد رنگ CSF در 53 مورد (4/43%) شفاف بی رنگ و در 69 مورد (5/56%) كدر بود.
در بررسی تعداد WBC در CSF 112 نفر (8/91%) افزایش لكوسیت وجود داشته كه با غالبیت نوتروفیل ها بود.
در 69 نفر (5/56%) كمتر از 50% بود.
در بررسی پروتئین مایع CSF 70 نفر (3/57%) افزایش پروتئین مشخص شد.
در مجموع در 6 مورد (9/4%) كشت CSF مثبت شد.
بحث:
در بررسی متغیرها نتایج با كتب Text هم خوانی داشتند البته در مورد BUN و Cr خون و پتاسیم خون در كتب Text نكته ای یافت نشد و كشت خون و CSF هم نیاز به بررسی دارد.
واژه های كلیدی: مننژیت باكتریال، كودكان، تظاهرات بالینی، یافته های آزمایشگاهی، سن، جنس.
فصل اول: معرفی پژوهش
مقدمه:
مننژیت عبارت است از التهاب لپتومننژ ( نرم شامه + عنكبوتیه )
علل ایجاد كننده مننژیت باكتریال:
2ماه اول زندگی: استرپتوكوك گروه B، با سیل های گرم منفی روده ای نظیر E.coli، لیستریا مونوسیتوژن و گاهاً هموفیلوس انفولونزا تیپ b.
2 ماهگی تا 12 سالگی : پنوموكوك. ، مننگوكوك، هموفیلوس انفلونزاتیپ b
( هموفیلوس انفلونزاتیپ b در كودكان زیر 4 سال شایعترین علت ایجاد كننده مننژیت باكتریال بود كه بعد از كاربرد واكسن كاهش قابل توجهی پیدا كرده است ). (1)و(2)
در كودكان با نقص ایمنی یا نقص آناتومیكی: سودوموناس، استاف اورئوس، استاف كواگولاز منفی، سالمونلا، لیستریا مونوسیتوژن.
در شكستگی سینوس ها و قاعده جمجمه: پنوموكوك
در آسیب های نافذ جمجمه و اعمال جراحی مغز و اعصاب: استافیلوكوك.
درشنت های بطنی _ صفاقی : استافیلوكوك اورئوس و باكتری های روده ای. (1)و(2)
از نظر اپیدمیولوژی: مننژیت باكتریال در فصول زمستان و بهار شایعتر بوده، در پسران بیشتر از دختران است و اكثراً بین دو ماهگی تا دوازده سالگی رخ می دهد.
از نظر راه های انتشار اولین رتبه انتشار هماتوژن است بعد تلقیح مستقیم عفونت به CNS و در نهایت انتقال عفونت از یك كانون عفونی مجاور مانند عفونت های پارامننژیال ( مثل سینوزیت، ماستوئیدیت، آمپیم سابدورال و آبسه اپیدورال ).
یكسری عوامل وجود دارند كه مستعد كننده ایجاد مننژیت باكتریال در فرد می باشند كه شامل: نقایص سیستم ایمنی، انتقال عملكردی طحال، نقایص آناتومیكی در دستگاه عصبی، فیستول در گوش میانی و داخلی، شكستگی جمجمه ای یا سینوس های پارانازال، شنت گذاری مغزی. (1)و(2)
علائم بالینی در رده های سنی مختلف می توانند متفاوت باشد:
- در شیر خواران علائم غیر اختصاصی و شامل گریه شدید، تحریك پذیری،
بی اشتهایی، استفراغ، لتارژی و فونتانل پر، میالژی و تب است.
- در كوكان و بالغین علائم شایع عبارتند از: سر درد، فتوفوبی، سفتی گردن، استفراغ، تغییر سطح هوشیاری و تب. (1)و(2)
تشخیص بر اساس علایم بالینی، آزمایش خون و بررسی فاكتورهای مختلف و در نهایت LP و بررسی CSF می باشد.
در CSF شمارش و افتراق سلولی، میزان پروتئین، میزان گلوكز بررسی می شود و
رنگ آمیزی گرم، كشت باكتری و در موارد مشكوك به كریپتوكوكوس انجام كشت قارچ و تست های آگلوتیناسیون و لاتكس جهت بررسی آنتی ژن های پلی ساكاریدی باكتریهای كپسولدار انجام می شود. (1)و(2)
همزمان با LP آزمایشات CBC Diff، قند خون، BUN، Creatinin، الكترولیت های سرم، كشت خون و SG ادرار انجام می شود.
عوارض مننژیت هم بدو گروه ناپایدار و پایدار تقسیم می شوند:
عوارض ناپایدار شامل: افیوژن ساب دورال، سندرم ترشح نامناسب ADH، تب طول كشیده. عوارض پایدار شامل: اختلالات نورولوژیك، عقب ماندگی ذهنی، تشنج، تأخیر در یادگیری، اختلال دید، اختلال رفتاری. (1)و(2)
با نگاهی به عوارض می توان گفت كه در مننژیت ثانیه ها و دقیقه ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و بایستی در كمترین زمان ممكن به تشخیص رسید و هر چه زودتر درمان را شروع نمود. در یك بیمار پس از تشخیص بالینی مننژیت و یا شك زیاد به آن و بررسی اجمالی از نظر منشاء احتمالی عفونت ( گوش، سینوس ها، بیماری ادراری، پوست … ) بایستی در صورت عدم وجود علائم و نشانه های عصبی موضعی و ادم پاپی بلافاصله اقدام به گرفتن مایع مغزی نخاعی نمود. اما اگر اختلال عصبی وجود داشته باشد ابتدا بایستی جهت رد ضایعات فضا گیر مغز CT. Scan به عمل آمده و در صورت منفی بودن آنگاه اقدام به LP نمود. با توجه به اهمیت فوق العاده مننژیت در طب كودكان و نقش كلیدی كه تست های تشخیصی در شناسایی این بیماری مهلك دارند و با نظر به این كه بسیاری از تست های تشخیصی در دسترس در مملكت ما فاصله زیادی تا رسیدن به استاندارد های جهانی دارند ( مثلاً در مننژیت های اطفال به ندرت كشت CSF نتیجه قابل قبولی بدست می دهد ) ما بر آن شدیم كه ابتدا ارزش تشخیصی هر یك از علایم بالینی مننژیت را ارزیابی كنیم و شایعترین تظاهرات مننژیت را در مملكت خود شناسائی كنیم. پس ارزش تشخیص تست های تشخیصی آزمایشگاهی را در بیمارانی كه مننژیت آنها به اثبات رسیده است مورد ارزیابی قرار دهیم و بطور خلاصه برای یك طبیب ایرانی روشن نماییم كه تا چه حد می تواند به علائم بیمار اعتماد كند و تا چه حد می تواند به نتایج آزمایشگاهی اعتماد كند.
همچنین در قسمت دیگری از این طرح اجرام شایع در گیر كننده CNS ( بصورت مننژیت ) مشخص خواهند شد كه این مسئله كمك شایانی به نحوه انتخاب درمان تجربی در این بیماران خواهد نمود.
اهداف پژوهش:
هدف اصلی:
تعیین فراوانی یافته های آزمایشگاهی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
اهداف فرعی:
1- تعیین توزیع فراوانی سنی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
2- تعیین فراوانی جنسی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
3- تعیین فراوانی علت مراجعه به بیمارستان در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
4- تعیین توزیع فراوانی قندخون در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
5- تعیین توزیع فراوانی لكوسیت های خون در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
6- تعیین توزیع فراوانی BUN و Creatinin خون در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
7- تعیین توزیع فراوانی Na+ و K+ خون در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
8- تعیین فراوانی Blood Culture مثبت در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
9- تعیین توزیع فراوانی WBC ( لكوسیت ها ) در CSF در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
10- تعیین توزیع فراوانی glc ( گلوكز ) در CSF در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
11- تعیین توزیع فراوانی پروتئین CSF در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
12- تعیین فراوانی CSF Culture مثبت در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79.
سئوالات پژوهش:
1- توزیع فراوانی سنی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79 چگونه است؟
2- فراوانی جنسی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79 چگونه است؟
3- فراونی علت مراجعه به بیمارستان در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79 چگونه است؟
4- توزیع فراوانی قند خون در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79 چگونه است؟
5- توزیع فراوانی لكوسیت های خون در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79 چگونه است؟
6- توزیع فراوانی BUN و Creatinin خون در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان فاطمی _ سهامیه قم در سال های 82-79 چگونه است؟
...
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
تعیین فراوانی یافته های آزمایشگاهی در كودكان بستری شده با تشخیص مننژیت باكتریال در بیمارستان كودكان ,
خلاصه نویسی کتاب حقوق جزای اختصاصی3(جرایم علیه امنیت و اسایش عمومی) خلاصه نویسی کتاب حقوق جزای اختصاصی3(جرایم علیه امنیت و اسایش عمومی) | ![]() |
دسته بندی | حقوق |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 146 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 39 |
خلاصه نویسی کتاب حقوق جزای اختصاصی3(جرایم علیه امنیت و اسایش عمومی)
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
خلاصه نویسی کتاب حقوق جزای اختصاصی3(جرایم علیه امنیت و اسایش عمومی) ,
تحقیق مسئولیت كیفری تحقیق مسئولیت كیفری | ![]() |
دسته بندی | حقوق |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 169 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 44 |
تحقیق مسئولیت كیفری
مقدمه:
اگر ادعا شود كه یكی از مباحث بسیار مشگل حقوق جزا همان مسئولیت كیفری است، مسلماً در این ادعا سخنی بگزاف گفته نشده است، زیرا در شرایط فعلی حقوق جزا لازمه اعمال مجزات به مجرمین وجود مسئولیت كیفری است. تا زمانی كه فردی از جهت قانونی دارای مسئولیت كیفری نباشد به هیچوجه نمیتوان مجازاتی را درباره وی تجویز نمود. دانشمندان حقوق جزا ارتكاب جرم و تحمیل مجازات را موكول به تحقق عناصر سه گانه ( عنصر مادی، عنصر قانونی، عنصر اخلاقی یا معنوی) نمودهاند. لازمه وجود عنصر اخلاقی وجود مسئولیت است و تا زمانی كه مسئولیت وجود نداشته باشد محكومیت متهم به مجازاتهای قانونی نیز امكانپذیر نیست. ذكر یكی دو مثال مسئله را روشنتر مینماید: گرچه قتل عمد به موجب ماده 170 قانون مجازات عمومی مستحق مجازات اعدام است، ولی هرگاه ثابت شود كه مرتكب حین ارتكاب جرم بعلل مادرزادی یا عارضی فاقد شعور بوده و یا به اختلال قوه تمیز و اراده دچار شده باشد، مجرم محسوب نبوده و قابل مجازات نیست. همچنین هرگاه كسی بعلت اجبار مادی یا معنوی كه عادتاً قابل تحمل نباشد، و یا برای دفاع از خود یا دیگری مرتكب قتل گردد، این جرم نیز با توجه به شرایط پیشبینی شده در قانون قابل مجازات نمیباشد (مواد 39 و 43 قانون مجازات عمومی). علت هم آنست كه خود مقنن “جنون” یا “اجبار” یا “دفاع مشروع” را از عوامل رافع مسئولیت دانسته است. این موارد را دانشمندان حقوق جزا، موارد “عدم مسئولیت” دانستهاند.
دانشمندان نسبت به مبنای عدم مسئولیت و حتی محتوی و علت عدم مسئولیت كیفری اتفاق نظر ندارند. بعضی از آنان مبنای مسئولیت كیفری را آزادی اراده و اصل مختار بودن انسان و بالنتیجه “مسئولیت اخلاقی” دانستهاند. برخی دیگر از جمله طرفداران مكتب تحقیقی كه مخالف اصل آزادی اراده میباشند مبنای مسئولیت را وجود انسان در جامعه دانسته و معتقدند كه لازمه وجود انسان در جامعه قبول مسئولیت اجتماعی است. بنابراین از نظر آنان مبنای مسئولیت كیفری همان “مسئولیت اجتماعی” است نه مسئولیت اخلاقی. بعضی دیگر از دانشمندان نیز سعی كردهاند كه حد وسطی بین این دو نظریه بوجود آورند. ما سعی میكنیم كه در صفحات آینده نظریات آنان را تشریح نماییم. لیكن شاید ضروری باشد كه قبلا تحولات امر مسئولیت كیفری در ازمنه مختلف را توضیح دهم تا ذهن خوانندگان آمادگی بیشتری پیدا نماید.
ادامه ي مطلب
امتیاز : |
|
طبقه بندی: ،
تحقیق مسئولیت كیفری ,